שתף קטע נבחר

עוד ועדה תטפל בבעיית הפער הדיגיטלי

הוועדה הלאומית לטכנולוגיית חברה ומידע התכנסה מחדש השבוע. אחת ממטרותיה העקריות היא צמצום הפער הדיגיטלי בישראל

השבוע התכנסה מחדש הועדה הלאומית לטכנולוגית חברת המידע. הוועדה מורכבת בעיקר מאקדמאים ואנשים מהמגזר הציבורי והעסקי, בהם פרופסור ניב אחיטוב מאוניברסיטת תל-אביב, גליה אלבין, ויצחק כהן, סגן בכיר לחשב הכלכלי במשרד האוצר, והאחראי על פרויקט ממשל זמין - שמשמש כיו"ר הוועשה.

 

על פי מטרתה המוצהרת, הוועדה אמורה לפעול בתחומי שיפור פרוייקט "ממשל זמין" וסיפוק שירותים ממשלתיים ומונוציפליים ברשת, לשפר את תדימתה של ישראל בתחום טכנולוגיות המידע, להרחיב את היצע התוכן הדיגיטלי והשירותים המקוונים לאזרחים ולעסקים, לעודד שיתופי פעולה בתחום בין גופים התנדבותיים, אקדמאיים וממשלתיים, לפעול ליישום תשתיות ופתרונות לבעיות אבטח מידע, צנעת הפרט ואלימות ברשת ועוד.

 

מטרה עיקרית נוספת של הוועדה, שלשמה הוקמה ועדת משנה, היא צמצום הפערים הדיגיטליים בישראל.  "אנשים רבים", אומר כהן, "מוצאים עצמם בלתי מוכנים לחלוטין להתמודד באתגרים שמהפכת המידע מציבה בפניהם (...) אם ברצוננו להפוך למדינה שלמה של מדע וטכנולוגיה, חובה עלינו לחשים את הדגש לטיפול במגזר הזה דווקא".

 

הוועדה כונסה לראשונה ב-2003, לאחר שמונתה על ידי ראש הממשלה דאז, אריאל שרון, אך פעלה רק עד 2006, אז פורקה על ידי ירון זליכה החשב הכללי במשרד האוצר.

 

בעיית הפער הדיגיטלי היא תוצאה של חינוך טכנולוגי משופר ממנו נהנים העשירונים העליונים בארץ, כמו גם גישה קלה יותר לאמצעים טכנולוגיים. המדינה מתמודדת עם הבעיה באמצעות פרויקטים רשמיים כמו להב"ה ("לצמצום הפער הדיגיטלי בישראל"), ושיתוף פעולה עם עמותות כמו "מחשב לכל ילד" ו"תפוח". עם זאת, חוסר תיאום והעדר אסטרטגיה אחידה גורם לכפילויות ובזבוז משאבים בטיפול בבעיה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק
צמצום הפער הדיגטלי
צילום: גטי אימג' בנק
מומלצים