שתף קטע נבחר

קומברס בוחנת הוצאת הניהול ורוב הפיתוח מישראל

בלעדי: החברה צפויה לפטר כ-4% מכוח העבודה שלה. בישראל אמור להישאר רק גרעין קטן. נשקלת מכירת חטיבות המסרים והבילינג בנפרד. בין המועמדים לרכוש את חטיבות המסרים: HP ו-Huawei הסינית; בין המועמדים לרכוש את חטיבת הבילינג: אורקל, יבמ וקרנות אקוויטי

מועצת המנהלים החדשה של קבוצת קומברס טכנולוג'י בוחנת את האפשרות להוציא מישראל את מרכז הכובד של החברה הבת קומברס, ובהמשך למכור את החברה תוך הפרדת פעילות הבילינג מפעילות המסרים, כך נודע ל"ידיעות אחרונות".

 

עוד נודע, כי לאחרונה החלה קומברס בפיטורי עובדים. הפיטורים מתבצעים בקבוצות קטנות וצפויים להגיע ל-4% מכוח האדם שלה - כ-200 עובדים. קומברס מעסיקה כיום בישראל 2,380 עובדים, ובכל העולם - 5,200 איש. בנוסף עובדים בקומברס טכנולוג'י עוד 1,650 עובדים בחברת ורינט וכ-150 באולטיקום. 

 

השינויים הארגוניים שעשויים להתרחש בקומברס הם תוצאה של עזיבת צמרת החברה בשנה החולפת. תחילה נאלץ קובי אלכסנדר, ממייסדי קומברס ועמוד התווך החשוב ביותר שלה, לעזוב בעקבות פרשיית הבקדייטינג. לאחרונה עזב גם זאבי ברגמן, שהיה מנכ"ל קומברס. התחושה הכללית היא שקומברס הופכת כיום לחברה אמריקאית שאינה מכירה בשיטות הניהול שהיו נהוגות בחברה ושאין לה יחס מיוחד לישראל, כפי שהיה בתקופת קובי אלכסנדר.

 

ניהול החברה צפוי לעבור לארה"ב כשבארץ יישאר גרעין פעילות קטן יחסית. בנוסף, בוחנת ההנהלה את האפשרות להעביר את חלק הארי של פעילות הפיתוח של קומברס לאזור אסיה פאסיפיק בתוך כשנה. ככל הנראה מדובר בעיקר בפיתוח יישומי הדור הבא. ההחלטה הסופית נמצאת בידיו של אנדרה דהאן, שייכנס בתחילת מאי לתפקיד הנשיא והמנכ"ל החדש של החברה האם, קומברס טכנולוג'י. במקביל יבחן דאהן חלופות נוספות ביחד עם יועצים פיננסיים משוק ההון.

 

המטרה - למכור את קומברס 

מהשמועות שדולפות ממסדרונות קומברס ברמת החייל עולה, כי לדהאן, שבעבר ניהל את פעילות המולטימדיה הניידת ב-AT&T וויירלס, הובטח בונוס של כ-2.5 מיליון דולר (השווה ל-2.5 משכורות שנתיות) אם יצליח למכור את קומברס. הדירקטוריון בראשות מארק טארל מסתמך כנראה על כך שחברות בעלות מרכזי פיתוח גדולים במזרח אסיה זוכות לפרמיה משמעותית בבורסה. הבעיה היא שבמקרה של קומברס, צעד כזה, אם אכן יתרחש, עלול להביא דווקא לאיבוד נתחי שוק לטובת המתחרים (ראו פרשנות במסגרת).

 

ל"ידיעות" נודע עוד, כי זה מספר חודשים שקומברס מנהלת משא ומתן עם ענקית המחשוב האמריקאית HP ובמקביל עם ענקית ציוד התקשורת הסינית Huawei לגבי מכירת החברה. עם זאת, במהלך תקופה זו הוקפאו המגעים וחודשו מספר פעמים, ולא ברור באיזה מצב הם נמצאים כרגע.

 

נודע, כי HP מעוניינת לרכוש את קומברס כדי להפוך אותה לחטיבת התקשורת שלה ולהיכנס באמצעותה לשוק התקשורת. בעת שזאבי ברגמן כיהן כמנכ"ל קומברס, דובר על כך שלאחר הרכישה תמשיך קומברס להיות חטיבה עצמאית, וכל חברה נוספת מתחום התקשורת שתירכש על ידי HP תוכפף אליה. כעת, בעקבות עזיבתו של ברגמן, לא ברור האם תישמר מתכונת זו, או שקומברס תהפוך לחטיבה אינטגרלית בתוך HP (בתנאי שהרכישה תצא לפועל).

 

הסינים רוצים להיכנס עם קומברס לאירופה

הנכס החשוב ביותר מבחינת HP הוא נתח השוק הגדול של קומברס בקרב מפעילי התקשורת, בפרט באירופה. נכס נוסף, הוא מערכות שירותי הערך המוסף של קומברס (תאים קוליים MMS, SMS, אימייל נייד, וידאו-מייל, מערכות שמאפשרות למפעיל לספק לארגונים שירותי מרכזיה באאוטסורסינג, ועוד). HP מעוניינת במערכות שירותי ערך מוסף, בין השאר, משום שהיא שחקנית בשוק הפרה-פייד (מערכות לחיוב מראש עבור שירותי תקשורת), וברבים מהמכרזים למערכות אלו יש כיום דרישה לשילוב מערכת הפרה-פייד עם מערכת שירותי ערך מוסף.

 

העניין של ספקית ציוד התקשורת הסינית Huawei ברכישת קומברס נובע משאיפתה להשתלט על שוק התקשורת האירופי. קומברס ו-Huawei פועלות כבר יותר משנתיים תוך שיתוף פעולה מוצלח. קומברס מספקת את דריסת הרגל באירופה, בעוד ש-Huawei מספקת את ציוד הרשת שמשלים את שירותי הערך המוסף לפתרון תשתית מקצה לקצה.

 

כאמור, הנהלת קומברס טכנולוג'י מקווה למכור את חטיבת הבילינג של קומברס בנפרד. חטיבה זו מורכבת מחטיבת הפרה-פייד הוותיקה של קומברס, ומחטיבת הפוסט-פייד (לתשלום בדיעבד), GSS, שנרכשה באוקטובר 2005 מספקית הבילינג CSG.

 

מנכ"ל GSS כבר פרש

ל"ידיעות" נודע, כי מנכ"ל GSS וסמנכ"ל הטכנולוגיות הראשי שלה (ה-CTO) עזבו את קומברס בעקבות חילוקי דעות לגבי שיטות העבודה. ב-GSS, כמו בכל חברה אמריקאית, הורגלו מנהלים אלה לעבוד לפי הספר, כשהעבודה אצל כל לקוח התפרסה על פני כשנה. קומברס, לעומת זאת, נוהגת לעבוד במהירות ובלוחות זמנים הרבה יותר קצרים. זהו היתרון המרכזי שעומד מאחורי הצלחתה להגדיל את נתח השוק שלה במהירות על חשבון המתחרים.

 

בעקבות עזיבת המנכ"ל וה-CTO, מוזגו חטיבת הפרה-פייד והפוסט-פייד ליחידה אחת שמנוהלת על ידי הווארד וולף, מי שלפני כן ניהל רק את חטיבת הפרה-פייד. כעת, כאמור, תנסה קומברס למכור את החטיבה בעיקר למתחרים הגדולים של אמדוקס, ובראשם אורקל ו-יבמ, או לקרנות אקוויטי.

 

מקומברס טכנולוג'י נמסר בתגובה: "לידיעה אין שום בסיס. אין לנו כרגע שום תוכנית להעביר את מרכז הפיתוח של קומברס או את ההנהלה אל מחוץ לישראל. מועצת המנהלים בוחנת את כל החלופות לגבי תוכנית אסטרטגית של החברה. בשלב זה לא התקבלה שום החלטה לגבי תוכנית ספציפית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנדרה דאהן, מנכ"ל קומברס טכנולוג'י. בונוס על מכירת החברה
מומלצים