שתף קטע נבחר

חסר לכם מקום? קחו דיסק חיצוני - מדריך קנייה

הדיסקים החיצוניים מאפשרים לכם להוסיף בקלות ובמהירות שטח אחסון נוסף למחשב שלכם. ישנם דגמים שמתאימים במיוחד לגיבוי ואחרים שנוח לשאת בתיק או אפילו בכיס. כיצד תבחרו בדגם המתאים לכם? יש לנו כמה טיפים שיעזרו

דיסק חיצוני הוא בעצם דיסק קשיח לכל הדבר, בדיוק כמו זה שמותקן לכם במחשב, להוציא שני הבדלים: הוא מגיע במארז מיוחד משלו, שנמצא מחוץ למחשב; והוא מתחבר למחשב בכבל, לרוב דרך ממשק USB.

 

בשנים האחרונות חלו תמורות חשובות בקטגוריית המוצרים הזו. הדיסקים החיצוניים הוזלו, המארזים שלהם שופרו, הם אמינים יותר ומגיעים עם תקופות אחריות ארוכות יותר, תוכנות ייעודיות, ועוד. כונן "פנימי" עדיין יהיה זול ומעט יותר מהיר, אבל הכוננים החיצוניים קלים להתקנה ואפשר להעביר אותם ממחשב למחשב, ולפעמים זה חשוב.

 

איזה כונן יתאים לכם? הטיפים שלנו יעזרו לכם להחליט.

 

השאלות החשובות

דיסק חיצוני: למי זה כדאי? דיסק חיצוני הוא פתרון טוב אם אתם זקוקים לנפח אחסון נוסף ולא רוצים לפתוח את המחשב, או שאין לכם מקום במארז לדיסק נוסף. זהו גם פתרון פרקטי אם אתם זקוקים לאמצעי גיבוי משלים או רוצים לנייד

קבצים גדולים לעיתים קרובות.

 

עד כמה הוא מתאים לגיבוי? היתרון המובהק של דיסק חיצוני, הוא שבסיום העבודה אפשר לנתק אותו מהמחשב ולנעול בארון או כספת.

 

אפילו אם המחשב ייגנב, יישרף או יקרוס, המידע שלכם מוגן. רוב הדיסקים החיצוניים מגיעים היום עם תוכנות מיוחדות לגיבוי אוטומטי. מצד שני, דיסק חיצוני איננו אמצעי הגיבוי האמין ביותר. בנפחים קטנים, צריבה לתקליטורי DVD היא השיטה הכי טובה.

 

כמה זה עולה? מחירי הדיסקים החיצוניים מתחילים היום סביב ה-400-500 שקלים לנפחים קטנים של 40-80GB. תמורת 100-300 שקלים נוספים תוכלו לקבל מוצר מתוחכם ומהיר יותר, בנפח גדול פי שניים או שלושה.

 

מתי עדיף לקנות מארז ודיסק בנפרד? ניתן לרכוש דיסק חיצוני במארז סגור, או לרכוש את הדיסק והמארז בנפרד. האפשרות השנייה אינה בהכרח זולה יותר, למרות שבאופן עקרוני תוכלו לשמור את המארז ולהחליף את הדיסק בעתיד. זה יכול להשתלם כאשר אתם זקוקים לדיסק החיצוני לשימושים מקצועיים, ומשקיעים במארז איכותי ואמין במיוחד.

 

הדברים שחשוב לדעת

כדי לרכוש דיסק חיצוני אתם לא ממש צריכים להפוך מומחים לנושא, אבל יש כמה דברים שכדאי לדעת. ריכזנו את השיקולים, ההנחיות והטיפים החשובים ביותר.

 

הכירו את היצרנים. בישראל משווקים כיום כ-80 מוצרים שונים בקטגוריות הדיסקים החיצוניים, כשהיצרנים הבולטים
בתחום הם Western Digital, Maxtor/Seagate והיטאצ'י (יצרנים נוספים: LaCie, Fujitsu, EZquest, Archos, Ippon, Buffalo, Rocstor, טרקסטור, פיליפס ועוד). ישנם גם הבדלים בטכנולוגיה, אבל ההבדלים החשובים יותר לרוב האנשים קשורים לאחריות (ראו בהמשך).

 

שימו לב לתכונות הפיזיות. ככלל, יש להבדיל בין שני סוגים של דיסקים חיצוניים: דגמים ניידים, במשקל אופייני של 100-500 גרם, שניתן להכניס לכיס או לתיק.

 

הם נוחים מאד אבל פחות מהירים, מעט יותר יקרים, ונחשבים פחות אמינים; הסוג השני הם כוננים חיצוניים שמיועדים לשימוש "נייח", שלכל היותר כולל העברה מזדמנת ממחשב למחשב. הם גדולים, מהירים ואמינים יותר, והמשקל שלהם יכול לנוע בין 700 גרם לכ-2 ק"ג.

 

אילו נפחים קיימים. את הדיסקים החיצוניים אפשר לקבל בכל טווח הנפחים המקובל בדיסקים הפנימיים, ויותר מזה. בין הכוננים הניידים יש דגמים בנפחים קטנים של פחות מ-20GB, שהיתרון שלהם בעיקר בנפח הפיזי הקטן.

 

מה משפיע על הביצועים. הנתון הכי חשוב שקשור למהירות הדיסק הקשיח היא המהירות הסיבובית הנמדדת בסל"ד (rpm). רוב הדגמים החדשים תומכים במהירות של 7200rpm, כמו הדיסקים הפנימיים הנפוצים. חלק מהדגמים הניידים תומכים במהירויות נמוכות יותר של 5400rpm או פחות. בשימושים "קלים" זה פחות חשוב. אם אתם זקוקים לדיסק מהיר שיוכל לאחסן את קבצי המוזיקה והסרטים שלכם, אז עדיף ללכת על דגם מהיר יותר.

 

הממשקים. רוב הדיסקים החיצוניים הנמכרים היום מתחברים למחשב בממשק USB 2.0. ישנם דגמים מעטים בממשק Firewire או eSATA. האחרונים, בהנחה שהמחשב שלכם תומך בהם, יאפשרו לכם ביצועים טובים קצת יותר, אבל הם גם יקרים יותר. מדגמי USB 1.1 התרחקו. לאחרונה החלו להיכנס לשוק דגמים ייעודיים לשימושי מולטימדיה, בעלי יציאות אודיו/וידאו, אפשרות לחיבור ישיר לטלוויזיה וכו', אבל הם עדיין מעטים ויקרים יחסית.

 

נפח המטמון. גם המטמון (Cache) משפיע על ביצועי הדיסק, אם כי במידה קטנה יותר ממה שמקובל לחשוב. הדיסקים הניידים מגיעים בדרך-כלל עם מטמון בנפח 2MB. הדגמים החיצוניים הנייחים מגיעים עם 8MB, ובחלק
מהדגמים 16MB.

 

התוכנות המצורפות. בהרבה מקרים התוכנות המצורפות למוצרי חומרה אינן מציעות יתרונות מיוחדים על תוכנות דומות שתוכלו להוריד מהאינטרנט. במקרה של דיסקים חיצוניים ישנם יוצאי דופן, כמו תוכנות ייעודיות שהיצרן מספק, לניהול האחסון, גיבוי, סיסמאות והרשאות. לא הכרחי אבל לא מזיק.

 

צריכים אבטחה? בדגמים היוקרתיים יותר תמצאו אמצעי אבטחה שונים, כמו מנגנון לזיהוי טביעת אצבע, מערכת הצפנה מובנית, מנגנון נעילה אוטומטי שמופעל כשמארז הכונן נפתח ועוד. חפשו את התכונות האלו אם אתם הולכים לאחסן על הכונן חומר רגיש.

 

אל תוותרו על האחריות. רוב הדיסקים החיצוניים מגיעים היום עם שנתיים או שלוש שנות אחריות. כדאי לשים לב שלפעמים אותו מוצר משווק אצל ספקים שונים עם תקופת אחריות שונה, וחשוב לברר מה כוללת האחריות - האם במקרה של תקלה יסופק לכם כונן חדש מייד, או שתצטרכו להמתין שהכונן יישלח ליצרן.

 

תנאי הפעלה מומלצים. כדאי לחפש באתר האינטרנט של יצרן הכונן שאתם רוצים לקנות, פרטים על התנאים הסביבתיים המומלצים לשימוש. הפרמטר שבו ניכרים ההבדלים הגדולים ביותר הוא טמפרטורת ההפעלה: חלק מהכוננים יכולים לשרוד בטמפרטורה גבוהה עד 60 מעלות, ואחרים מעדיפים סביבה קרירה ומוצלת: עד 35 מעלות.

 

אם המחשב והכונן החיצוני שלכם ישבו בחדר ממוזג, זה פחות חשוב. אם אתם זקוקים לכונן חיצוני שיוכל לטייל אתכם ממקום למקום, העמידות לטמפרטורה גבוהה בחודשי הקיץ היא בהחלט דבר שכדאי לתת עליו את הדעת. העדיפו כונן שיכול להתמודד עם טמפרטורה סביבתית של 40 מעלות צלזיוס לפחות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים