שתף קטע נבחר

סטודנטים חילקו קונדומים בגלל "סירוס ההשכלה"

השביתה במוסדות החינוך הגבוהים הגיעה לבאר שבע. כ-200 סטודנטים הפגינו נגד העלאת שכר הלימוד, ומלבד קונדומים, חילקו גם פליירים וסוכריות לעוברים ושבים. יו"ר אגודת הסטודנטים בבאר שבע: "גם ככה קשה לנו עם שכר הלימוד, בטח ובטח אם הוא יעלה"

שביתת הסטודנטים ממשיכה, והיום היא הגיעה לבאר שבע. למעלה מ-200 סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון ומהמכללות בבאר שבע הגיעו הבוקר (יום ה') לצומת המרכזי של העיר, בהצטלבות הרחובות רגר והמשחררים. הסטודנטים חילקו סוכריות ופליירים לנהגים בנוגע למאבק על ההשכלה הגבוהה, וזכו לתרועות צופר אוהדות מצד העוברים ושבים.

 

בתום ההפגנה בצומת המשיכו הסטודנטים לכיוון בניין קרית הממשלה וניסו לפרוץ לתוכו. שוטרים שהגיעו למקום עכבו לחקירה את יושבת ראש אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בן גוריון, איילת יוחנן, את סגנה, ושלושה סטודנטים נוספים. מאגודת הסטודנטים נמסר כי בכוונתם להגיש תלונות נגד שוטרים ומאבטחים, שנקטו באלימות נגד הסטודנטים. 

הסטודנטים מפגינים, היום (יובל הראל, צילום סטילס: הרצל יוסף)

 

הסטודנטים המפגינים נשאו שלטים עליהם נכתב "אולמרט - השכלה גבוהה זה לא נדל"ן עם שלט 'למכירה'" ו"אדון גאידמק, תעשה לי תואר" על החולצות שלבשו הודפסה הכתובת: "מספיק לדרוס אותנו - תנו ללמוד בכבוד". פרט לסוכריות ופליירים, חילקו הסטודנטים קונדומים, לדבריהם כאקט סמלי על סירוס ההשכלה בישראל. הסטודנטים דורשים ליישם מייד את החלטות ועדת וינוגרד, שקבעה כי יש להוזיל את שכר הלימוד בחצי.

 

יו"ר האגודה בבן גוריון אמרה ל-ynet: "קשה לנו ללמוד עם שכר לימוד כזה, ובטח ובטח אם הוא יעלה. על דלת משרדי דופקים המוני סטודנטים שטוענים שהם יאלצו לעזוב את הלימודים במקרה ששכר הלימוד יעלה". יוחנן מוסיפה כי באמתחתה של האגודה תוכניות מסודרות לשבועיים הקרובים וכי כל התרחישים, גם כאלו שיצטרכו להעביר את כל הסטודנטים בציון "עובר", נלקחו בחשבון. 

 

סטודנטיות שהשתתפו בהפגנה סיפרו כי גם כעת הן נאלצות להיעזר בהורים כדי לממן את שכר הלימוד והעלאת התשלומים לא תאפשר להן להמשיך באקדמיה. גם בדואיות מהכפר ערוער שלומדות גננות במכללת קיי טענו כי רק בזכות ההורים הן מסוגלות לממן את עצמן.

 

נטלי דומוביץ, סטודנטית שנה ג' לתקשורת במכללת ספיר: "אנחנו לא תינוקות, ולא יסתמו לנו את הפיות עם בקבוקי חלב. המטרה היא נעלה. הייתי מצפה מיותר סטודנטים להגיע".

 

זכר יושבייב, מבעלי תחנת מוניות הקמפוס, אמר ל-ynet כי "הממשלה היא זו שצריכה לשלם את הלימודים לסטודנטים, כמו שעושים ברוסיה. מי שמשיג ציונים יותר גבוהים, זוכה למימון יותר גבוה. אפילו ברוסיה לא מתנהגים לא פה".

 

יושב ראש אגודת הסטודנטים במכללה האקדמית סמי שמעון, ישי גבאי, אמר בהפגנה: "אין טעם להביא ילדים לעולם ללא השכלה"

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסטודנטים מפגינים. ארכיון
הסטודנטים מפגינים. ארכיון
צילום: דודי ועקנין
מתפרצים לוועדת שוחט. ארכיון
מתפרצים לוועדת שוחט. ארכיון
צילום: ניב קלדרון
מומלצים