8 הרוגים בג'נין, בשכם ובעזה; קסאמים בשדרות
מבצעי מעצרים באזור ג'נין התפתחו לחילופי אש, שבהם נהרגו חמישה פלסטינים. באחת הפעולות בעיר נהרגה אחותו של מבוקש, כאשר כוח ירה אל חלון בית. בשכם נהרגו שני חמושים. הג'יהאד האיסלאמי הגיב בירי קסאמים. אחת הרקטות פגעה ישירות בבית בשדרות. שישה לקו בחרדה. מסוקי קרב הצליחו לפגוע במכוניתה של החוליה שירתה. פלסטיני שישב במכונית נהרג
שמונה פלסטינים נהרגו בג'נין, בשכם ובעזה ובית בשדרות ספג פגיעת קסאם ישירה - זה סיכומו של יממה סוערת, שהחלה אתמול במבצע מעצרים באזור ג'נין, ונמשכה עד לשעות הבוקר (יום א'). בתקרית האחרונה נהרגו שני חמושים פלסטינים מאש צה"ל במהלך פעילות בשכם. חייל צה"ל נפצע בתקרית באורח קל. הבוקר שיגרו פלסטינים רקטת קסאם לעבר ישראל, הרקטה נחתה סמוך לשדרות.
בחילופי האש בשכם נהרג אמין לובאדה שהיה מעורב בהוצאת פיגועים ובניסיונות להוציא פיגועים למרכז ישראל. לובאדה עסק בייצור מטענים וחגורות נפץ. הוא מומן על ידי גורמים איראנים וחיזבאללה. יחד עמו נהרג פדל נור, בכיר בג'יהאד האיסלאמי שמעורב גם הוא בתכנון פיגועים, גיוס מתאבדים וייצור חגורות נפץ.
באזור ג'נין נהרגו אמש חמישה פלסטינים. בפעולה האחרונה בעיר שהיתה סמוך ל-23:00 נהרגה אחותו של אחד המבוקשים מהג'יהאד האיסלאמי. מוקדם יותר הרג כוח מסתערבי מג"ב שלושה חמושים באותו אזור. שוטר פלסטיני נהרג בחילופי אש בין כוחות צה"ל לחמושים בכפר דן שליד ג'נין.
אחד ההרוגים, עבאס דמאג', הוא עוזר של מפקד גדודי חללי אל-אקצה בג'נין, זכרייה זביידי. זביידי אמר ל-ynet שהוא ואנשיו לא יעברו על כך בשתיקה: "הפעולה הזאת לא תרתיע אותנו. בתקופה האחרונה היינו מחוייבים לרגיעה, אבל הישראלים הוכיחו שהם אינם מעוניינים בה. מהרגע הזה אנו גם לא מחוייבים לרגיעה. תגובתנו תהיה קשה, כואבת ובעומק ישראל".
שעות ספורות אחר כך התפתחו שוב חילופי אש בג'נין, כאשר כוח נכנס לעצור מבוקשים. לעבר החיילים הושלכו מטעני חבלה. הכוח זיהה ירי מחלון של בית, כיוון את הנשק לעבר החלון ולטענת הצבא בשלב הזה נראה חמוש עם רובה בחלון. החיילים ירו לעברו, לאחר מכן התקבל דיווח מהפלסטינים כי נערה פלסטינית נהרגה.
ראש הממשלה הפלסטיני, איסמעיל הנייה, פרסם הודעת גינוי לפעולות צה"ל ואמר כי "הפשעים הללו הם הוכחה נוספת לאכזריות של ישראל ולנסיונה לשבור את רצון העם הפלסטיני ולדחוק אותו לכניעה". הנייה קרא למדינות ערב לסייע בשבירת המצור הכלכלי על הממשלה הפלסטינית ולא להגיע לנורמליזציה עם ישראל.
הג'יהאד האיסלאמי ירה שלוש רקטות קסאם, לטענתם בתגובה על ההרוגים בג'נין. אחת הרקטות פגעה ישירות בבית. שישה בני אדם לקו בחרדה. שלושה מהם פונו באמבולנסים של מד"א לבית החולים ברזילי באשקלון. שתי רקטות נוספות פגעו בשטח פתוח מחוץ לעיר. זמן קצר לאחר מכן ירו מסוקי קרב אל החולייה שירתה. כמאל ענאן, שהיה במכוניתם של המחבלים נהרג. לטענת הפלסטינים, האיש הוא אזרח שלא היה קשור לירי. פלוגות אל-קודס של הג'יהאד האיסלאמי קיבלו אחריות לירי.

שרידי המכונית שהותקפה ברצועת עזה (צילום: איי.אף.פי)
הילדים כמעט נפגעו בבית בשדרות
גם בישראל קושרים קשר בין פעילות צה"ל בג'נין לבין מה שאירע שעות לאחר מכן ברצועת עזה. גורם בכיר בלשכת שר הביטחון ציין כי לצד המשך המדיניות ברצועת עזה, תימשך הפעילות הבלתי מתפשרת נגד הטרור ברחבי יהודה ושומרון, "זו פעילות שמוכיחה את עצמה בסיכול הטרור", אמר.
![]() |
יגאל בביאן, שביתו נפגע מהקסאם, סיפר: "ישבנו בסלון ואז שמענו את השריקה. הרקטה ממש עפה מולנו לתוך פינת הישיבה. כל הבית הזדעזע. רצנו מהר למקלט. הילדים היו מבוהלים לגמרי. הכלה שלי בהיריון הייתה בקומה השנייה, ונפגעה מחרדה. היא פונתה לבית חולים. ישבנו דקה או שתיים במקלט, אך הבנו שזה מאוחר כי הרקטה גרמה להרס. הנכדים שלי שיחקו בדיוק במקום שבו נפלה הרקטה, והלכו משם רבע שעה לפני הפגיעה. יש לי ילד במשטרה וילד בשב"ס ואני עדיין מאמין במדינה. אני אופטימי ומאמין שיהיה בסדר, עברנו מלחמות ודברים יותר גרועים".
הבית שנפגע קרוב לביתו של ראש העיר, אלי מויאל, השוהה בניו-יורק. בשיחה עם ynet שב והאשים את הממשלה באוזלת יד: "אמרתי ואני אומר שוב - ירי רקטות הקסאם לא נגמר ולצערנו זה גם לא ייגמר וכשראש הממשלה אהוד אולמרט אומר שהוא הפחית את ירי הקסאמים אז זו התשובה לצערנו הרב. שום ירי לא הופחת. יש לארגוני הטרור ברצועה רקטות קסאם שיגיעו אלינו בדרך זו או אחרת היום, מחר, או בכל זמן אחר והפיתרון למנוע זאת הוא שצריך לעשות משהו. נכון לעכשיו ממשלת ישראל לא עושה זאת".

