שתף קטע נבחר

צרפת: רויאל וביירו יקיימו עימות טלוויזיוני בשבת

סגולן רויאל, הנערכת לקראת הסיבוב השני לבחירות לנשיאות צרפת, תקיים מחרתיים עימות טלוויזיוני מול מועמד מפלגת המרכז UDF, פרנסואה ביירו, שהגיע שלישי בסיבוב הראשון. לטענת עוזריה, הדבר נועד להראות למצביעיו של ביירו כי עמדותיה אינן רחוקות מאלה של ביירו, שלא הצליח להעפיל לסיבוב השני. התוכנית מעוררת ביקורת בשמאל, הזועמים על כך שרויאל זזה ימינה

מועמדת הסוציאליסטים לבחירות לנשיאות צרפת, סגולן רויאל, ואיש מפלגת המרכז פרנסואה ביירו, הסכימו ביניהם לערוך עימות טלוויזיוני. כך מסרו היום (ה') עוזריה של רויאל. לטענתם, רויאל מעוניינת לקיים עימות עם ביירו כדי להבהיר לקהל מצביעיו שהיא חולקת עימו עמדות משותפות, ובכך לנסות ולגייס את תומכיו מאחוריה.

 

ב-6 במאי תתמודד רואיל בסיבוב השני לבחירות לנשיאות צרפת מול מועמד מפלגת השלטון, ניקולא סרקוזי. שני היריבים מחזרים אחרי כ-7 מיליון המצביעים שהצביעו בעבור ביירו בסיבוב הראשון. ביירו הגיע שלישי בסיבוב זה, שנערך ביום ראשון השבוע, וזכה ל-18.7 אחוזי תמיכה.

 

עם זאת, גורמים בשמאל הצרפתי הביעו מורת רוח מהצעתה של רויאל ומחיזוריה אחרי קולותיהם של מצביעי ביירו.  "תיזהרו חברים, אתם משחקים באש", הזהיר היום הסנאטור ז'אן-לוק מלנשון באתר האינטרנט האישי שלו. "התרגילים המסוכנים האלה יעלו ביוקר. האם אנחנו באמת חושבים שכך ניתן יהיה לשחק במצביעי השמאל של הסיבוב הראשון?".

 

מפלגות שמאל קטנות, שמועמדיהן לנשיאות זכו בשיעור תמיכה מועט שלא אפשר להם להעפיל לסיבוב השני, קראו לתומכיהם להצביע בעבור רויאל בסיבוב השני, אך באותה נשימה הזהירו אותה כי החיזורים אחר קולות המרכז עלולים להרחיק מעליה את מצביעי השמאל האדוקים.

 

"אם היא מעוניינת להביס את סרקוזי, זה עומד לחלוטין בסתירה לנסות לגייס את קולות השמאל ובו בזמן לחפש בסיס לשותפות עם ביירו", הודיעה מפלגת השמאל LCR בהודעה רשמית. על פי הסקרים שפורסמו בימים האחרונים, סרקוזי מוביל בהפרש קטן על רויאל בסיבוב השני. סקר של BVA שפורסם היום ניבא למועמד מפלגת השלטון 53 אחוזי תמיכה, לעומת 47 אחוזים לרויאל.

 

עם זאת, עוזריה של רויאל הגנו על האסטרטגיה שלה. "סגולן רויאל לא החליטה לנטות לעבר המרכז. היא פשוט דבקה במצע שלה, ומחפשת נקודות משותפות", אמר יועץ הבחירות של המועמדת, ז'אן-לואי ביאנקו. "ממילא אני סבור שמרבית הסוציאליסטים כבר החליטו להצביע בעבורה", אמר, בראיון לתחנת הטלוויזיה BFM.

 

גם רויאל וגם סרקוזי הציעו למנות שרים מטעם מפלגתו של ביירו UDF בממשלותיהם - אם ייבחרו. ביירו קיים אתמול מסיבת עיתונאים - שבה לא הודיע על תמיכה באף לא אחד מהמועמדים, אלא קרא להקים מפלגה חדשה שתתמודד בבחירות הכלליות שייערכו במדינה ביוני.

 

במסיבת העיתונאים לא חסך ביירו מלים קשות מסרקוזי ומרויאל, וטען כי שניהם אינם מועמדים טובים להנהיג את צרפת. לטענתו, סרקוזי עלול להחמיר את המתיחות החברתית במדינה - ורויאל עלולה להחמיר את בעיותיה הכלכליות של צרפת.

 

באותה הזדמנות הציע ביירו לקיים עימות דומה גם עם סרקוזי אולם האחרון דחה את ההצעה ואמר, בראיון לערוץ הטלוויזיה TF1 כי העימות היחיד צריך להיות בין המועמדים שניצחו בסיבוב הראשון, וכזה יתקיים ביום שני הבא.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רויאל. נוטה ימינה?
רויאל. נוטה ימינה?
צילום: איי אף פי
ביירו. יתעמת
ביירו. יתעמת
צילום: איי אף פי
סרקוזי. עדיין מוביל
סרקוזי. עדיין מוביל
צילום: איי פי
מומלצים