המחוזי עצר עד מחשש שימלט, העליון שחרר
אסי בן דוד אמור להעיד בקרוב במשפט הרצח של הנער רענן לוי המתנהל נגד אחד מבני משפחת אבוטבול. לידי התביעה הגיע מידע שבן דוד עלול להימלט, מחשש לחייו. בית המשפט המחוזי הורה לעוצרו, אולם העליון הפך את ההחלטה
שופט בית משפט העליון עוזי פוגלמן החליט הבוקר (יום ה') להפוך את החלטת בית המשפט המחוזי, ולשחרר את אסי בן דוד ממעצר. בן דוד, העד המרכזי בתיק הרצח נגד אסי ופרנסואה אבוטבול נעצר לצורך עדותו בלבד, לאחר שעלה חשש כי ימלט מהארץ ולא יעיד. בית המשפט העליון קבע כי לא ניתן לעצור עד בישראל כדי להבטיח את עדותו, גם אם קיים חשש שהוא עשוי לעזוב את הארץ.
לפני כשבוע וחצי החליט, כזכור שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב דוד רוזן, להורות בצעד תקדימי על מאסרו של בן דוד. בן דוד אמור להעיד בקרוב במשפט רצח הנער רענן לוי בשפיים, המתנהל נגד פרנסואה אבוטבול ואבי אבוטבול. השניים נאשמים כי רצחו דצמבר 2004 בדקירות סכין את לוי. בן דוד היה עד לאירוע. התובעת, עו"ד טובה פרי, טענה בבית המשפט כי הגיע למשטרה ולפרקליטות חומר שממנו עולה כי בן דוד מתכוון להימלט מישראל, בטרם תשמע עדותו.
יצויין כי בן דוד, המיוצג על ידי עורכי הדין עופרי ומשה מרוז, היה עד לאירוע ונכח ברכב שפתח במרדף אחר רענן לוי. על כך הוא עומד כעת למשפט בבית השלום בנתניה על קשירת קשר לביצוע פשע. במסגרת הליך זה בן דוד נתון במעצר בית חלקי בשעות הלילה בלבד.
בית המשפט המחוזי אכן קיבל את עמדתה של הפרקליטות ועצר אותו, אלא שהשופט פוגלמן, בהחלטה מפורטת, החליט לשחרר אותו בנימוק כי אין לבית המשפט סמכות להורות על מעצרו של עד. זאת, אלא כאשר בית המשפט הורה על מתן ערובה והעד הפר אותה. עם זאת, נזהר השופט פוגלמן - שמינויו הטרי בבית המשפט העליון הוא לפי שעה זמני בלבד - והחליט להשאיר "בצריך עיון" את הנושא. כלומר, על פי השופט יש לבודק את הנושא שנית בעתיד ולא לקבוע הלכה משפטית גורפת.
כזכור, בן דוד אינו העד היחיד שהביע חשש לחייו במהלך המשפט. הצעירה רעות רובין העידה גם היא נגד הנאשמים, מאחורי פרגוד שמנע מהם לצפות בה בשעה שמסרה עדות.
רובין, שהייתה חברתו של אבי אבוטבול, סיפרה בעדותה על מה ששמעה מפי בן-זוגה בנוגע להתרחשויות ליד המועדון בשפיים בליל הרצח. מאז עדותה במשטרה היא שוהה בדירת מסתור ומאובטחת על ידי המשטרה.