3 פלסטינים נהרגו ליד ג'נין; 2 קסאמים בנגב
חילופי אש פרצו בין כוחות מג"ב לחמושים פלסטינים סמוך לאחד הכפרים באזור ג'נין. שלושה פעילי ארגון הג'יהאד האיסלאמי, בהם פלסטיני שהיה מבוקש במשך תקופה ארוכה, נהרגו. בתגובה ירו פעילי הארגון שתי רקטות לעבר הנגב המערבי. לא היו נפגעים. באזור הר שגיא שבנגב נורה מסתנן חמוש ממצרים
כוח מסתערבים של מג"ב הרג שלושה פלסטינים, פעילי הג'יהאד האיסלאמי, בחילופי אש שפרצו אמש (יום ו') סמוך לכפר סילת אל-חרת'ייה ליד ג'נין. שעה קלה לאחר התקרית, ירו פעילי הארגון שתי רקטות קסאם מצפון רצועת עזה לעבר שטחי ישראל. בתקרית נפרדת, שאירעה בשעות הלילה, ירו כוחות הביטחון והרגו מסתנן חמוש שניסה לחדור ממצרים לישראל באזור הר שגיא.
אחת הרקטות נחתה סמוך לגדר המערכת והשנייה נחתה בשטח פתוח צפונית לשדרות. בשני המקרים לא דווח על נפגעים או נזק. גורמים פלסטינים ברצועת עזה מסרו כי פלוגות אל-קודס, הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי, נטלה אחריות לירי. לדברי הארגון, הירי בא בתגובה לפעולת מג"ב סמוך לג'נין.
כאמור, חילופי אש פרצו אמש בין כוח מג"ב לבין חמושים פלסטינים בכפר. בצה"ל אמרו כי כוח מג"ב פעל בכפר בניסיון לעצור מבוקשים, אז נפתחה לעברו אש. החיילים השיבו אש לעבר מקורות הירי, ממנה נפגעו שלושה פלסטינים חמושים. אין נפגעים בקרב כוחות מג"ב.
הפלסטינים טוענים כי כוח גדול נכנס לכפר וכי חילופי האש פרצו בחורשות הסמוכות. עוד מסרו גורמים פלסטינים כי ההרוגים הם: חאלד דרוויש, אחמד זיוד ומהדי אבו אל-חייר, אנשי פלוגות אל-קודס, הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלמי. גורמים בצבא אישרו כי ההרוגים הם פעילים בארגון הג'יהאד האיסלאמי וכי אחד מהם היה מבוקש במשך תקופה ארוכה. הפלסטינים סיפרו כי אבו אל-חייר היה הבכיר שבין השלושה.
מוקדם יותר השבוע, נחתה רקטת קסאם סמוך למתקן אסטרטגי באזור התעשייה הדרומי של אשקלון. למקום הוזעקו כוחות הביטחון, בהם גם צוותים ממד"א-לכיש וחובשים ממפעלים סמוכים, לאחר שדווח כי ישנם נפגעי חרדה. הצוותים סרקו את האזור, אך לא איתרו נפגעים.
עובדים באזור דיווחו כי בניגוד לעבר, לא נשמעה הצפירה במפעלים. על פי הנוהג באזור, קציני הביטחון במפעלים מקבלים את הדיווח על ירי רקטות ומפעילים את מערכת הכריזה. זאת, בשל העובדה שמערכת ההתרעה "צבע אדום" אינה מופעלת באשקלון.
בישיבת הממשלה שנערכה ביום ראשון אמר ראש הממשלה, אהוד אולמרט, כי לישראל אין רצון להגיע להסלמה ברצועת עזה, אך "עם זאת לא נוכל להתעלם מהמשך ירי הקסאם וניסיונות לחדירת חוליות טרור". אולמרט הדגיש ש"ישראל העבירה מסרים ברורים לרשות הפלסטינית ולגורמים בינלאומיים שאין היא מעוניינת בהסלמה אך לא תמנע מעשיית הצעדים הנדרשים להגנת תושבי הדרום".
מנגד, ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, אמר לפני שבוע כי ירי הרקטות אל ישראל היה מוצדק במסגרת ההגנה על פלסטין. לדברי משעל, שאמר את הדברים לאחר פגישתו עם אבו מאזן במצרים, זכותה של הרשות הפלסטינית להגן על עצמה שעה שישראל מפרה את הפסקת האש עליה הכריזו הצדדים לפני כחמישה חודשים.