שתף קטע נבחר

שובר שתיקה: ברק מכנס היום מסיבת עיתונאים

מה חושב ראש הממשלה לשעבר על הדו"ח של וינוגרד? האם יסכים לכהן כשר הביטחון של אולמרט - או שיוביל, אם ייבחר, לפרישה מהממשלה? כל התשובות - היום

שובר שתיקה: ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר, אהוד ברק, עומד להגיב הערב (יום ג') על דו"ח וינוגרד - ולמסור את עמדתו בעניין ישיבה עתידית בממשלת אולמרט. לפי ההערכות, הוא לא "ישבור את הכלים" - וישאיר את הנושא פתוח.

 

ב-17:30 יכנס ברק מסיבת עיתונאים בקיבוץ שדות ים, בה יתייחס בהרחבה למסקנות ועדת וינוגרד - שמוצאות גם את ממשלתו, כמי שהובילה את הנסיגה מלבנון ואת האיפוק בו נקטה ישראל מאז, כאחראית עקיפה למחדלים.  

 

את עיקר העניין תופסת עמדתו של ברק ביחס לממשלת אולמרט. לאחר ששלושה מיריביו בהתמודדות על צמרת העבודה - עמי אילון, אופיר פינס ודני יתום - קראו לצאת מהממשלה, כל עוד אולמרט בראשותה - ברק מילא עד כה פיו מים.  

 

בימים האחרונים הופעלו על ברק לחצים כבדים מצד כמה גורמים במפלגתו

 ובמטהו, כדי שיודיע אף הוא כי לא יכהן תחת אולמרט, אם ייבחר לראשות המפלגה. בראש הקוראים לו להכריז על כך היה השר לשעבר איתן כבל. אחרים הפעילו עליו לחצים כדי שלא יתחייב לכך באופן חד-משמעי. השרים בנימין בן-אליעזר ויצחק הרצוג, למשל, מתנגדים להתחייבות מפורשת על פרישה מהממשלה כבר בעת הזאת.

 

ברק עצמו קיים אין-ספור התייעצויות ושיחות עם מקורבים ותומכים, ועל פי הערכה במפלגת העבודה, הסיכויים שאכן יצהיר מפורשות על החרמתו של אולמרט הם "חמישים-חמישים". בטווח הארוך, הוא צפוי לומר, לא ניתן יהיה להמשיך לשבת בממשלה בראשות אולמרט, ויהיה צריך "למצוא פיתרון" - את ההחלטה נקבל ב-29 במאי, לאחר הפריימריז. הוא ידגיש את חשיבות הטיפול במערכת הביטחון, כמו גם ההיערכות לאיומי העתיד.

 

בהתבטאויות קודמות, בכנסים פוליטיים ואחרים, הדגיש ראש הממשלה לשעבר את הצורך בניסיון כדי לנהל את המדינה - זאת כדי להבליט את יתרונו על פני יריביו, בהם שר הביטחון הנוכחי עמיר פרץ - שאף הוא טרם גיבש סופית את עמדתו ביחס להמשך הישיבה בממשלת אולמרט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יתרון הניסיון: ברק
צילום: אמיר כהן
מומלצים