שתף קטע נבחר

צ'ייני: נוכחות צבאנו במפרץ הפרסי - רמז לאיראן

בביקור על נושאת מטוסים במפרץ הפרסי שיגר סגן נשיא ארה"ב מסר מאיים לטהרן: "הנוכחות הצבאית נועדה לשגר מסר לאויבינו, נפעל למנוע מאיראן נשק גרעיני ושליטה באזור"

איתות אזהרה: סגן נשיא ארצות הברית, דיק צ'ייני, אמר היום (ו') כי הנוכחות הצבאית המוגברת של הצבא האמריקני במפרץ הפרסי נועדה "לשגר מסר ברור לאויביה ולידידיה של ארצות הברית גם יחד".

 

בביקור בנושאת מטוסים אמריקנית, העוגנת סמוך לאיחוד האמירויות הערביות, אמר צ''ייני: "אנו נפעל, יחד עם אחרים, למנוע מאיראן השגת נשק גרעיני ושליטה באזור".

 

בדבריו בפני החיילים האמריקנים המשרתים על נושאת המטוסים אמר צ'ייני כי "אני רוצה שתדעו שתושבי ארצות הברית לא תומכים במדינות של נסיגה. אנחנו רוצים להשלים את המשימה, לעשות אותה כמו שצריך, ולסיים אותה בכבוד". בתגובה לדבריו זכה צ'ייני למחיאות כפיים סוערות.

 

צ'ייני ציין כי הנושא האיראני יעמוד במוקד שיחותיו עם מנהיגי מדינות ערב באזור בביקורו הנוכחי. "איראן מהווה מקור לדאגה לא רק לארצות הברית, אלא למדינות הידידות שלנו במזרח התיכון שרואות את טהרן כאיום", אמר בראיון לרשת החדשות "פוקס".

 

סגן נשיא ארצות הברית יבקר גם באיחוד האמירויות במהלך ביקורו באזור. לאחר שיעזוב את המקום צפוי להגיע למדינה נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד.

 

בשבוע שעבר הבהירו המועמדים הרפובליקנים המובילים לנשיאות ארה"ב, רודי ג'וליאני והסנאטור ג'ון מקיין, שלא יהססו לתקוף את איראן צבאית כדי למנוע ממנה השגת נשק גרעיני. הסנאטור מקיין אמר כי "איראן היא מדינה שמממנת טרור וממשיכה במאמציה לפתח נשק גרעיני. האיראנים הם מהאיומים הגדולים ביותר על ביטחון העולם והמזרח התיכון".

 

ביקורו של צ'ייני

באזור מתמקד דווקא בטיפול בנושא העיראקי. במהלך הסיור יבקר צ'ייני בארבע המדינות הנחשבות ל"קוורטט הערבי המתון" – איחוד האמירויות, סעודיה, ומצרים וירדן.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צ'ייני. מזהיר
צ'ייני. מזהיר
צילום: איי פי
מומלצים