שתף קטע נבחר

ביהמ"ש דחה תביעה בעניין העתקת מתכונים בפורומים

מגזין "על השולחן" תבע את רשת "אורט" בשל הפרת זכויות היוצרים שלו בפורומים שלה. השופטת קבעה כי מאחר וההודעה הוסרה עם קבלת פניה, "אורט" אינה נושאת באחריות משפטוית

ספקי תכנים שיפעלו עם קבלת פנייה ויסירו תכנים המפרים לכאורה זכויות יוצרים פטורים מאחריות משפטית ("הודעה והסרה"). כך קבעה השופטת אביגיל כהן, במסגרת פסק דין שניתן ביום ה' האחרון בבית משפט השלום בתל-אביב.

 

הפסיקה ניתנה בעניין תביעה שהגיש המוציא לאור של מגזין האוכל "על השולחן", נגד רשת בתי הספר "אורט" - לאחר שגולשים בפורומים של "אורט" העלו מתכונים ויצירות הלקוחות מתוך המגזין. רשת "אורט" הסירה את התכנים המפירים לאחר שבעלי המגזין ביקשו ממנה לעשות כך. אך בעלי המגזין החליטו בכל זאת לתבוע על הפרת זכויות היוצרים שלהם.

 

"הודעה והסרה", הוא נוהל משפטי בו מבקש הצד הנפגע מפרסום כלשהו באינטרנט מהצד המנהל את האתר, להסיר את התוכן הפוגע. אם הצד המנהל את האתר האינטרנט אכן הסיר את התוכן "בזמן סביר" - הוא איננו אחראי מעבר לכך, ולא ניתן לתבוע ממנו פיצויים. הנוהל מעוגן בחוק במדינות שונות בעולם.

 

בישראל, נוהל זה מופעל מכוח פסיקה קודמת של בית המשפט (בורוכוב ארנון נ' פורן אלישי), אך עד כה חל רק בענייני לשון הרע. הפסיקה האחרונה של השופטת כהן הרחיבה את המנדט של הסדר "הודעה והסרה" לתחום זכויות היוצרים.

 

פורומים: "אינטרס ציבורי חשוב" 

בית המשפט קבע ומצא שאין חובה על בעל אתר המפעיל פורומים, לבדוק ולסנן מראש כל הודעה טרם פרסומה - ולכן קיים לצורך זה נוהל "הודעה והסרה". עוד קבעה השופטת כי עלות החיוב בגין הנזק שנגרם כתוצאה מהפרת זכויות היוצרים, של אתרים כדוגמת הפורומים של רשת "אורט", היא עלות שאין ל"אורט" אפשרות לעמוד בה - מה שיחייב את הרשת לסגור את הפורומים ובכך תהיה פגיעה ב"אינטרס ציבורי-חברתי חשוב". "אורט" יוצגה על ידי עורכי הדין יונתן אגמון והילה מורן-צ'רני ממשרד סורוקר – אגמון משרד עורכי דין ועורכי פטנטים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
נוהל הודעה והסרה לזכויות יוצרים. פסיקה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים