עובדי מפעלי ים המלח פתחו בעיצומים
במחאה על שלטענתם יש מבוי סתום במו"מ לשיפור תנאי העבודה של עובדי דור ב', העובדים אינם מוציאים תוצרת מהמפעלים. ההנהלה: יש משא ומתן
עובדי מפעלי ים המלח, בבעלות קונצרן כימיקלים לישראל שבשליטת משפחת עופר, פתחו אתמול בערב (ג') בעיצומים.
העובדים טוענים כי הם מנהלים מזה שלושה חודשים משא ומתן עם הנהלת החברה על דרישתם לשיפור תנאי העבודה של עובדי דור ב', אז זה נקלע למבוי סתום.
העובדים מסרבים להוציא חומרים ותוצרת משערי המפעלים. הנהלת כי"ל מזהירה כי אם העיצומים לא יופסקו תוך מספר ימים, עלול הדבר להביא לעצירת מתקני יצור במפעלים ובחברות אחרות בקבוצת כי"ל.
ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה במפעלי ים המלח לפני כחודש. זאת, כתוצאה מאי הסכמות בין הנהלת המפעלים לבין ועד העובדים לגבי דרישת העובדים לחתום על הסכם עבודה קיבוצי חדש.
מהנהלת החברה נמסר כי החברה מנהלת משא ומתן עם העובדים. עוד אומרת ההנהלה שהיא נוקטת צעדים על מנת למזער את הנזקים ולהשיב את העבודה לסדרה.
את תגובתו של יו"ר ועד עובדי המפעלים, אדמונד לנקרי, לא ניתן היה להשיג.