פרס נזכר: התאהבתי בסוניה ממבט ראשון
שמעון פרס השתתף בטקס לציון 80 שנה להקמת כפר הנוער. על לימודיו בכפר הוא סיפר ל-ynet: "לא למדנו בכיתה כמעט, היינו עם חברים ועסקנו בחקלאות". כשקיבל את התואר אמר: "אני בטוח שאף אחד מהמורים שלי לא בחר בי, כי לא מגיע לי"
המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, קיבל הערב (יום א') את תואר יקיר כפר הנוער בן-שמן, המקום בו למד בצעירתו והכיר את אשתו.
לטקס לציון 80 שנה להקמת כפר הנוער הגיעו מאות בוגרים ובוגרות. פרס עצמו הגיע לאירוע כשהוא מלווה בשניים מילדיו, יוני וצביה, נכדיו ובני משפחה נוספים. סוניה, אשתו, היתה אמורה להגיע לאירוע אולם היא סובלת מהצטננות ולכן נשארה בבית. בני מחזורו של פרס, שסיימו את לימודיהם בשנת 1940, לא הגיעו בהמוניהם שכן רבים מהם אינם עוד בין החיים.
"זה כפר נהדר”, אמר פרס ל- ynet. "לא למדנו בכיתה כמעט, היינו עם חברים ועסקנו בחקלאות. גרתי בצריף עם שלושה חברים. על דלת החדר שלנו היה שלט 'אין כניסה לזבובים ולכלבים'. בשלב מסוים הביאו אלינו עולה מגרמניה. אני לימדתי אותו עברית והוא לימד אותי גרמנית. הוא הביא איתו ספר בגרמנית שקראו לו '12 המופרעים'. הספר היה על מסעות בכל העולם וכך למדתי גם גיאוגרפיה וגם גרמנית. זו היתה תקופה מאוד פעילה ומאושרת".
בכפר הנוער בן-שמן הכיר שמעון פרס את אשתו סוניה, אהבת חייו. "הייתי אחראי על עמדת שמירה סמוך לבית שלה", הוא נזכר. "בוקר אחד כשקמתי ראיתי אותה והתאהבתי במבט ראשון". את החתונה ערכו בני הזוג פרס לפני 62 שנים ברחבת הבריכה בכפר הנוער כשמעליהם טלית שהוחזקה על ידי שני קלשונים ושני רובים.
"אני בטוח שאף אחד מהמורים שלי לא השתתף בבחירתי לקבלת התואר יקיר בן שמן כי לא הגיע לי לקבל אותו" אמר פרס בטקס. "בבן שמן היתה הפעם הראשונה שירו עליי, הפעם הראשונה שראינו פרה, הפעם הראשונה שחרשתי וקצרתי שדה. כאן למדתי לאהוב את הארץ הזו כפי שהיא. אז הבנתי מהי הגנה וגם מהו שלום. היינו פה נערים בממלכה של נעורים. חופשיים, חולמים ולוחמים".
בנאומו שלח פרס חיזוק גם לתושבי שדרות הנמצאים בימים אלו תחת מתקפת קסאמים. "פעם היה קשה לעבור בלוד, היום קשה לעבור בשדרות אבל אסור להתייאש".
פרס. כבוד מבן-שמן
צילום: דודי ועקנין
מומלצים