שתף קטע נבחר

מי אמר ישראלי ולא קיבל?

בתערוכה רחבת היקף שאוצר אליק מישורי, ותוצג באוניברסיטה הפתוחה ברעננה, יוצגו 60 עבודות של אמנים מרכזיים, העוסקות בשאלת הזהות הישראלית

במסגרת הכנס השנתי ה- 23 של "האגודה ללימודי ישראל" תקיים האוניברסיטה הפתוחה ברעננה תערוכה שכותרתה "ישראליות חזותית" שאצר אליק מישורי. בתערוכה יוצגו דימויים חזותיים שמבטאים ישראליות על כל גווניה. והיא תפתח במסגרת הכנס הבינלאומי השנתי של "האגודה ללימודי ישראל", שבמרכזו הנושא: "מהגרים, בין כור היתוך לרב תרבותיות". הכנס ימשך שלושה ימים, ובמסגרתו יתקיימו כ- 400 הרצאות בנושאים שונים הנוגעים לחברה הישראלית מפי בכירי החוקרים.

 

"התערוכה שואפת להראות כי סוגיות שהעסיקו ועדיין מעסיקות אמנים ישראלים, הן אותן סוגיות הרווחות בלימודי ישראל בכל התחומים ובמובן בסיסי עוד יותר בהיסטוריה של הציונות", אומרים המארגנים, "מהו התוכן של ה"ישראליות"? כיצד היא מתקשרת או נמנעת מלהתקשר לאלפי שנות היסטוריה ומסורת יהודית? החפירה הסלקטיבית במסורת, העדפת הקדום על פני העבר הקרוב, הגדרת הסגנון ה"ישראלי- יהודי", כל אלה מופיעים בתערוכה בהקשר של דימויים חזותיים".

 

בתערוכה מוצגות כ- 60 יצירות של אמנים ישראלים מייצגי תקופות שונות וסגנונות שונים באמנות הישראלית ביניהן: משה גרשוני, דוד ריב, דגנית ברסט, דוד טרטקובר, דניאל שושן, אריאן ליטמן כהן, פנחס עשת, דוד וקשטיין, אבי גנור, מיכאל סגן-כהן, אבנר בר חמא, מיכל נאמן, רועי רוזן, הילה לולו-לין, עופרה צימבליסטה ואחרים.

 

אליק מישורי, אוצר התערוכה, אומר כי ניתן לומר בהכללה גדולה על האמנות הישראלית כי אמניה - בין במודע או שלא במודע - קרובים יותר ל"חפצים" מאשר לתיאורים של דמות האדם. הייחודיות ביחסם לאובייקטים נובעת משתי סיבות עיקריות: הראשונה בשל השתייכותם למסורת התרבות היהודית, שהעדיפה את ייצוגם החזותי של חפצים על-פני ייצוגה החזותי של דמות האדם, וכן בשל ההשתלטות הענקית של ה"אובייקט" על האמנות המערבית מאז אמצע המאה עשרים ועד ימינו. בכמה יצירות אמנות ישראליות קיימת התייחסות למסורת היהודית, ולהן מוקדשת התערוכה הזאת. מטרתה של התערוכה להציג יצירות שבהן, בדרך זו או אחרת, מופיע ייצוג של חפצים ייחודיים ב'ישראליות' היהודית שלהם.

 

"בניסיון לעמוד על אותה ייחודיות ישראלית-יהודית נבחרו דוגמאות המוצגות בתערוכה בארבעת המדורים הבאים:צמחייה בישראל, אדמת ישראל, סימבוליקה ישראלית-יהודית, השפה העברית".

 

  • התערוכה תוצג בשתי מבואות בניין הכיכר באוניברסיטה הפתוחה, רח' רבוצקי 108, רעננה, תיפתח ביום ב', 11 ביוני 2007, ב- 18:30 ותינעל ביום ב', ה- 30 ביולי 2007.  היא תהיה פתוחה בימים א'– ה', בין השעות 10:00 – 17:00 וביום ו' בין השעות 10:00– 13:00

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים