שתף קטע נבחר

צרפת: ניצחון למפלגת השלטון בסיבוב הראשון

הפופולריות של ניקולא סרקוזי סייעה רבות למפלגתו, שזכתה על פי הסקרים בניצחון גורף בסיבוב הראשון בבחירות לפרלמנט. אחוז ההצבעה הנמוך שנרשם פעל בעיקר לרעת מחנה השמאל, שספג מפלה. בשבוע הבא ייקבעו התוצאות הסופיות

מפלגתו של נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, גרפה ניצחון סוחף בסיבוב הראשון בבחירות לאסיפה הלאומית שהתקיימו אתמול (ראשון) במדינה. כך עולה ממדגמים שנערכו בצרפת עם סגירת הקלפיות. בשבוע הבא יערך הסיבוב השני של הבחירות, ואז ייקבעו התוצאות הסופיות.

 

מדגמים שונים שפורסמו בתום יום הבחירות הצביעו על כך שמפלגתו של סרקוזי, UMP, ומפלגות נוספות השייכות לגוש הימין במדינה עשויות לזכות בכ-380 עד501 מושבים מתוך 577 המושבים הקיימים באסיפה. משלושה מדגמים שפורסמו עולה כי מחנהו של הנשיא החדש זכה בכ-46 אחוזים בסיבוב הראשון של הבחירות, לעומת מפלגות השמאל שצפויות לקבל בין 36 ל-37 אחוזים. הסקרים אף צופים התרסקות למפלגה הסוציאליסטית, שעשויה לאבד מחצית מ-149 המושבים שלה באסיפה.

 

פרשנים בצרפת מאמינים שהתוצאות מושפעות בעיקר מאחוז ההצבעה הנמוך יחסית שנרשם בסיבוב הראשון ועמד על 61 אחוזים בלבד. זאת ככל הנראה עקב הסמיכות לבחירות לנשיאות, ועייפות שמגלה הציבור הצרפתי בכל הנוגע למערכת הפוליטית בארצו.

 

עם זאת, בגוש הימין לא מתכוונים לתת לאחוזי ההצבעה הנמוכים לקלקל את הניצחון הצפוי, וראש הממשלה, פרנסואה פיון, אף פנה למצביעים וקרא להם להעניק לממשלה רוב שיאפשר לה ליישם את מדיניותה. "הדחף ישנו, אבל הוא צריך לבוא לידי ביטוי ברוב נשיאותי גדול", אמר אמש.

 

אבל גם היריבים הסוציאליסטים לא מוותרים מהר, והם קראו לציבור להגיע לקלפיות בסיבוב השני בשבוע הבא, כדי לתקן את מאזן הכוחות שנוצר. "הרפובליקה זקוקה לך, כדי שתתן לשמאל כוח שיאפשר לו לפקח", קראה מנהיגת הסוציאליסטים סגולן רויאל, שהובסה בבחירות לנשיאות על ידי סרקוזי.

 

נראה שההצלחה הגדולה לה זכו מפלגתו של סרקוזי ושותפותיה נעוצה בפופולריות ממנה נהנה הנשיא החדש מאז נבחר. מסקר שנערך בצרפת הודו שני שליש מתושבי המדינה שסרקוזי עשה עד כה "עבודה טובה" בזמן הקצר שעבר מאז מונה לתפקיד.

 

מאז היבחרו הוא נפגש עם ראשי האיגודים המקצועיים לשיחה על הרפורמות הצפויות, השיק יוזמה לוועידה בנושאי איכות הסביבה וביקר בבריסל, מדריד וברלין פעמיים. "הוא עשה את כל הדברים הפופולריים עכשיו, והשאיר את ההחלטות הלא פופולריות לאחר כך", אמר פרשן פוליטי צרפתי. "יש תחושת אופטימיות באוויר - תחושה שהוא שולט במצב".

 

סרקוזי עצמו, שכבר בטוח בניצחון בשבוע הבא, הודיע כי האסיפה תכונס למושב מיוחד בחודש יולי כדי לקדם רפורמות שונות שיעסקו בין היתר בשוק העבודה בצרפת, במיסים ובבעיית המהגרים.

 

על פי שיטת הבחירות הצרפתית הסבוכה, מתמודד שזכה ביותר ממחצית מהקולות במחוז הבחירה שלו נכנס לאסיפה הלאומית. מי שלא זוכה ביותר ממחצית הקולות, הולך לסיבוב שני מול המתמודד המוביל השני. ארבעה שרים בממשלה, שעמדו לבחירה במחוזותיהם, ניצחו בסיבוב הראשון. ארבעה שרים אחרים ילכו לסיבוב שני. ראש הממשלה פיון הבהיר כי אם יישאר מי מביניהם מחוץ לאסיפה הלאומית, יאלץ לוותר גם על כסאו בממשלה. בין המתנדנדים גם מספר 2 בממשלה, אלן ז'ופה, ראש הממשלה לשעבר שהורשע בפלילים ונאלץ לפרוש מפוליטיקה למספר שנים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכנן רפורמות. סרקוזי
מתכנן רפורמות. סרקוזי
צילום: איי פי
מומלצים