שתף קטע נבחר

מה עושים בכור בשורק?

מערכת האנציקלופדיה עונה לשאלות הגולשים

שאלה: מה עושים בכור הגרעיני בנחל שורק והאם הוא מסוכן לתושבים שגרים מסביב? 

 

תשובה: לגולש היקר שלום. במרכז למחקר גרעיני - שורק (ממ"ג) אכן ישנו כור גרעיני (בעל הספק של 5 מגוואט) אשר נכנס לפעולה בשנת 1960. הכור בנחל שורק הגיע לישראל במסגרת תוכניתו של הנשיא האמריקאי דווייט אייזנהאור "אטום למטרות שלום", במטרה לקדם את בניית התשתית הטכנולוגית לשימוש בטכנולגיות גרעיניות במשק החשמל, בתעשייה, ברפואה ובחקלאות. הכור הוא מטיפוס "בריכת שחייה של מים קלים".  

 

על פי מקורות המידע המצויים ברשות מערכת האנציקלופדיה, הפעילות בכור משמשת ככלי לימודי, מחקרי ויישומי בתחום פיסיקת כורים, רדיוגרפיה ודיפרקציה של נויטרונים, אנליזות אקטיבציה, שינוי צבע של אבני חן ועוד. 

 

לגבי רמת הסכנה העומדת בפני שכניו של מרכז המחקר - כחלק מן ההסכם לאספקת הכור, התחייבה ישראל כי הכור בשורק יופעל למטרות אזרחיות בלבד ויעמוד לפיקוח אמריקני. מאוחר יותר הועברה אחריות הפיקוח לידי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. בטיחות פעולת הכור נמצאת תחת אחריות ופיקוח הוועדה לאנרגיה אטומית. כמו כן יש לציין כי בשנים האחרונות פחתה הפעלת הכור במידה ניכרת, בין היתר בשל סיבות תקציביות. 

 

מכל האמור לעיל עולה כי אין בידינו עדויות מוסמכות על סכנה מהותית העומדת בפני תושבים המתגוררים בשכנות למרכז המחקר בשורק.

 

למאגר התשובות - לחצו כאן .

 


 

 

אנציקלופדיה ynet מכילה מגוון עצום של ערכים וחיונית לתהליכי למידה והעשרה כמקור מידע מוביל, אמין ובטוח. ערכי האנציקלופדיה נכתבים ונערכים על-ידי צוות עורכים מקצועי, ומשולבים בהם סרטונים, מצגות ועוד.

  

                        לרכישת מינוי לאנציקלופדיה ynet 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלום בר טל
זה בטוח ממש כמו לגור ליד כור גרעיני
צילום: שלום בר טל
מומלצים