שתף קטע נבחר

ספרד: סלטה ויגו וריאל סוסיאדד ירדו ליגה

למרות שגברה 1:2 על חטאפה, הקבוצה של סטויצ'קוב נפרדה מהליגה הראשונה יחד עם הבאסקים, שסיימו ב-3:3 בוולנסיה. בטיס ואתלטיק בילבאו ניצחו וניצלו. סראגוסה בגביע אופ"א, אתלטיקו מדריד באינטרטוטו. אוואט ולה קורוניה סיימו בניצחון, 1:3 על אספניול

רגע לפני הסיום המותח של העונה בצמרת הליגה הספרדית, גם בתחתית נותרו עניינים למחזור הנעילה. ארבע שעות קודם לקביעת האלופה, גם שתי היורדות שיצטפו לחימנסטיק בליגה השנייה נקבעו - והן סלטה ויגו וריאל סוסיאדד.

 

 

למשך רבע שעה, הקבוצה הגליסיאנית אותה מאמן חריסטו סטויצ'קוב היתה בסיטואציית הינצלות - אבל גם ניצחון 1:2 ביתי על חטאפה לא הספיק לה. פבלו מרטינס העלה את הקבוצה ממדריד, פיינליסטית הגביע, ל-0:1 מפתיע בבלאידוס בדקה ה-25. חביב באמוגו השווה (36), ועם שער היתרון של עמנואל לקי (66) נדמה היה לתכולים שהם בכל זאת שורדים.

אוהדת סוסיאדד מסרבת להאמין. ובכל זאת, זה ריאלי (צילום: איי אף פי)

 

אבל לריאל בטיס היו תכניות אחרות. הקבוצה שפיטרה את לואיס פרננדז אחרי תבוסה במחזור הקודם, מתחה את אוהדיה שעשו את הדרך לסנטאנדר עד לדקה ה-80. אחרי הגול של סלטה, הקבוצה מסיבליה עשתה את דרכה לליגת המשנה, אבל שער של לואיס אדו, שהשלים צמד ו-0:2 בתוספת הזמן, השאיר אותם בליגה.

 

ריאל סוסיאדד היתה ערב המחזור במצב נואש, ונזקקה להפסדים של יריבותיה כדי לשמור על תקווה. הבעיה היא שגם את שלוש הנוקודות ההכרחיות היא לא השיגה, וסיימה ב-3:3 בחוץ מול הרביעית בטבלה ולנסיה. הקבוצה של מיגל אנחל לוטינה פתחה מצוין עם שער של גאיזקה גאריטאנו בדקה השנייה, אבל לא פחות משלושה שערים עצמים נכבשו עד לסיום הכואב עבורם.

איניגו דיאס חוגג בוולנסיה. מוקדם מידי (צילום: איי אף פי)

 

דויד וייה השווה מהר מאוד עבור ה'עטלפים', ואיטור לופס רקארטה מבטיס כבש לשערו הוא (19). איניגו דיאס קוניירו החזיר את התקווה הקלושה לסוסיאדד עם ה-2:2 בדקה ה-35, אבל עם החדשות הרעות מהמגרשים האחרים הגיע גם שערו העצמי של ג'רארדו (83). עוד עצמי, של אמיליאנו מורטי מוולנסיה, קבע את התוצאה בתוספת הזמן. הקהל ב'מסטאיה' הודה בסיום לקבוצתו, אך הריע גם ללחימה מצד האורחים.

 

אתלטיק בילבאו הבדלנית שמרה על נציגות באסקית ב'לה ליגה', וגברה 0:2 בביתה על לבאנטה. שער עצמי של חוסה סראנו (60) וכיבוש מרגליו של איגור גאבילונדו (77) הספיקו לאדומים-לבנים לרשום הצלחה בעוד משימת הישרדות.

דודו אוואט. משחק אחרון במדי דפור? (צילום: רויטרס)

 

דודו אוואט ודפורטיבו לה קורוניה סיימו בטעם טוב את העונה הבינונית שלהם, וניצחו 1:3 בבית את אספניול. השוער הישראלי נפצע בדקה ה-20, אך טופל והמשיך לשחק, במה שעשוי להיות הופעתו האחרונה במדי הקבוצה הגליסיאנית. לה קורוניה ניצחה למרות ששיחקה מהדקה ה-13 בעשרה שחקנים, עם הרחקתו של ז'ורז'ה אנדראדה. ראול טאמודו כבש ראשון לאורחים בפנדל (48), אבל לאגו קסטרו (60), סרחיו (62) וריקי (82) דאגו לניצחון.

 

סראגוסה הבטיחה את השתתפותה בגביע אופ"א, אחרי תיקו 1:1 מול רקראטיבו הואלבה. חאבי גררו העלה את הואלבה ליתרון בדקה השלישית, דייגו מיליטו הישווה, רבע שעה מהסיום.

 

אתלטיקו מדריד תשחק בגביע האינטרטוטו, אחרי ניצחון חוץ 1:2 על אוסאסונה ומקום שביעי בטבלה. מקסי רודריגס העלה את האורחים ליתרון בדקה ה-38, אבל סאבו מילוסביץ' הישווה כעבור עשר דקות. איגנאסיו אראסו מאוסאסונה כבש שער עצמי אומלל בדקה ה-53 כדי להעניק לאתלטיקו את שלוש הנקודות.

פורסם לראשונה 17.06.07, 19:57

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חריסטו סטויצ'קוב
חריסטו סטויצ'קוב
צילום: איי אף פי
מומלצים