צפו בגמר הקופה האמיתי - ברור חיל מול אור הנר
הברזילאים מקיבוץ ברור חיל לא האמינו שהנבחרת שלהם תביס את ארגנטינה, התכולים-לבנים מאור הנר התקפלו במהירות אחרי הפתיחה הנוראית. דרום אמריקה במערב הנגב
בתי ספר לסמבה אין בארץ, וגם לא קרנבל, והדבר הכי קרוב לברזיל שיש כאן הוא ברור חיל. בקיבוץ, מעוזם של יוצאי ברזיל בישראל, התכנסו כ-100 אוהדים לבושי צהוב ועטופים בדגל האימפריה הדרום אמריקנית, כדי לצפות בגמר הקופה אמריקה מול היריבה הגדולה - ארגנטינה.
להבדיל מפעמים קודמות, השנה בברור חיל היו סקפטיים לגבי האפשרות לשמור על התואר ולזכות בקופה. אולי בגלל ההופעות הלא משכנעות של הברזילאים בשלב הראשון, אולי עקב היכולת המצוינת של ארגנטינה, שהביאה את כל הכוכבים הגדולים לקופה - מליאו מסי, דרך חואן רומן ריקלמה ועד קרלוס טבס.
הסקפטיות הזו הביאה את הקיבוצניקים הברזילאים לערוך צפייה משותפת במתכונת מצומצמת יחסית, דבר שלא הפריע לשמחה הגדולה עוד לפני המשחק, שהבירות רק עזרו לה. אחרי הפתיחה, ולאחר השער של ז'וליו באפטיסטה בדקה החמישית, בברור חיל כבר נכנסו לאקסטזה. במחצית, ולמרות היתרון 0:2, אף אחד לא רצה לדבר. "כדורגל משחקים 90 דקות", מספרים העולים מברזיל.
על הפרט הזה לא שמעו בקיבוץ השכן, אור הנר, הבסיס של הארגנטינאים בארץ. "היו כאן כמה חבר'ה, אבל הם החליטו לעזוב", מספר השומר על השממה אחרי ההפסקה, ואחרי ההבנה שארגנטינה כבר לא תזכה בקופה.
הברזילאים החליטו בכל זאת להפריח את השממה. אחרי ה-0:3 הענק והנפת הגביע, התכוננו הקיבוצניקים מברור חיל, הסמוכה מאוד לשדרות, לנסיעה המסורתית לאור הנר. "אנחנו רוצים לעשות להם שמח, שלא יהיו עצובים", הם אמרו. ב-2:00 בלילה יצאו כעשר מכוניות אל הקיבוץ השכן במערב הנגב, נכנסו פנימה ומאותו רגע כבר אף אחד לא ישן במערב הנגב. ולעזאזל הקסאמים.
