שתף קטע נבחר

יוזמה: גיוס תרומות לבניית בית המקדש

ראש מכון המקדש, הרב ישראל אריאל, לא מחכה למשיח. לקראת תשעה באב הוא קורא לגיוס תרומות מיהדות התפוצות לצורך בנייה מיידית של בית המקדש וקובע: "במקום להתבכיין – יש להתחיל לפעול!"

הוואקף שולט בהר הבית, כניסת היהודים אליו מותנית באישור כוחות הביטחון, אבל יש מי שאינו מסתפק בביקורים במקום המקדש ובציפייה לגאולה. ראש מכון המקדש, הרב ישראל אריאל, קורא לבניין הבית בפועל על ידי העם והממשלה, ובסיוע כלכלי מיהדות התפוצות. את הדברים כתב הרב במאמר שיפורסם בשבת בעלון בתי הכנסת "קוממיות".

 

במסגרת הבמה התורנית של העלון שיופץ בעיצומם של תשעת הימים, התבקשו שלושה רבנים להתייחס לשאלה "מה עלינו לעשות כדי שבית המקדש ייבנה בימינו?". בניגוד לשני הכותבים האחרים, שהדגישו את הצורך בהכנה תודעתית ומעשית לבניין הבית, קבע הרב אריאל: "המקדש חייב להבנות מחר בבוקר!".

 

"שועלים וישמעאלים במקום המקדש" 

ראש מכון המקדש סבור כי הבכי והקינה בתשעה באב היו נכונים רק בתקופת הגלות, אולם "עתה, כשצבא ישראל שולט במקום המקדש, חל חיוב מבחינת ההלכה לבנותו, וחובת העם והממשלה לקום ולבנותו, ומיד!". לדבריו, הממשלה, שמפקירה את ירושלים ומקום המקדש ל"שועלים וישמעאלים", דומה למי שמחריבה את בית המקדש בידיים.

 

בהמשך מסביר הרב אריאל כי נושא המקדש אינו כגופת מת שיש לבכות עליו, אלא מדובר ב"מצווה חיה שיש לקום ולעשותה". לטענתו, מי שבא בתשעה באב לכותל המערבי כדי לבכות ולקונן - דומה לאמא שבנה הפצוע שרוע על הכביש והיא יושבת על המדרכה ובוכה.

 

"אמא אמיתית אינה יושבת לבכות. היא מזעיקה מגן דוד אדום ונוסעת עם הילד לבית חולים קרוב כדי לטפל בו ובפצעיו עד שיקום על רגליו", עוד הוסיף הרב: "כתוב 'ועשו לי מקדש' ולא 'ויבכו לי מקדש'. עולי בבל לא אמרו קינות בתשעה באב אלא בנו מזבח, וגם יהודה המכבי לא הוריד דמעות אלא הדליק נרות במנורה!".

 

"בלי דמעה מזוייפת" 

לסיום קורא ראש מכון המקדש לשינוי מהותי באופיו של תשעה באב, כך שיהפוך מיום של קינות ליום של בניין. "ארבעים שנה הורדנו דמעה מזוייפת!", הוא כותב, וקורא לעשיית תשובה בתחום זה.

 

בין המהלכים המידיים עליהם ממליץ הרב אריאל: דיונים בהשתתפות רבני כל החוגים ופגישתם עם ראשי השלטון בעניין, התרמת יהודי העולם כולו וגיוס כספים לבניין הבית, וכן הקמת ועדות שונות - להכנת כלי המקדש, לגיבוש תכניות הבניין, לריכוז הכהנים ולהכנת בגדי כהונה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית המקדש. הדגם
צילום: לע"מ
מומלצים