שתף קטע נבחר

דג במתנה

חבל שאתם לא יכולים להריח, כי המתכון הקל והקייצי שתיכף תאמצו, הוא קל מאוד, מרשים לחלוטין, אהוב גם על ילדים, מגיע באריזת הפתעה ויש לו ריח מ ע ו ל ה! החברות של נטשה, זה הזמן להדליק את המדפסת

את הארוחה החמה שלנו אנחנו נוהגים לאכול בערב, אבל אני מאוד משתדלת שזו לא תהיה ארוחה כבדה מדי. בזמן האחרון, גם בגלל החום המעיק, אני מכינה דג סול עדין שמתאדה לו בתנור בתוך נייר אפייה רק 20 דקות. כשמוציאים אותו מהתנור - וואו! איזו הפתעה. מגישים לשולחן אריזה תפוחה מאדים שברגע שפותחים אותה (רק ליד השולחן!) מתפרצים ממנה ניחוחות מדהימים. כתוספת לדג אני מכינה קוסקוס להכנה מהירה, ולפעמים, רק כדי להוסיף לו מידה של חגיגיות וכדי לפנק את המשפחה שלי, אני מעטרת אותו בצנוברים קלויים והרבה כוסברה קצוצה.

 

אפשר להכין את הדג גם מפילה של דגים אחרים, כמו דניס או לברק, אבל אני אוהבת את הסול, במיוחד אחרי שגיליתי בסופרמרקט אריזות ידידותיות של 4 נתחים בחבילה (פילה דג סול של "דלידג", 10.99 שקל. מספיק לשתי מנות). אני מטמינה לי כמה אריזות כאלה במקפיא ושולפת כל פעם שמתחשק.

 

את פילה הדג אני מניחה כמו מצע של סנדוויץ' על נייר שעווה, ובין פרוסות הפילה אני מפזרת הרבה ירקות קצוצים שמתאדים להם ביחד עם הדג, וכך אני מקבלת מנה שמגיעה כבר עם תוספת של ירק. הירקות מפרישים נוזלים ארומטיים שמתערבבים בשמן הזית שאני מוזגת מעל, ויוצרים רוטב אינסטנט בתוך שקית הנייר.

 


מריחים? (צילום: יוסי סליס)

 

עשיתי כל מיני ניסיונות ושילובים של ירקות ועשבי תבלין, ובמיוחד זכה לתשבחות בקרב בני משפחתי השילוב של שומר, בצל סגול, הרבה בצל ירוק, פטרוזיליה וכוסברה, שביניהם אני מפזרת גם פלחי לימון דקיקים שאני פורסת עם הקליפה. גם שכבות של עלי תרד או מנגולד עם בצל ורצועות דקות של גזר ושום נזללו בלי תלונות. האמת היא, שכשאני מכינה את הדג אני מציצה במגירת הירקות שבמקרר ומנסה להיות יצירתית. כל ירק ועשב תבלין שנראה טוב נפרס דק ונטמן כהפתעה בתוך האריזה. קישוא ונענע, שעועית ירוקה (אפילו קפואה מהאריזה) עם הרבה שום, פטריות עם פטרוזיליה, עגבניות שרי ובזיליקום, הדג כל כך עדין שכל הטעמים הנפלאים האלה ילוו אותו נהדר.

 

הכי חשוב זה להוסיף הרבה לימון, לתבל במלח ופלפל שחור גרוס, ולשמן בנדיבות בשמן זית איכותי. כשאני רוצה להיות ממש מהודרת או להרשים איזה אורח, אני מגניבה לכל אריזה כמה כפות של יין לבן. ואם כבר פתחתי יין, אז הוא גם ילווה את הארוחה.

 

דג וירקות בנייר אפייה (4 מנות)

 

מפשירים 2 אריזות של פילה דגי סול קפואים. בכל אריזה 4 נתחי פילה וכל מנה תורכב משני נתחים. אם אני זוכרת בבוקר, אני מוציאה את האריזות מהמקפיא עוד לפני שאני הולכת לעבודה ומניחה אותם על צלחת במקרר כדי שיפשירו בהדרגה. אם לא זכרתי, אז הפשרה של שעה בטמפרטורת החדר מספיקה.

 

פורסים 2 שומר לשניים לרוחבו. מניחים את הצד החתוך על קרש חיתוך ופורסים לרצועות דקיקות בצורת סהרונים. שוטפים היטב 1 חבילה של בצל ירוק, מנקים ופורסים למקלונים באורך של אצבע. מקלפים 1 בצל סגול, פורסים לחצי וכל חצי לרצועות דקיקות. קוצצים דק 1/2 חבילה של כוסברה טרייה ו-1/2 חבילה של פטרוזיליה טרייה. חוצים 1 לימון ופורסים לפרוסות דקיקות. מרחיקים את הגרעינים מפרוסות הלימון. אל תדאגו, הקליפה של הלימון תהפוך לנימוחה ולא מרירה אחרי האידוי, אבל כדאי לבחור לימונים בעלי קליפה דקה. מערבבים את הירקות, עשבי התבלין והלימון יחד, ומחלקים לארבע ערימות שוות. כל ערימה כזו הולכת להיכנס ביחד עם שני נתחי דג לתוך נייר אפייה למנה אישית.  


ימין:  עושים "כריך". שמאל: שלב ראשון בקיפול (צילום: יוסי סליס)


ימין: מקפלים משני הצדדים. שמאל: ריחני ומוזהב אחרי האפייה (צילום: יוסי סליס)

 

מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות. פורסים דף של נייר אפיה על משטח העבודה. מניחים במרכז הדף כשליש מתערובת הירקות מתוך הערימה הראשונה. מניחים 1 פילה סול על ערמת הירקות. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם (קמצוץ מכל תבלין). מניחים מעל הפילה 1/3 נוסף של תערובת הירקות. מעל התערובת מניחים עוד 1 פילה של דג ושוב מתבלים במלח ופלפל. מעל מניחים את שארית תערובת הירקות. מטפטפים על הכול בנדיבות כ-2 כפות שמן זית. אם רוצים אפשר להוסיף 2 כפות של יין לבן.

 

עכשיו אורזים הכול כאילו זו מתנה. תופסים את נייר השעווה בשני צדדים מנוגדים ומפגישים מעל ערמת הדג והירקות במרכז (כאילו אתם רוצים לקפל את הדף לחצי. ר' תמונה למעלה). מגלגלים את שני צידי הנייר בצורה הדוקה עד שמגיעים לקצה העליון של הערימה. עכשיו סוגרים את הפתח על ידי גלגול הנייר עד למקום שבו מרגישים את ערימת הדג והירקות, ומהדקים. חוזרים על הפעולה גם בצד השני של האריזה. לא צריך לארוז הדוק מדי, כי האריזה מתנפחת בזמן האפייה, אבל גם לא רופף מדי כי כל האדים יברחו. מעבירים את האריזה לתבנית צלייה. יוצרים עוד 3 אריזות דג בנייר אפייה. למתחילים, אני ממליצה להתאמן על האריזה בתוך נייר כסף כי הוא עמיד יותר ומסתדר בצורת מעטפה יותר בקלות. המחיר הוא שמאבדים את אפקט התפיחה היפה של נייר האפייה.

 

אופים את 4 האריזות בתוך תבנית צלייה במרכז התנור כ-15 דקות. הנייר תופח כמו בלון קטן ומזהיב מעט. תכינו אורז לבן פשוט או קוסקוס אינסטנט שילוו את מנת הדג ויספגו את המיצים הנהדרים שנוצרו בתוך האריזה. מעבירים בזהירות לצלחת הגשה. פותחים את האריזה ליד השולחן. ילדים קטנים מתלהבים למראה הבלון שמגישים להם לארוחת הערב. אבל זהירות, אדים מאוד חמים פורצים מתוך האריזה כשפותחים אותה, אז כדאי שמבוגר יפתח את אריזת הדג עבורם. 

 


רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: איליה גורדי)

 

עוד פוסטים לחברות של נטשה:

  • תנו לי בגד ים קטנטן וחמוד
  • התובנה שלי השבוע: הבגדים עושים את האווירה
  • בואי נדמיין שאנחנו חיות בטוסקנה...
  • החברות של נטשה 
  •  


  •  
     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אחלה הפתעה. דג סול בעטיפה
    צילום: יוסי סליס
    אחלה אישה. נטשה היפה
    צילום: יניב אדרי
    לאשה בפייסבוק
    מומלצים