שתף קטע נבחר

עוגת שוקולד קלה מאוד, ליומולדת ובכלל

גבוהה, טעימה ורכה (ותהיה מוכנה הרבה יותר מהר ממה שאתם מתארים לעצמכם)

 

 

להיט רב תכליתי: עוגת השוקולד המצוינת ביותר לחגיגות יומולדת, אבל גם קינוח למבוגרים שתמיד עובד (אם אופים, למשל, בתבנית קוגלהוף ומחליפים את שוקולד החלב שבקרם לשוקולד מריר, מתקבל לפתע משהו אלגנטי להפליא). מבוסס על מתכון ותיק של איריס פורר, המעצבת הגרפית של מוסף "שף". ויש בפנים גם טיפ חשוב שמאוד משמח ילדים: איך הופכים את הציפוי של העוגה למבריק (מוסיפים לו כף שמן. זה הכל. תראו במתכון).

 

המרכיבים (תבנית מתפרקת בקוטר 28 ס"מ)

לעוגה

200 גרם חמאה

2 כוסות (400 גרם) סוכר

4 ביצים

3 כוסות (420 גרם) קמח תופח

1 כפית אבקת סודה לשתייה

4 כפות אבקת קקאו

2 כוסות (400 מ"ל) ריוויון

לציפוי

200 גרם שוקולד חלב (למבוגרים, אפשר להשתמש במריר)

50 גרם חמאה

2 כפות חלב

1 כף שמן (רצוי קנולה)

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.

2. העוגה: שמים את החמאה ואת הסוכר בקערת המערבל ומקציפים דקה-שתיים, לקבלת

קרם. מוסיפים את הביצים ומקציפים עוד קצת, עד שהן נטמעות בקרם. מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה ואבקת הקקאו ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את הריוויון ומערבבים ידנית בכף, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה, דלילה למדי. זהו! אופים 30־40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח כשעליו פירורים. מוציאים ומצננים קצת. מחלצים מהתבנית.

3. הציפוי: שמים בקערית המתאימה למיקרוגל את השוקולד, החמאה והחלב וממיסים 20 שניות-חצי דקה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים. מוציאים ומערבבים לקרם אחיד. מוסיפים את השמן ומערבבים, לקרם חלק ומבריק. מצפים את העוגה מלמעלה ובצדדים, בתנועות רחבות וסיבוביות. מגישים או שומרים במקרר עד יומיים.

 


בשבוע הבא: קיץ בקערה - פסטה עם רוקט ופירורי לחם

 

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבוהה וזוהרת. עוגת שוקולד ליום הולדת
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת "שף"
צילום: אוהד רומנו
צילום: רן גולני
הכותבת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" ב"לאישה"
צילום: רן גולני
לאשה בפייסבוק
מומלצים