שתף קטע נבחר

מחסור בדשן חונק את תעשיית הקסאם

המצרים הגבירו את הפיקוח על המנהרות ברפיח, ישראל סגרה את המעברים וארגוני הטרור ברצועת עזה סובלים ממחסור בדשן - המשמש בתהליך ייצור רקטות קסאם. התוצאה: תושבי שדרות נהנים משקט יחסי

בשל מחסור בדשן, חומר המשמש לייצור רקטות קסאם, חלה בימים האחרונים ירידה משמעותית בירי הרקטות מרצועת עזה לעבר שדרות והנגב המערבי. מבדיקת ynet עולה כי הארגונים הפלסטינים מעדיפים לשמור את הקסאמים שברשותם לזמנים קשים יותר. ירי הרקטות מגיע אמנם - גם הבוקר (יום א') נחתו שלוש רקטות באזור הנגב המערבי - אך בטפטופים איטיים.

  

המחסור בדשן נוצר עקב הפיקוח של המצרים על ההברחות דרך המנהרות ברפיח וגם בשל אי הכנסת סחורות לרצועה מישראל. חלק מהדשן, שהובא לרצועה לצרכי חקלאות, הועבר בסופו של דבר ליצרני רקטות הקסאם. בשל המחסור עלה מחירו של קילו דשן מ-20 דולר ל-50 ובמקרים מסויימים הגיע המחיר גם ל-60 דולר.

 

פעילי מכל הארגונים ברצועת עזה אישרו ל-ynet את דבר המחסור, אולם הם ציינו כי מלאי רקטות הקסאם שברשותם עדיין גדול מאוד. פעיל באחת הזרועות הצבאיות ברצועה אמר: "בנוסף להברחות, אנשינו ייצרו את החומר גם בעצמם או חומר חלופי דומה. אבל המחסור כולל גם את הרכיבים שמהם היינו מייצרים את הדשן או את החומר החלופי ולכן יש מצוקה ומחסור קשה".

 

המחסור הביא לכך שהכוח הביטחוני המיוחד של החמאס פרץ לפני כמה שבועות לאוניברסיטת אל-אזהר, המזוהה עם הפתח. אנשי החמאס הפקיעו כמה שקים של דשן, במשקל עשרות קילוגרמים. בתנועה חשדו כי החומר לא יועד לצרכים לימודיים, אלא נועד לשמש את אנשי גדודי חללי אל-אקצה, הזרוע הצבאית של הפתח.

 

אבל לא רק ממחסור בדשן סובלות יחידות הרקטות בארגונים הפלסטינים, אלא גם ממחסור במתכת ובברזל. מחיר מוט מתכת המשמש למעשה כגוף הרקטה זינק מ-120 שקלים לכ-800 שקלים. פעיל באחד הארגונים אמר: "בעזרת אללה אנשינו ייצרו אלטרנטיבות אחרות. החשוב הוא שההתנגדות לא תיפגע, כי יש לנו תודה לאללה, מוחות מבריקים פה ברצועה".

 

במקביל, מנסים גם בחמאס, שהפסיק לשגר רקטות לעבר ישראל, לנסות להשפיע על הארגונים האחרים לצמצם את ירי הרקטות. כיום רק כמה חוליות של הג'יהאד האיסלאמי יורות לעבר שדרות והנגב המערבי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משגרי קסאם. ארכיון
צילום: איי אף פי
צילום: איי פי
מנהרה בציר פילדלפי. מצרים מפקחת
צילום: איי פי
מומלצים