שתף קטע נבחר

פשרה: תשלום שווי השימוש ברכב יהיה נמוך מהמתוכנן

יו"ר ועדת הכספים סיכם עם רשות המסים על הטבות מס נוספות במיליארד שקל בשנה לשכבות הביניים, בעיקר למי שאינם מקבלים רכב צמוד; הפשרה תאפשר לאוצר לקדם את התוכנית לצימצום הפערים החברתיים בתקציב 2008

הרפורמה במיסוי שווי השימוש ברכב הצמוד תאושר בשיעורים מופחתים לעומת ההצעה המקורית, בעיקר למחזיקי הרכב מדרגות הביניים. בתמורה למיסוי הנוסף יקבלו שכבות הביניים, ובעיקר מי שאינם מקבלים רכב צמוד, הטבות מס נוספות במיליארד שקל בשנה. כך הוסכם בין יו"ר ועדת הכספים ח"כ סטס מיסז'ניקוב (ישראל ביתנו) לרשות המסים.

 

מיסז'ניקוב ימסור פרטים מלאים על ההסכם במסיבת עיתונאים שקבע למחר (ב'). הוא הסכים עם האוצר לשמור על איפול מלא לגבי פרטי ההסכם ואמר ל-ynet כי הוא יבוטל אם ההסכמה תופר. כל מה שהיה מוכן לומר בשלב זה היה ש"שני הצדדים עברו כברת דרך ארוכה עד להסכם".

 

בעיקרון נראה שהאוצר הוא שהלך את רוב הדרך לקראת מיסז'ניקוב, שהציע לפני שבועות רבים את תוספת ההטבות לשכבות הביניים בהרחבת מדרגות המס - בתמורה לשינויים במיסוי הרכב הצמוד. רשות המסים התנגדה בעיקר בגלל העלות הגבוהה של מיליארד שקל. מיסז'ניקוב טען שהרפורמה היא נטל מס נוסף על שכבות שראוי להקל עליהן.

 

נראה שהאוצר נאלץ ללכת לקראת מיסז'ניקוב לאחר שעיכב את החקיקה בעניין מס הכנסה שלילי והטבות המס האחרות יחד עם חוק חיסכון החובה לפנסיה בגלל שהוגשו בחבילה אחת עם תקנות הרפורמה במיסוי הרכב הצמוד. הוא סירב לפרק את החבילה ולאשר כל רכיב בנפרד, מה שהיה משבש את תוכניות האוצר לצמצום הפערים החברתיים בתקציב 2008.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיסז'ניקוב. "שני הצדדים עברו כברת דרך"
מיסז'ניקוב. "שני הצדדים עברו כברת דרך"
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים