שתף קטע נבחר

זירת הקניות

הסדר בתי המלון מקשה על תושבי בני עטרות

ההסדר במסגרתו הופנו תושבי מושב בני עטרות לבתי מלון, בשל הרעש שנגרם מהשינוי בכיוון נחיתת המטוסים בנתב"ג, אמנם מאפשר להם שינה מתוקה, אך מערים עליהם קשיים אחרים בהגעה לבתי הספר או לעבודה

רעש המטוסים הנוחתים בנתב"ג ממשיך להטריד את תושבי מושב בני עטרות הסמוך. ההסדר של רשות שדות התעופה, במסגרתו נשלחו עד כה כ-70 משפחות לבתי מלון באזור המרכז, אמנם מאפשר לחלקם להיפטר מכאב הראש המתמיד, אבל מערים בעיות חדשות על חלק מהם - כמו למשל התלמידים והחקלאים במושב.

 

כזכור, שיפוץ של אחד המסלולים בנתב"ג אילץ את רשות שדות התעופה לשנות את נתיבי הגישה לנחיתת המטוסים בשדה. כתוצאה מכך, עשרות מטוסים מנמיכים לקראת הנחיתה מעל בתי התושבים, והרעש מחריש אזניים. בדיקת המשרד להגנת הסביבה מצאה כי אכן מדובר ברעש שמהווה עבירה על החוק, ואילצה את רשות שדות התעופה להגיע להסדר עם התושבים על העברתם למלונות עד לסיום עבודות השיפוץ באוקטובר.

 

אך המגורים בבתי המלון בתל אביב, בת-ים, רמת גן, נווה אילן וצובה מקשים על תושבי המושב - במיוחד אלה שיש להם ילדים הלומדים במוסדות לימוד בסמוך אליו. אלה נאלצים להשכים קום, לפעמים לפני שש בבוקר, ולנסוע מהמלון בו הם שוכנים לבית הספר.

 

יוסי נגר, המתגורר במושב, עבר לפני מספר ימים עם אשתו ושני ילדיו הקטנים ללון במלון כפר המכביה ברמת גן. "זה נותן לנו את האופציה של שינה בשקט אבל זה סידור מאוד לא נוח, כי אתה כל ערב צריך להתארגן מראש עם ארוחת ערב וסידור התיק לקראת מחר. במקום להיכנס לחדר לישון, אתה נוסע לישון במלון. המזוודה אצלי באוטו כל הזמן. אתה מרגיש כמו נווד".

 

ילדיו של נגר, בני 4 ו-5, לומדים בגן הנמצא במושב. על מנת שיספיקו להגיע לגן בזמן, נאלצים הילדים להתעורר לפני השעה שש בבוקר. "בשעה שבע בבוקר אנחנו כבר עוזבים את המלון בדרך לגנים. כשאשתי לוקחת את הילדים היא צריכה לפזר אותם בגנים ורק אז נוסעת לעבודה שלה בפתח תקווה".

 

מלבד התלמידים, הלינה בבתי המלון מקשה על בעלי המשקים במושב, שאינם יכולים לנטוש את משקיהם. אחד התושבים שבחרו לא ללון בבתי מלון הוא אבי גפנר, אב לשניים וחקלאי בעל משק פרחים. "יש לי עבודה יומיומית המצריכה ממני להיות במשק כל יום בשש בבוקר", הוא סיפר. 

 

גפנר מספר כי רעש המטוסים הרס לו ולילדיו את חופשת הקיץ. "הילדים לא כל כך יודעים איך לעכל את המטרד הזה. כשהמטוסים מתקרבים החלונות ממש רועדים, כל הבית רועד, זה רעש בלתי נסבל. לילדים יש כבר רפלקס מותנה, ברגע שהם שומעים את המטוס הם ישר שמים את הידיים על האוזניים, אפילו הילדה הקטנה שלי, בת חמישה חודשים".

 

"מי שאין לו ברירה נשאר בעטרות", אומר יושב ראש הוועד המקומי, בועז סנדלר. "מכל מיני סיבות לא כולם יכולים לצאת למלונות, מעבר לזה שיש לנו עובדים זרים פה, וזה לא רציני ולא מכובד שאנחנו נצא והם יישארו. הם בני אדם בדיוק כמונו, אין שום סיבה בעולם שרק הם יישארו, מצד שני זה בלתי אפשרי שהם יצאו, כי זה ימי עבודה". 

 

התושבים טוענים כי פיתרון הלינה בבתי המלון אינו מספק משום שהוא פיתרון זמני. הם מעדיפים שרשות שדות התעופה תממן להם את עלות מיגון הבתים שלהם מפני רעש, אולם בין הצדדים קיימת מחלוקת כספית. "להוציא בן אדם ולהגיד לו לישון בבית מלון זה לא פתרון, כי אני צריך להוציא כסף על מסעדות ולטרטר את הילדים. הפתרון האידיאלי הוא למגן את הבתים נגד רעש", אומר נגר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הילדים כבר מתורגלים. אילוסטרציה
צילום: חגי אהרון
מומלצים