שתף קטע נבחר

עוגת הדבש המלכותית שלי

גם בלי הציפוי החגיגי של אגוזים עטויי גלימת טופי רכה, זאת עוגה מושלמת. הרכות היא מעלתה הגדולה וגם הנימוחות, שהיא תולדה של שידוך בין חמאת בוטנים לשמנת מתוקה

    

עוגת דבש וחמאת בוטנים רכה עם ציפוי אגוזים בטופי

תבנית בקוטר 28 ס"מ

המרכיבים

לעוגה

1כוס ‭200)‬ גרם) חמאת בוטנים חלקה, בטמפרטורת החדר‬

2/3 כוס ‭ 180)‬ גרם) דבש

4 ביצים

‭ 1 1/2‬ כוסות ‭ 300)‬ גרם) סוכר חום

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

3 כוסות ‭420)‬ גרם) קמח

2 כפיות ‭ 10)‬ גרם) אבקת אפייה

2 כפיות ‭ 10)‬ גרם) סודה לשתייה

לאגוזים בטופי

‭ 1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) סוכר

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כוס אגוזי מלך קלויים וחצויים

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭.(‬ משמנים היטב את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים אותו.

2. העוגה: מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים והדבש עד שמתקבלת משחה חלקה. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים כ־5 דקות, עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר. מוסיפים את השמנת המתוקה לקרם הביצים ומערבבים ידנית קלות, מוסיפים גם את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים את עיסת חמאת הבוטנים והדבש ומערבבים לעיסה חלקה. יוצקים לתבנית ואופים ‭50-45‬ דקות, עד שהעוגה מזהיבה ותופחת, נוצר בקע חינני במרכזה (בדרך כלל) וקיסם הננעץ בה יוצא כשהוא לח במקצת, עם קצת פירורים עליו. מוציאים ומצננים קצת.

3. הציפוי: בזמן שהעוגה נאפית בתנור, שמים את הסוכר בסיר קטן ומחממים על להבה בינונית־גבוהה עד שהוא נמס והופך לקרמל. יוצקים פנימה (בזהירות, קרמל רותח זה עניין משפריץ) את השמנת ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק ואחיד במרקם המזכיר טופי נוזלי. מכבים את הלהבה, מוסיפים פנימה את האגוזים ומערבבים . מצננים לטמפרטורת החדר.

‭.4‬ ההגשה: מורחים את העוגה הצוננת בציפוי הטופי עם האגוזים (אפשר להניח אותו שם במראה מבולגן ולהניח לו לנטוף מהצדדים, כמו בתצלום. אבל אפשר גם לדלות את האגוזים מהציפוי, לסדר אותם במעגלים או בכל צורה אחרת שמתחשק לכם, ולצקת מלמעלה וסביבם את הציפוי‭.

 

 

שנה מתוקה!
צילום: יוסי סליס
צילום: רן גולני
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף"
צילום: רן גולני
מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
לאשה בפייסבוק
מומלצים