שתף קטע נבחר

ראש אמ"ן: שוקמה ההרתעה מול סוריה ואיראן

בסקירה בוועדת חוץ וביטחון, אמר האלוף ידלין: ההרתעה הישראלית שוקמה מאז מלחמת לבנון השנייה, וזה משפיע על כל המערכת האזורית. לדבריו, בכירים בטהרן מדברים כבר בגלוי על היותם חלק מ"מועדון הגרעין" . הסנקציות לא ממש עובדות - והעם האיראני מתייצב מאחורי הפרויקט

בעוד התקשורת הזרה מביאה עוד ועוד הדלפות, דיווחים וגם שמועות ממה שאירע בשמי סוריה, התייצב היום (א') ראש אמ"ן בוועדת חוץ וביטחון בכנסת, ובפיו תמונת מצב עדכנית. ואולם, מי שציפה לשמוע ממנו על מה שמתחולל כעת מאחורי הקלעים בדמשק - התאכזב: כבר בפתח הישיבה הבהיר יו"ר הוועדה, צחי הנגבי, כי לא תהיה כל התייחסות לנושא.   

 

האלוף עמוס ידלין התייחס לסוגיית ההרתעה הישראלית - בכלל זה על דמשק עצמה - והיא, לדבריו, שוקמה מאז מלחמת לבנון השנייה. "זה משפיע על כל המערכת האזורית, כולל איראן וסוריה".

 

חלק נרחב מהסקירה המודיעינית הוקדש גם הפעם לנושא האיראני הבוער. לדברי ראש אמ"ן, "בכירים איראנים רומזים לראשונה בגלוי על המשמעויות האסטרגיות והצבאיות של תוכנית הגרעין". 

 

בכירים בטהרן, לפי ידלין, מונים את ארצם ברשימה עם מדינות גרעיניות אחרות, "כאילו שהם שייכים למועדון". כך למשל לריג'אני, סגן-ראש המועצה לביטחון לאומי, "שאמר כי לאיראן יש מספר צנטריפוגות לייצור פצצה - אבל פצצה אינה חשובה כרגע לאיראנים, שכן אמריקה יכולה להשמיד את איראן. וכל מיני התבטאויות נוספות". השורה התחתונה, לדברי ראש אמ"ן, היא ש"כנראה אין כוונה בסיסית לשנות את היעד של פרויקט הגרעין האיראני. אבל הם מתחילים לדבר בגלוי בסוגיה".

 

"יש כמה מסרים איראניים לעולם", המשיך האלוף: "1. חצינו את הסף - אנחנו במועדון של אלה שיודעים לעשות גרעין. 2. הסנקציות לא יעזרו לעצור את זה, אנחנו ממשיכים. 3. מחיר העימות איתנו יהיה מאוד גבוה. יש לנו אמצעי הרתעה, גם צבאיים, וגם אמצעים של טרור".

 

ראש אמ"ן סיפר כי סוכנות הגרעין הבינלאומית "אמרה את דברה, אמרה: אני

מיציתי, והעבירה את התיק חזרה למועצת הביטחון". לדבריו, "האיראנים רוצים להחזיר את הנושא לסוכנות, כי אם זה יקרה - איראן תוכל לשלוט בלוחות הזמנים. היא תוכל לספק תשובות חלקיות, לעכב את התהליכים". הסנקציות שכן מופעלות "הן לאו דווקא בגלל החלטה של מועצת הביטחון, אלא יוזמות של מדינות. אלו בעיקר סנקציות כלכליות. למרות זאת, זה לא משפיע יותר מדי על איראן".

 

ומה אומרים על כל זה האזרחים האיראנים? "העם האיראני עומד מאחורי מדיניות הגרעין. הביקורת היחידה של העם היא על המדיניות הכלכלית של אחמדי-נג'אד", עדכן ראש אמ"ן.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש אמ"ן וח"כ הנגבי
ראש אמ"ן וח"כ הנגבי
צילום: חיים צח
מומלצים