בעקבות פציעת בורשטיין: מכבי ת"א הולכת על אלכס גרסיה
הצהובים חוששים כי הגארד הישראלי ייעדר תקופה ארוכה וייתכן שיעבו את הקו האחורי בברזילאי. וויצ'יץ', ששבר את הזרת, יצא עם הקבוצה למחנה בסלובניה ואמר: "הפעם, הדברים הרעים יקרו רק בהתחלה". הלפרין: "אנחנו פותחים דף חדש"
כאחד מלקחי העונה שעברה, מיהרו הקיץ במכבי תל אביב בסגירת סגל השחקנים. אלא שתכניות לחוד ומציאות לחוד, וייתכן שבימים הקרובים - כחודש לפני פתיחת היורוליג - תיאלץ אלופת ישראל לפתוח מחדש את הסגל. בקבוצה מודאגים מאוד ממצב רגלו של טל בורשטיין, שסובל מכאבים בגיד האכילס אותו קרע לפני שנה ושלושה חודשים, וחוששים כי הוא ייעדר תקופה ארוכה. במקרה שכזה, עשויים הצהובים להחתים את הגארד הברזילאי אלכס גרסיה.
בורשטיין עצמו לא יצא לפנות בוקר עם חבריו למחנה האימון בסלובניה. הוא יצטרף אליהם ביום רביעי ביחד עם המנכ"ל צביקה שרף, אבל לא יוכל להשתתף במשחקי ההכנה שתקיים הקבוצה בסוף השבוע מול הליוס דומז'אלה ואולימפיה לובליאנה.
גרסיה (27, 1.89 מ'), ששיחק בסן אנטוניו וניו אורלינס אבל בילה את שתי עונותיו ב-NBA בעיקר על הספסל וברשימות הפצועים, הרשים מאוד את המאמן עודד קטש ועוזרו גיא גודס כשהופיע במדי נבחרת ברזיל בטורניר האמריקות בלאס וגאס. השניים יצאו לעקוב בעיקר אחרי חברו לנבחרת, מוריליו דה רוסה, והתלהבו מהגארד הברזילאי שסיים את הטורניר עם 7 נקודות, 2.7 ריבאונדים ו-1.8 אסיסטים ב-19.6 דקות למשחק.
בניגוד לבורשטיין, שהיה מיועד למלא בעיקר את תפקיד הסמול פורוורד בעונה הקרובה, גרסיה משחק בעיקר כסקנד גארד. דייויד בלות'נטל ועומרי כספי הם השניים שימלאו את עמדה מספר שלוש, לפחות עד שבורשטיין יחזור. הרכז הקרואטי בן ה-18 פיליפ קרוסלין, שעל פי דיווחים בארצו זוכה להתעניינות מצד הצהובים, לא יצורף לקבוצה העונה - אבל ייתכן שיוחתם כהשקעה לטווח ארוך.
החדשות הרעות המשיכו לפקוד את מכבי גם באימון הערב, האחרון לפני היציאה למחנה האימון בסלובניה, כשניקולה וויצ'יץ' שבר את הזרת בידו וייעדר כעשרה ימים. במידה שגם ההיעדרות שלו תימשך מעבר למצופה, ייתכן שלצהובים לא תיוותר ברירה והם ישאירו בסגל הסופי את מוריליו.
וויצ'יץ', שיצא עם הקבוצה לסלובניה, התבדח לפני ההמראה: "החלטתי שהפעם, כל הדברים הרעים יקרו בתחילת העונה, כך שאני מקווה שבהמשך העונה יהיה בסדר. תמיד כשקבוצה נוסעת למחנה אימונים היא רוצה להתגבש כמה שיותר מוקדם. זו קבוצה עם שחקנים חדשים ומאמן חדש. בינתיים קשה להתרשם, זה לוקח זמן".

יותם הלפרין, שחזר לאימונים מלאים אחרי מנוחה מקיץ מתיש במדי הנבחרת, סיפר: "היו שבוע וחצי נפלאים בארץ, אבל עכשיו ממשיכים הלאה ומתחילים דף חדש. המטרה של המחנה היא בעיקר גיבוש. יש לנו זכרונות טובים מסלובניה, זה מקום נהדר להתחיל עונה חדשה".
על מעמדו בקבוצה, אחרי הקמפיין המוצלח בנבחרת, אמר הלפרין: "אני צריך להמשיך את הקו שבו אני נמצא. היו לי שבועיים מצוינים בנבחרת, אבל החוכמה בקריירה היא גם לשמור על יציבות, עד כמה שאפשר. אני בטוח שגם העונה יהיו עליות וירידות, נקווה שהירידות יהיו קטנות וקצרות".
וונטיגו קאמינגס סיכם: "אנחנו צריכים עוד להכיר אחד את השני, יש הרבה עבודה והמטרה בסוף היא כמובן לזכות באליפות היורוליג. אנחנו חייבים לעבוד על הכל, המאמן לא מכיר אותנו, השחקנים לא מכירים אחד את השני. כולם צריכים להיות בדף אחד ובקצב פעימות דומה".
