שתף קטע נבחר

שביתת המורים: הממשלה תדון, רה"מ לא יתערב

יותר משבועיים חלפו מאז החלה השביתה בתיכונים, אך ראש הממשלה נענה לבקשת שרי האוצר והחינוך שביקשו להשאיר את הטיפול במשבר בידיהם. הממשלה תדון במשבר במערכת החינוך ותשמע סקירה מפי השרה יולי תמיר. צוותי משרד החינוך ומשרד האוצר ידונו באפשרות להוציא צווי מניעה למורים השובתים

שביתת המורים נכנסה הבוקר (יום א') ליומה ה-17, וזו סיבה מספקת כדי להעלות את הנושא בישיבת הממשלה. גורם בכיר בלשכת ראש הממשלה בירושלים אמר ל-ynet כי ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אינו מתכוון להתערב בשלב הזה במשבר במערכת החינוך. עם זאת, אולמרט עוקב מקרוב אחר ההתפתחויות ויתערב אם יעריך שהדבר יוביל לפתרון המשבר המתמשך.

 

בבוקר צפויה שרת החינוך, יולי תמיר, להשמיע סקירה רחבה בנושא בישיבת הממשלה. לפני הישיבה, צפויים להיוועד צוותים של משרדי האוצר והחינוך כדי לדון, בין השאר, באפשרות לבקש מבית הדין לעבודה להוציא למורים צווי מניעה. ארגון המורים העל-יסודיים הכריז כי יותר מ-1,000 מורים חברי הארגון חתמו על מכתבי התפטרות, כך שצווי המניעה יהיו חסרי משמעות.

 

יו"ר ארגון המורים, רן ארז, אמר כי "שרי החינוך והאוצר הוכיחו שאינם מסוגלים להתמודד לבד עם קריסת מערכת החינוך. האחריות לפיתרון מוטלת על ראש הממשלה. בין פגישה עם אברהם גרנט לאבו מאזן, ראוי שימצא זמן גם להצלת מערכת החינוך. אם לא יתערב אולמרט יעלה השבוע קמפיין חוצות המוני תחת הסיסמה 'אולמרט - כישלון גם בחינוך'". לנוכח הקיפאון במשא-ומתן, החליטה גם מועצת התלמידים והנוער הארצית לפתוח השבוע בהפגנות יזומות, במטרה להעיר את הציבור מאדישותו.

 

למרות האיומים הללו, ביקשו תמיר ושר האוצר, רוני בר-און, מראש הממשלה להשאיר את הטיפול במשבר בידיהם. עמדת אולמרט זהה לעמדת השרים והוא אינו מתכוון לשנותה. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי ארגון המורים פנה כמה פעמים למזכיר הממשלה, עובד יחזקאל, אך לפי הנחיית אולמרט, הוא אינו מתערב בנושא ורק עוקב אחריו מרחוק.

 

גם חברי כנסת מימין ומשמאל קראו לראש הממשלה להתערב במשבר, ומחר תניח סיעת הליכוד הצעת אי-אמון בממשלה על רקע המשבר במערכת החינוך.

 

מתווה הפתרון: הרפורמה בחינוך היסודי 

ההערכה בלשכת אולמרט היא כי בתוך כמה ימים עשוי להבשיל פתרון למשבר מול ארגון המורים סביב הרפורמה במערכת החינוך היסודי. הממשלה מבקשת להגיע להסכם עם המורים העל-יסודיים, לפי מתווה הרפורמה בחינוך היסודי ("אופק חדש"). עם זאת, בלשכת אולמרט מציינים כי הממשלה תהיה מוכנה לשקול אפשרות של הגמשת הרפורמה בחינוך העל-יסודי.

 

במשרד החינוך קראו ליו"ר ארגון המורים העל-יסודיים, רן ארז, לחזור לשולחן המשא ומתן, "שכל מטרתו היא חיזוק מעמד המורה ושיפור מערכת החינוך. ככל שהשביתה מתארכת, הנזק שנגרם לתלמידים הולך וגדל".

 

אולמרט מגבה את משרדי האוצר והחינוך גם בעניין שביתת המרצים, שתיכנס ליומה השמיני.

סגל המרצים הזוטר מתכוון לשבש את הלימודים ביום שלישי כצעד הזדהות עם 4,500 המרצים הבכירים שדורשים לנסח הסכם שכר חדש. גורם בכיר בלשכת ראש הממשלה מסר כי "יש הסכמה על גובה התוספת למרצים". לדברי הגורם, בשלב זה נערכות בדיקות מול ההסתדרות כדי למצוא דרך להגדיר את התוספת כחריגה.

 

"אם נגלה גמישות כלפי המרצים באוניברסיטאות, נצטרך לעשות זאת כלפי כל הסקטור הציבורי", אמר הגורם וציין כי גם בעניין זה סבורים בלשכת ראש הממשלה כי "בתוך ימים אחדים יבשיל הפתרון".


פורסם לראשונה 27/10/2007 23:39

 

בהכנת הידיעה השתתפה מורן זליקוביץ'
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט. לא מתערב
צילום: איי אף פי
רן ארז. "האחריות מוטלת על רה"מ"
צילום: גלעד קוולרציק
תמיר. קוראת למורים לחזור למשא ומתן
צילום: ירון ברנר
מומלצים