שתף קטע נבחר

קוויגו הישראלית נמכרה תמורת 363 מיליון דולר

האקזיט הגדול של שנת 2007: AOL רכשה את קוויגו, שהוקמה בשנת 2000 על ידי ירון גלאי ועודד יצחק. החברה פועלת בתחום הפרסום באינטרנט. המשקיעים צפויים לקבל עשרות מיליוני דולרים

חברת קוויגו (QUIGO) נמכרה אמש לענקית התקשורת, AOL תמורת 363 מיליון דולר. החברה הוקמה בשנת 2000 על ידי ירון גלאי ועודד יצחק. המשקיעים הראשונים בחברה הם פרופסור דן גלאי באמצעות תוכנית היזמות של חברת ההשקעות סיגמא.

 

QUIGO פועלת בתחום הפרסום באינטרנט. לחברה שני מוצרים: האחד מאפשר לבעלי קטלוגים להכניס את המידע למנועי החיפוש בצורה יעילה יותר והשני - מערכת AdSonar שיודעת לאפיין את תחומי העניין של הגולשים ולהתאים להם תוכן פרסומי רלוונטי.

 

קצב הצמיחה הגבוה של החברה בשנים האחרונות הביא אותה לרמת הכנסות של כ-100 מיליון דולר בשנה. AOL ביצעה את הרכישה כשהחברה הייתה בדרך להנפקה בנאסד"ק.

 

החברה הוקמה בתל-אביב, אך עברה לניו-יורק בשל חוסר התלהבות של המשקיעים הישראלים. קרנות ההון היילנד קפיטל, IVP, סטימבוט ונצ'רס (קרן ההשקעות של תאגיד דיסני) ומריטק קפיטל, שהשקיעו בחברה למעלה מ-40 מיליון דולר, דרשו את שינוי מיקום הפעילות.

 

משקיעים נוספים בסטארט-אפ היו יגאל ליכטמן (ממייסדי חברת התוכנה מג'יק), ג'ק להב, וליאון רקנאטי באמצעות חברת ההשקעות גלנרוק. בנק ההשקעות גולדמן-זאקס תיווך בין הצדדים בעיסקה.

 

המשקיעים בחברה קיבלו על פי הערכות עשרות מיליוני דולרים. החברה מעסיקה כיום 130 עובדים ועל פי הערכות בכירים בחברה שקיבלו אופציות, יקבלו גם כן תגמול מהמכירה.

 

ענקית התקשורת מארה"ב, AOL רכשה בשנת 1998 את חברת מיראביליס שפיתחה את תוכנת ה-ICQ תמורת 407 מיליון דולר. קוויגו תצטרף לחברות נוספות בחטיבת הפרסום של AOL.

 

"הקרנות הישראליות דחו אותנו"

עודד יצחק (36) שייסד את החברה ביחד עם ירון גלאי (36) מספר ל-ynet שהדרך לאקזיט לא היתה קלה והחברה עמדה מספר פעמים בפני פשיטת רגל. "בלי ג'ק להב החברה לא הייתה קיימת היום, היו חודשים שנאלצנו לא לשלם משכורות לעובדים והוא הציל אותנו כל פעם מחדש", מספר יצחק.

 

ג'ק להב, יגאל ליכטמן והמייסדים עודד יצחק וירון גלאי הם המשקיעים הפרטיים הגדולים בחברה. קרנות ההון סיכון האמריקניות מחזיקות ביותר מ-50% מהחברה.

 

כשגלאי, לשעבר מנהל מוצר בחברת פרסום ויצחק, לשעבר מנהל פיתוח בחברת היי-טק החליטו בגיל 29 להקים את החברה כמעט כל קרנות ההון סיכון בישראל דחו אותם.

 

"הקרנות בארץ עסוקות בלמה לא להשקיע, בלשחק את פרקליט השטן, וזה נובע בין השאר מחוסר הבנה התחום האינטרנט", אומר יצחק.

 

אחרי שהתייאשו כאמור מהקנות הישראליות פנו היזמים לקרנות הון סיכון אמריקניות שקיבלו אותם בחום ורצו להשקיע כמה שיותר, בניגוד לקרנות ישראליות שמעדיפות לפזר את הסיכון עם קרנות נוספות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיתחו אלגוריתם שמזהה היכן כדאי לפרסם באינטרנט
מומלצים