שתף קטע נבחר

איך להאריך את חיי הסוללה בסלולרי?

הסוללות בטלפונים הניידים לפעמים לא מצליחות לשרוד עד סוף היום. אפשר לנצל את הסוללה טוב יותר, גם בלי להסתובב כל היום עם המטען. טיפים

האם הסוללות של היום אינן הסוללות של פעם? הטלפונים הסלולריים שלנו פעלו בעבר קרוב לשבוע ללא טעינה של הסוללה. היום, אם הסוללה מחזיקה מעמד עד סוף היום, אנחנו צריכים להודות על מזלנו הטוב. האמנם הסוללות מתדרדרות? מדוע הן מתרוקנות מהר כל כך?

  

יותר תכונות, סוללה קצרה יותר

למען האמת, אין להאשים את הסוללות. עם השנים, הטלפונים הסלולריים השתכללו ונוספו להן תכונות "השותות" את הסוללה. המכשירים של היום כוללים מסכים צבעוניים, בהירים וחדים יותר מבעבר. הם מצוידים ברמקול איכותי ומיקרופון שמסוגל לסנן רעשי רקע או רוח. מכשיר ממוצע מסוגל כיום לנגן קבצי MP3, לצלם תמונות ווידאו ולאחסנם בזיכרון פנימי גדול אשר ניתן להרחבה ע"י כרטיסי זיכרון.

 

אסור לשכוח גם כי המכשירים החדשים עובדים בפרוטוקול סלולרי מתקדם יותר, רוב המכשירים מגיעים גם עם ממשק Bluetooth שמאפשר לנו לנהל שיחות בעזרת אוזניות או דיבוריות אלחוטיות.

 

כל התכונות האלה דורשות הרבה יותר זרם חשמלי מסוללת המכשיר, הרבה יותר בהשוואה למכשירים הישנים. אכן, עם הזמן גם הסוללות במכשירים החדשים השתפרו, אבל למרות התפתחות זו של הסוללות הן לא תמיד מאפשרת לנו לעבוד עם הטלפון בשימוש סביר הרבה יותר מיום אחד. במצב הנוכחי, לא צפויה עדיין פריצת דרך ופתרון לבעיה זו בזמן הקרוב.

 

יחד עם זאת, בעזרת שימוש חכם יותר במכשיר שלנו, נוכל לנצל את הסוללה בצורה טובה וחסכונית יותר.

 

הבהרה: חשוב לנקוט במשנה זהירות בזמן שינוי הגדרות המכשיר הסלולר, אם אינכם בטוחים כיצד לעשות זאת, העזרו באיש מקצוע או פנו למוקד התמיכה של ספקית הסלולר.

 

הטענה בכל הזדמנות

להבדיל מדגמי הסוללות הישנים שדרשו פריקה מוחלטת בתום השימוש, אין כבר צורך בפעולה זו בסוללות החדישות על מנת לקבל טעינה טובה. טעינות מרובות של הסוללה לא יגרמו לכם להפסד של יכולותיה בטווח הקצר.

 

יש סיכוי שזה יקצר את אורך חייה שלה בעתיד הרחוק, אבל סוללות חלופיות ניתן להשיג היום במחירים שפויים. היות שכך, אין סיבה למה לא לטעון את הסוללה בכל הזדמנות שניתן, וזאת בכדי למנוע מצב של סוללה ריקה במכשיר באמצע היום.

 

תאורת מסך חלשה יותר

המסכים הצבעוניים והגדולים צורכים זרם רב מהסוללות, הרבה יותר בהשוואה למסכים הישנים. היכנסו להגדרות תאורת המסך שבמכשירכם, בחרו בעוצמת תאורה של חצי מהמקסימום (אפילו פחות, אם איכות התמונה עדיין מספקת אתכם).

 

נוסף על כך, קצרו גם את פרק הזמן שאחריו יכבו תאורת המסך ולוח המקשים לאחר ביצוע פעולה במכשיר.

 

החלישו את עצמת הרמקול

שימוש ברמקול ("דיבורית פנימית") בעת ניהול שיחות גורם לצריכה גבוהה יותר של הסוללה בהשוואה לדיבור רגיל בעזרת האפרכסת. אם אתם מעדיפים להשתמש ברמקול של המכשיר, הקטנת עוצמתו (ווליום הרמקול) יכולה לחסוך בסוללה (במצב בו הסוללה ריקה כמעט, עדיף לכבות אותו).

 

צלצול המכשיר (שהתקדם מצלילים מונופונים לשירים מורכבים) גם גוזל מעט מהסוללה ולכן החלשת עוצמת הצלצול תעזור לחסוך בזמן הסוללה.

 

MP3 בעצמת שמע נמוכה

ככל שנשתמש יותר במכשיר כנגן MP3 כך הוא יבזבז יותר מזמן הסוללה ולהפך. גם כאן, הורדת עצמת השמע תאריך את זמן הסוללה ובנוסף, תתרום גם לבריאות האוזן.

 

לבטל תקשורת Bluetooth

תקשורת זו, כמו כל תקשורת אחרת, צורכת זרם רב מהסוללה. ראשית, אם אינכם משתמשים בכלל בממשק ה-Bluetooth, ביטול תקשורת זו במכשיר יחסוך בזמן הסוללה: אם סמל ה"שן הכחולה" מופיע על צג מכשירכם, סימן שפרוטוקול זה מופעל, כבו אותו.

 

עבור מי שכן אוהב שימוש בתקשורת זו ניתן גם במקרה זה לחסוך מעט. כיבוי אוזניית ה- BT במצב בו לא מתכננים להשתמש בה תקופת זמן (לדוגמה, כאשר אתם נכנסים לפגישה) גורם למכשיר הטלפון לצאת ממצב הצימוד שלו, מה שמוביל לחיסכון נוסף בצריכת הסוללה.

 

תקשורת סלולרית מינימלית

על מנת לבטל כל ספק: צרכן הזרם מספר אחד במכשיר הינה התקשורת הסלולרית, ככל שנדבר יותר כך תתרוקן הסוללה בקצב מהיר יותר. אין כוונה להטיף לכם לקצר באורך השיחות או בכמותן, אבל חשוב לדעת כי ישנן צורות תקשורת נוספות אשר פעילות במקביל (לשיחות הרגילות) בטלפונים החדשים, לא תמיד אנו משתמשים ביכולות אלו.

 

לדוגמה, המכשירים המודרנים מאפשרים תקשורת נתונים בצורה זו או אחרת, הפסקת תקשורת זו יכולה לחסוך בזמן סוללה. אם ברשותכם מכשיר דור שלישי ואינכם משתמשים בשיחות וידאו או שירותים אחרים של דור שלישי, ניתן להפסיק ברוב המכשירים את התקשורת הזו, תתפלאו עד כמה חיסכון בסוללה, יכולה פעולה זו לספק.

 

 

אם אינכם משתמשים כלל בתקשורת נתונים (גם לא בהודעות MMS), ניתן להפסיק את תקשורת הנתונים במכשיר בכלל. חשוב להבין כי ללא תקשורת נתונים, יוגבלו מספר תכונות של המכשיר (שיחות וידאו לדוגמה) וללא דור שלישי, מספר פעולות יהפכו לאיטיות יותר (למשל, גלישה באינטרנט הסלולרי) , אבל התמורה תתקבל בצורת זמן סוללה ארוך יותר לשיחות "רגילות".

 

יש לכם עצות נוספות? שתפו אותנו בתגובות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
היא יכולה לשרוד יותר מיום
צילום: ליאור קורן dtown
מומלצים