שתף קטע נבחר

מתנגדי אחמדי-נג'אד: הכחשת השואה מזיקה

דובר מטה מפלגת האופוזיציה האיראנית אמר כי הדברים על הכחשת השואה היו "הרפתקנות פוליטית לגמרי לא הכרחית מצדו של הנשיא, שהזיקה למדינה". הוא הוסיף כי דבריו של אחמדי-נג'אד גרמו נזק לאיראן

מחאה נגד אחמדי-נג'אד באיראן: האופוזיציה האיראנית כינתה היום (ו') את הכחשת השואה מצד הנשיא מחמוד אחמדי-נג'אד כ"הרפתקנות פוליטית" שגרמה נזק לאיראן. אחמדי-נג'אד כינה בעבר את השואה "מיתוס" וקרא להעביר את אזרחי ישראל לאירופה או לצפון אמריקה, מה שגרר ביקורת בינלאומית חריפה כלפיו.

 

דובר מטה הרפורמיסטים באיראן, עבדוללה נאסרי-טאהרי, אמר: "זו היתה הרפתקנות פוליטית לגמרי לא הכרחית מצדו של הנשיא, שהזיקה למדינה. השואה היא אירוע היסטורי ואנחנו הרפורמיסטים לא מכחישים אותה, אך מה שיותר חשוב הוא שהנושא לא קשור אלינו".

 

מטה הקואליציה של הרפורמיסטים, אשר הוקם לפני ארבעה חודשים על ידי הנשיא הקודם, מוחמד חאתמי, נועד לאגד את מחנה הרפורמיסטים ומחנה המתונים מול מחנהו האולטרה-שמרני של אחמדי-נג'אד, לקראת הבחירות לפרלמנט האיראני (המג'לס) שייערכו ב-14 במארס 2008.

 

התבטאויותיו האנטי ישראליות ובמיוחד הכחשת השואה מצדו של אחמדי-נג'אד הן הגורם העיקרי לסלידה הבינלאומית מאיראן, אומרים שם, והדבר הסב נזק חמור למדיניות החוץ האיראנית. בעקבות הביקורת הבינלאומית עשו בסביבתו של אחמדי-נג'אד שיעורי בית והורגשה ירידה ניכרת במספר ההתייחסויות שלו לשואה, אך עם זאת הוא לא חדל לדבר על "התמוטטות המשטר הציוני", מה שלהשקפתו המשיחית יקרה כחלק מתהליך היסטורי טבעי וצודק.

 

במסיבת עיתונאים שכינס ציין נאסרי-טאהרי כי מטרת החזית נגד מחנהו האולטרה-שמרני של אחמדי-נג'אד היא "חיזוק המשטר" שכן לדבריו "המדינה נמצאת במשבר רציני".  

 

יש לציין כי העובדה שהרפורמיסטים תוקפים את אחמדי-נג'אד אין בה כדי להעיד כי הם אוהבי ישראל, אלא שיש להם אינטרס פוליטי מובהק לעשות זאת דווקא כעת. הקלחת הפוליטית באיראן עסוקה כעת בבחירות למג'לס בניסיון להחזיר את השליטה בפרלמנט לרפורמיסטים.

 

כיום נשלט המג'לס על ידי הזרם האולטרה-שמרני התומך בנשיא אחמדי-נג'אד. אם ישיגו הרפורימיסטים ניצחון בבחירות למג'לס זה יהווה סימן מעודד עבורם להמשיך במאמציהם גם בבחירות לנשיאות ב-2009 בניסיון להחליף את אחמדי-נג'אד.

 

"עדין לא אבדנו תקווה באשר להשגת המטרה העיקרית והיא בחירתו של חאתמי לנשיא ב-2009", אמר נאסרי-טאהרי והוסיף כי "חאתמי ממלא תפקיד מפתח בהכנות של הקואליציה של הרפורמיסטים לבחירות".

 

הוא מתח ביקורת על ממשלתו של אחמדי-נג'אד וכינה אותה "הממשלה הכי לא יציבה בהיסטוריה של איראן". לדבריו, המטה של הרפורמיסטים "יסיר את הקיצוניות הקיימת כעת בשיח הפוליטי, ישפר את בעיות הכלכלה הגוברות באיראן וישפר את תדמיתה של איראן בזירה הבינלאומית".

 

מתנגדיו של אחמדי-נג'אד מאשימים אותו בהעדפת האידיאולוגיה האיסלמית הקיצונית במינויים שהוא עושה, על פני אנשי מקצוע ורואים בכך גורם מרכזי להתפטרותם של שמונה שרים מממשלתו בשנתיים האחרונות, כאשר השיא היה עם התפטרותו של עלי לריג'אני, הממונה על המו"מ בנושא הגרעין.

 

אחמדי-נג'אד לא נשאר חייב וכינה בעבר את מתנגדיו מבית "בוגדים" ואין ספק כי ימשיך לנסות לשמור על כוחו של המחנה האולטרה-שמרני לקראת הבחירות הקרובות במארס, במיוחד לאחר שבמהלך השנה האחרונה נחל מחנהו של אחמדי-נג'אד הפסדים פוליטיים, בבחירות המקומיות ובבחירות למועצת המומחים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חתאמי. לא אוהבי ישראל
צילום: רויטרס
אחמדי-נג'אד. התבטאויות נגד ישראל
צילום: איי אף פי
מומלצים