שתף קטע נבחר

שיבוש החשמל לעזה: בג"ץ דורש הבהרות מהמדינה

שופטי בג"ץ כתבו כי "המדינה לא ערכה בדיקה של העובדות" ולכן ביקשו מהפרקליטות לענות על שאלות שעליהן נתבקשו להשיב. דיון בנושא יתקיים בחודש הבא

דורשים הבהרות: שופטי בג"ץ העירו היום (ג') לפרקליטות המדינה על תשובתה בנושא העתירה נגד שיבוש אספקת החשמל לרצועת עזה.

 

הרכב השופטים, בראשות נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, כתבו בתום הדיון: "בטרם התייצבו לפנינו באי-כוח המדינה לא נערכה בדיקה של העובדות כמתחייב. עבודת המטה שהוגשה לנו כבר בחודש שעבר על השלמתה, לא הוצגה בפנינו והשתלשלות העובדות שפורטה לעיל מעוררת תהייה".

 

לפיכך החליטו השופטים להורות לפרקליטות למסור תשובות לשאלות עליהן התבקשו לענות, ולכן הדיון בעתירתם של ארגוני זכויות אדם בנושא יתקיים במחצית השנייה של חודש ינואר.

 

לדברי עו"ד שרי בשי, מנכ"ל עמותת גישה, אחד הארגונים שהגישו את העתירה: "החלטת בג"ץ מצביעה על הליקויים הרבים בהתנהגות המדינה, אשר קודם כל בוחרת להעניש ורק אחר כך בודקת מהן ההשכלות עבור 1.5 מיליון תושבי עזה, שאין להם שום דרך להתגונן".

 

עו"ד פאטמה אלעג'ו, מעדאלה, שגם הגיש על העתירה, אמרה: "מדינת ישראל, ששולטת בגבולות של עזה ובאפשרותה לקבל דלק וחשמל, פוגעת באופן קיצוני בחייהם וברווחתם של תושבי עזה, בניגוד לחובותיה הברורות מכוח המשפט ההומניטרי".

 

לפני כחודשים אישר שר הביטחון, אהוד ברק, את המלצות מערכת הביטחון להטלת הגבלות שלטוניות על רצועת עזה. בין היתר הוחלט לבצע הפחתה הדרגתית של התלות בין ישראל לרצועה כדי שהחשמל שאכן יועבר ישמש את האוכלוסייה הפלסטינית, ולא עבור הטרור.

 

בתשובה לעתירה נגד שיבוש אספקת החשמל לרצועה, שהוגשה לפני כחודש, הודיעה פרקליטות המדינה לבית המשפט העליון, כי ישראל מתחייבת לעקוב אחר השפעת צמצום אספקת החשמל על התושבים, על-מנת שלא לגרום למשבר הומניטרי ברצועת עזה. 

 

לפני כחודשיים עתרו ארגוני זכויות אדם לבג"ץ בבקשה לצו ביניים שיעכב את שיבוש אספקת החשמל והדלק לעזה. בעתירתם כתבו הארגונים, כי הענישה הקולקטיבית של מיליון וחצי פלסטינים בעזה "בלתי חוקית ותביא לפגיעה בלתי הפיכה בבריאותם, בשלומם וברווחתם של תושבי הרצועה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תחנת חשמל בעזה. ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים