שתף קטע נבחר

יהודי איראן: סיפורי העולים לישראל - שקר גס

בהודעת הקהילה היהודית בטהרן נכתב כי יהודי איראן מעולם לא ארגנו הגירה בגלל שמצבם טוב: "הידיעות השקריות שפורסמו בנושא הקהילה היהודית באיראן הן שקר גס". לדברי ראשי הקהילה, "התערבות של מדינות זרות בנושא יהודי איראן אינה מקובלת לחלוטין"

בקהילה היהודית בטהרן אמרו היום (ד') כי יהודי איראן מעולם לא ארגנו הגירה, בשל תנאי המחייה הטובים של המיעוטים הדתיים במדינה ובכלל זה של היהודים, ולאור השורשים המשותפים מבחינה תרבותית. בהודעת הקהילה היהודית, יום לאחר ש-40 עולים מאיראן הגיעו לישראל, נכתב: "הידיעות השקריות שפורסמו בנושא הקהילה היהודית באיראן על ידי סוכנויות הידיעות הזרות הן שקר גס".

 

בהודעת הקהילה היהודית בטהרן נכתב: "בעקבות התעמולה הרבה של האויבים של העם האיראני, הנחשבים גם לאויבי יהודי איראן, היהודים מעולם לא הושפעו מהתעמולה הזאת בשל השורשים ההיסטוריים, התרבותיים והלאומיים האיראנים. כפי שהודענו בעבר, הפיתויים הילדותיים והפצת השקרים של גורמים אמריקנים-ציוניים ואנטי-איראניים לא יפגעו כהוא זה בקשר העמוק של יהודי איראן עם העם האיראני והמשטר המקודש של הרפובליקה האיסלאמית".

 

בהמשך ההודעה נכתב כי היהודים באיראן נאמנים למשטר המקומי: "אנחנו יהודי איראן היינו איראנים, אנחנו איראנים ונישאר איראנים. אנחנו מוכנים להקריב הכל באהבה למולדת שלנו. למרות התעמולה הזרה נמשיך לחיות בארץ מולדתנו".

 

הקהילה היהודית הפנתה אצבע מאשימה כלפי מדינות העולם בנושא העלייה. "כל התערבות של מדינות זרות בנושאי הפנים של איראן ויהודי איראן היא חלק מהתוכנית של המערב לתקוף את האומה האיראנית ולפגוע באחדות האיראנית. מבחינת יהודי איראן כל התערבות של מדינות זרות בנושא יהודי איראן אינה מקובלת לחלוטין ואנחנו מגנים אותה בחריפות. החיים השלווים בצוותא של יהודי איראן לאורך ההיסטוריה היא עדות לדרך המשותפת של האומה האיראנית ויהודי איראן".

 

על ההודעה שפורסמה באתר האינטרנט של הקהילה היהודית בטהרן חתומים מוריס מועתמד, נציג היהודים בפרלמנט האיראני וסיאמק מורה-סאדק, ראש הקהילה היהודית בטהרן.

 

מאז המהפכה האיסלאמית בשנת 1979, יהודי איראן שומרים על קו הנאמן למשטר האיסלאמי הקיצוני במדינה ומגבים בלית ברירה את המדיניות האנטי-ציונית שלו, מתוך הרצון לשמור על יחסים טובים עמו. יהודי איראן, המונים כיום על פי ההערכות כ-25 אלף איש, מתגוררים בערים המרכזיות במדינה: טהרן, איספהאן ושיראז. אנשי הקהילה היהודית נהנים אמנם מחופש פולחן, אך מעבר לכך, כמו כל מיעוט, הם זוכים לפחות תשומת לב מצד הממשלה בכל הנוגע לסיוע בתקציבים, פיתוח ותעסוקה.

 

המשטר האיראני דואג להציג כלפי חוץ את יחסו הסובלני כלפי המיעוטים הרבים החיים בקרבו ונוהג להפריד בין השנאה לישראל ולציונות לבין הדת היהודית, הזוכה לכבוד מתוקף היותה דת משה המבוססת על התורה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העולים מאיראן לישראל
צילום: ששון תירם
מורה-סאדק. ראש הקהילה היהודית בטהרן
צילום: איי פי
מועתמד. נציג היהודים בפרלמנט
מומלצים