שתף קטע נבחר

כל הסודות של מרק הירקות

איך מכינים מרק ירקות איטלקי ומחמם כמו שצריך, ומקבלים קערה מפתה שהיא כל מה שצריך להגיש למשפחה בימים קרים

 

 

 

מרק ירקות איטלקי

6 מנות

 

שימו לב :מתחילים בהכנה לילה לפני ההגשה, בשריית השעועית הלבנה במים.

 

המרכיבים

לשעועית

1 כוס שעועית לבנה יבשה 

מלח

2-3 גבעולי טימין

למרק

כ-3 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

3 שיני שום, קלופות וקצוצות לקוביות קטנות

1 כפית עלעלי טימין

2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות

2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

1/4 כוס יין לבן יבש

2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות (או 1 כוס עגבניות משומרות מקופסה, חתוכות לקוביות)

2 כפות רסק עגבניות

8 כוסות מרק ירקות או מרק עוף צח או מים

אפשרות: קליפת גבינת פרמזן

מלח, פלפל לפי הטעם

1 כוס שעועית ירוקה (אפשר מוקפאת, מופשרות) חתוכה לקטעים באורך כ-1 ס"מ

2 כוסות מנגולד ללא החלק הלבן, או תרד,חתוך לרצועות דקות

2 קישואים, חתוכים לקוביות בינוניות

לפסטה

כ- 1 כוס פסטה קצרה או פסטה מיוחדת למרק

לפסטו

1/2 1 כוסות עלי בזיליקום ללא הגבעולים

2 שיני שום, קלופות וחתוכות גס

כ-1/3 כוס שמן זית

1/4-1/2 כפית מלח גס

אפשרות:גבינת פרמזן מגוררת

להגשה

גבינת פרמזן מגוררת

 

ההכנה

1. השעועית: שורים את השעועית במים למשך לילה. למחרת מסננים, שמים בסיר, מכסים במים טריים, מוסיפים את המלח והטימין, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה קלה כשעה-שעה וחצי, עד שהשעועית רכה. מסננים.

2. המרק: מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהוא הופך שקוף, כחצי דקה,מוסיפים את השום, את הטימין, את הגזר, את הסלרי ואת תפוחי האדמה ומטגנים עוד כדקה-שתיים מעל להבה בינונית-גבוהה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שכל הירקות מתרככים קצת. יוצקים פנימה את היין ומבשלים על להבה בינונית כמה דקות, עד שהוא מתאדה. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות, מכסים במרק הצח (או במים)  ומבשלים ברתיחה קלה עד שכל הירקות מבושלים, 20-25 דקות. מוסיפים פנימה את השעועית הירוקה, הקישואים והמנגולד (או התרד) ומבשלים 7-5 דקות נוספות, רק עד שהם מתרככים. מוסיפים את השעועית המסוננת ומערבבים, ומבשלים יחד כדקה-שתיים נוספות. מכבים את הלהבה.

3. הפסטה: מבשלים אותה בסיר נפרד, בהמון מי מלח רותחים, עד שהיא מגיעה למצב נגיס (אל דנטה) ומסננים.

4. הפסטו: שמים את עלי הבזיליקום והשום בעלי או במעבד המזון ומעבדים (או כותשים) עד שמתקבלת מחית גסה, מוסיפים פנימה את המלח ואת שמן הזית, בטפטוף דק, ומעבדים וכותשים עוד קצת, עד שמתבלת מחית די גסה, אם רוצים, מערבבים פנימה גם את גבינת הפרמזן.

5. ההגשה: מסדרים את הפסטה המבושלת בקעריות, יוצקים מעליה את המרק, מניחים מלמעלה כף גדושה מהפסטו, והרבה גבינת פרמזן מגוררת. אוכלים.

 

 

 

 


 

לכל המתכונים של שף בווידאו

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איטלקי לוהט. מה צריך יותר מזה?
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים