שתף קטע נבחר
צילום: ויז'ואל/פוטוס

איך נותנים לילד תרופה?

מתן התרופות לתינוקות ולילדים וכל מה שכרוך בכך מעסיק בימים אלו הורים רבים. מה עושים כשהפעוט מסרב לבלוע את האנטיביוטיקה? איך מזליפים טיפות אף? כיצד משכנעים ילד לבלוע את כל התרופה ומאיזה גיל אפשר לבלוע כדורים? קבלו טיפים שיקלו עליכם ועל ילדיכם בתהליך קבלת התרופה

תרופות וילדים לא תמיד הולכים ביחד. יש ילדים שבולעים את כל התרופה ללא בעיות, אבל הרוב מתקשים להסתדר עם תרופות. הורים רבים נותרים מתוסכלים כשכל ניסיון להזליף לפיו של התינוק סירופ להורדת חום או אנטיביוטיקה מסתיים ביריקה ובסירוב מוחלט לבלוע את התרופה. אבל מתברר שיש מה לעשות, והרבה.

 

"הכל מתחיל ונגמר בתקשורת של ההורה עם הילד", מסביר ד"ר אבינועם רחמל, מומחה לרפואת ילדים ופרמקולוגיה בבית החולים לילדים "שניידר". "ברגע שאנחנו מסבירים להורה שאי מתן התרופה גוררת אישפוז ועירוי לתוך הווריד של התינוק, הכל מייד מסתדר וההורים מוצאים את הדרך לתת את התרופה".

 

ילדים בגילאי 4 ומעלה, כבר מסוגלים להגיע לתובנות לא מעטות על החיים. לפיכך, תוכלו להסביר להם על חשיבות התרופה בדרכי נועם. אצל פעוטות ותינוקות צעקות, צווחות ומריבות לא יביאו אתכם לשום מקום מלבד תסכול. הדרך הטובה ביותר היא לנסות בדרכי נועם, עם תגמולים חוזרים ונשנים.

 

הלכה למעשה

אם הילד מסרב לקבל תרופה, מומלץ לא להשתמש בכפית אלא במזרק. כך מתאפשר מתן מדוד ומדויק של התרופה, והחדרה קלה שלה לפיו של התינוק. באופן זה תוכלו להזליף את התרופה בטיפות קטנות והילד כמעט שלא ירגיש.

 

אם גם שיטה זו לא מסתייעת, ממליץ ד"ר רחמל לערבב את התרופה עם פורמולת המזון, מיץ ממותק או כל נוזל אחר בכמות של עד 25 מ"ל. "אין בעיה בערבוב תרופות עם נוזל", אומר ד"ר רחמל, "כל עוד הטמפרטורה שלו לא גבוהה וכל עוד התינוק בולע את כל הנוזל שבו מצויה התרופה".

 

בשוק נמכרים מוצצים שדרכם ניתן להזליף תרופה, אולם היא נוטה פעמים רבות לדלוף אל מחוץ למוצץ. במקום מוצצים אלו, עדיף להשתמש בפטמת בקבוק היניקה של התינוק ולטפטף עליו את התרופה.  


רצוי לתת לתינוק תרופה באמצעות פטמת הבקבוק (צילום: liquidlibrary)

 

אם התינוק סובל מנזלת, ימליץ לכם הרופא על טיפות מי מלח המסייעות לריכוך הנזלת ולזליגתה מהאף. יש להזליף את הטיפות כאשר הפעוט במצב מאונך. אין להזליף את הטיפות בשכיבה מחשש שיגיעו לקנה הנשימה.

 

דאגו להתארגן מראש: הכינו את כל האביזרים הנדרשים למתן התרופה מראש - בקבוק התרופה, מזרק המדידה, מגבון לניקוי ועוד.

 

תנו לילד תרופה באמבטיה, כי היא מרגיעה, מרפה שרירים ומקלה על הנתינה. יש לכך גם יתרון לניקיון במיוחד, בתרופות מלכלכות כמו טיפות ברזל.

 

השתדלו לשדר רוגע והבנה בעת נתינת התרופה. אל תילחצו אם הילד מסרב לקחת תרופה. תוכלו להבטיח לילד משהו מתוק מייד לאחר קבלת התרופה, כדי שיסכים לקחת אותה.

 

אפשר גם להמציא סיפורים תוך כדי מתן התרופה. לילדים האוהבים משחקי דמיון, תוכלו לשחק ברופא וחולה תוך כדי נתינת התרופה. הצטיידו גם בערכת רופא, הילדים אוהבים אותה מאוד. תוכלו גם לערוך מעין הצגה בה גם הדובי חולה ומקבל תרופה כדי להקל על הילד.

 

אם מדובר על תרופה שלוקחים לאורך כמה ימים כמה פעמים ביום, אפשר להכין יחד עם הילד טבלת לקיחת תרופה עם מדבקות. בכל פעם שהילד לוקח מנת תרופה, הדביקו מדבקה והעניקו לו פרס קטן בתום התקופה.

 

ומה עם כדורים? הילדים מסוגלים לבלוע כדורים החל מגיל 12 לערך. אולם, לעיתים גם בני נוער חוששים לבלוע וההורים נאלצים לרכוש בקבוקי סירופ רבים. ניתן לכתוש ולערבב את רוב התרופות עם מעט מיץ (שכן טעמם עשוי להיות מר). היוועצו ברוקח באשר לתרופות שאותן ניתן לחצות או לכתוש.

 

ברוב התרופות אין חשיבות לשעה המדוייקת של היום, אלא להפרשים בין מנה למנה. באותו אופן, לרוב תוכלו לתת את התרופה לפני או אחרי האוכל. בכל מקרה היוועצו ברוקח באשר להמלצות המדויקות.

 

עוד דברים שכל הורה צריך לדעת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרגיעו את הילד לפני מתן התרופה
צילום: index open
מומלצים