שתף קטע נבחר

כיצד לגמול את הכלב מעשיית צרכים בבית?

רגע אחרי שאימצתם גור כלבים חדש, זה הזמן להתחיל להקנות לו הרגלים נבונים לחיים מאושרים ומשותפים בבית. אחד האתגרים הגדולים ביותר הוא לחנך את הכלב לעשות את צרכיו מחוץ לבית. כיצד עושים זאת ושומרים על השפיות? ynet ונגה רונן מדריכים אתכם שלב אחרי שלב איך לחנך את הכלב הביתי בשיטות חיוביות

התיחום, ההרגל לכלוב והגמילה מעשיית צרכים הם בין שלושת העקרונות החשובים ביותר לגידול גור כלבים ולחיים מאושרים שלו ושל בעליו. על מנת שהגור ילמד רק את הדברים "הנכונים", וימנע נזקים ועשיית צרכים בבית, חשוב לתחום אותו בסביבה "סטרילית" בה יש רק חפצים וגירויים שמותר לו לגעת ולכרסם אותם בחופשיות.
 
בזמן שניתן להימצא עם הגור, אפשר ורצוי לתת לו להסתובב גם בשאר שטחי הבית, תחת השגחה אקטיבית. בתוך המתחם ניתן להניח גם את הכלוב, כמקום המרבץ של הכלב. מטרת הכלוב תהיה לגמול את הכלב מעשית הצרכים בבית בצורה היעילה ביותר, וכמו כן לאפשר לכלב להירגע ולנוח בזמנים בהם הוא לבד עם עצמו.
 
חשוב להרגיל את הגור כבר מיום הגעתו לבית לכך שלא תמיד מישהו נמצא איתו ולידו. הדבר נועד לשמש כטיפול מניעתי ליצירתי תלויות וחרדת נטישה בהמשך.
 
 

איך מרגילים את הגור לכלוב?  

על מנת להשתמש בכלוב בצורה יעילה ונינוחה, חשוב לאפשר לגור לבחור להכנס פנימה מיוזמתו ולהפוך את הכלוב למקום אטרקטיבי עבורו. הכינו מבעוד מועד כלוב בגודל מתאים, כך שהכלב יוכל לעמוד בו, להסתובב בקלות ולשבת. לא כדאי להכין כלוב גדול מדי, על מנת שהגור לא יבחר לעשות את צרכיו בצד אחד ולשכב בצדו השני.

 

רפדו את תחתית הכלוב בשמיכה או כרית נוחה, והניחו "הפתעות" בדמות חטיפים ומשחקי לעיסה. בכל פעם שהכלב יבדוק מה מחכה לו בכלוב, הוא יגלה הפתעה נעימה. אם הגור בוחר לצאת מהכלוב מיד לאחר שנכנס, אפשר להחזיק את צעצוע הלעיסה בפתח, כך שהגור ישתהה בפנים ויתחיל ללעוס את הצעצוע בעודו שוכב על השמיכה.

 

לאחר שגיליתם כי הגור מחבב את הכלוב, נכנס ויוצא מיוזמתו, אפשר להתחיל לסגור את הדלת לפרקי זמן קצרים, אשר יעלו בהדרגה. מדי פעם, יש לסגור את דלת הכלוב למספר שניות. חשוב לפתוח את הדלת כשהגור רגוע ולא מייבב.

 

כיצד גומלים מעשיית צרכים בבית? 

לגור יכולת מוגבלת להתאפק ולכן אסור להשאיר אותו בכלוב לפרקי זמן ממושכים כבר מן הרגע הראשון. בגיל חודש וחצי – חודשיים, הגור עושה את צרכיו מספר פעמים רב ביום. כשהוא עייף הכניסו אותו לכלוב וסגרו את הדלת. כאשר הוא מתעורר הוציאו אותו מיד למקום בו תרצו להרגילו להטיל את צרכיו.

 

כאשר הוא עושה את צרכיו מחוץ לבית - שבחו אותו ונסו ליצור אווירה שמחה וחיובית. אפשר גם לתת לו חטיף טעים. פעולה דומה יש לעשות גם בלילה, כאשר הגור בוכה בשעות מאוחרות. אל תתעצלו – הוציאו את  הגור להתפנות, החזירו אותו לאחר מכן לכלוב וחיזרו לישון. יש להעלות בהדרגה את פרקי הזמן בהם הכלב מתוחם בכלוב. הקפידו תמיד – מהכלוב – יוצאים החוצה לעשיית צרכים.

 

כאשר אתם יוצאים לפרקי זמן ארוכים מיכולתו של הגור להתאפק, כדאי להשאיר את דלת הכלוב פתוחה במתחם הסטרילי שיצרתם עבורו. כאשר הגור נמצא מחוץ למתחם שלו, עליו להיות תחת השגחה. תפקידכם כמחנכים בבית, לשים לב מתי הגור הוא עומד לעשות את צרכיו ולהוציאו החוצה.

 


הכלוב משמש כמאורת הביטחון לגור (צילום: דלית שחם)

 

טיפים להצלחה 

  • הקפידו על זמני האכלה קבועים כך שתוכלו ללמוד את זמני העיכול של הכלב.

 

  • ערכו טבלה בה תרשמו את כל הפעמים שהכלב עשה את צרכיו בבית בצבע אדום עם ציון מועד "התאונות". רשמו בכחול את הפעמים בהן הכלב עשה את צרכיו מחוץ לבית. הטבלה תעזור לכם לוודא שאתם בדרך הנכונה.
  • הקפידו לומר את המילה "פיפי" לפני שהכלב יעשה את צרכיו בחוץ. באופן זה, הכלב ילמד להגיב למילה ויעשה בכל פעם שתאמרו לו.
  • אין טעם לנזוף, לכעוס, לדחוף את האף של הכלב לשתן. הגור רק ילמד להסתתר מבעליו כאשר הוא עושה את צרכיו בבית.

  • כמו כל תהליך גמילה, מדובר בפעולה לא קלה ומאתגרת. המפתח להצלחה: סבלנות ועקביות. בהצלחה!
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דלית שחם
צעד ראשון לחיים מאושרים ביחד
צילום: דלית שחם
סבלנות ועקביות הן שם המשחק. נגה רונן
צילום: נעמי דוד
מומלצים