שתף קטע נבחר

רוטב בולונז לפסטה

איך מכינים מנה מנצחת שאפשר להיות בטוחים שכל אחד מבני המשפחה יאהב? גרסת המאמא האיטלקית למנה הקלאסית שגם ילדים וגם מבוגרים אוכלים בשמחה

 

 

ראגו בולונז לפסטה

6 מנות (מתאים ל-500 גרם פסטה)

 

המרכיבים

6 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ דק

1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 גבעול סלרי

100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות

2 שיני שום, קצוצות

500 גרם בשר בקר טחון (כדאי לבקש שיטחנו לכם נתח צוואר)

מלח, פלפל שחור טחון

עלים משניים-שלושה גבעולי טימין

1/4 כוס יין לבן

1 כוס מרק עוף (ציר מוכן או מאבקה)

2 קופסאות (800 גרם סה"כ) עגבניות משומרות במיץ עגבניות או כ-10 עגבניות טריות

להגשה

500 גרם פסטה קצרה או ארוכה

 

ההכנה

1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהוא רך ושקוף, אבל לא מזהיב. מוסיפים את הגזר, הסלרי וחזה האווז, מערבבים ומטגנים רבע שעה על להבה בינונית עד שהירקות מזהיבים קלות. מוסיפים את השום ומוטגנים דקה (נזהרים לא לחרוך). מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך שמפוררים אותו כל הזמן בכף עץ, עד שהוא כבר לא ורוד. יוצקים פנימה את היין ומבשלים 5 דקות, עד שהוא מתאדה כמעט לגמרי. מתבלים במלח, פלפל וטימין. מוסיפים את המרק, ומבשלים תוך בחישה על להבה בינונית עד שכל הנוזל נספג. מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאוד שעתיים-שעתיים וחצי, שבמהלכן מערבבים מדי פעם  ובודקים שכלום לא נחרך שם. מצננים קצת.

2. מבשלים פסטה ומסננים. מגישים עם הרבה בולונז. שמחים. 

 

בשבוע הבא בווידאו שף:

איך להכין לאמא בקלי-קלות הפתעה מקסימה ליום האם

 


השבוע במדור "מיני שף" בעיתון "לאשה":

  • המבורגר משודרג וגלידה משוגעת. התחזית הקולינארית לשנת 2008 
  • ארוחת ערב. מאפה בצק עלים עם בולגרית מעודנת ואגסים 
  • מהיר. קרוסטיני זיתים ופטריות 
  • דיאטה. ירקות ירוקים בשמן זית ולימון 
  • טעים. עוגת גבינה עם פירורים 
  • עוגת השבוע. ריפאת – עוגיות מרוקאיות

 

לכל המתכונים של שף בווידאו

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
פסטה עם ראגו בולנז. מה יותר טעים מזה?
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים