שתף קטע נבחר
זירת הקניות

האם להמשיך בזריקות נגד ייחום או לעקר את החתולה?

 
החתולה הפרסית שלי אינה מעוקרת ומקבלת באופן שוטף זריקות נגד ייחום. לאחרונה החלו להופיע מוקדי קרחות בעורף, הפרווה הפכה שקופה ונמצא גוש לבן מתחת לעור. האם מדובר בתופעות לוואי של הזריקות? מה כדאי לעשות עם הגושים והאם עיקור באמת יפתור את הבעיה? (קרן משי)

 

בנוגע לקרחות - חשוב להביא את החתולה לבדיקה וטרינרית מאחר ויתכן ומדובר בכלל בבעיית עור כמו פטריה או דלקת בעור. לגבי הגוש שנמצא מתחת לעור - כדאי לקחת ממנו דגימה (אספירציה) ולשלוח למעבדה לציטולוגיה ובהתאם לתוצאות, יש להחליט על המשך התהליך - כדאי להסיר את הגוש במידה והוא סרטני.

 

אני שמחה שהעלת את נושא הזריקות נגד ייחום, מאחר ודעתי נחרצת בנושא ולא כולם יסכימו עימי. הזריקות הללו גורמות לדלקות רחם ולגידולי עטין באחוז גדול מהמקרים וחשוב שכל אדם שמחליט לתת זריקות נגד ייחום לחתולתו ידע זאת.

 

במקרים חריגים, כדוגמת בחתולה המיועדת לבית גידול וחשוב לבעליה לשמור על אברי הרבייה שלה, כל עוד הוא מוכן לסבול את יללות הייחום תמורת ההכנסה הגדולה שהיא תניב לו. לכל האחרים המגדלים חתולי רחוב או חתולים בבית - אני ממליצה בחום לעקר בהקדם האפשרי.

 

מדוע חשוב לעקר את החתולה? חתולה לא מעוקרת מתייחמת פעמים רבות בשנה – בוכה ומייללת בזמן הייחום, מתגלגלת על הרצפה וסובלת. אלמנט הבריאות משחק תפקיד עיקרי - חתולה מעוקרת לא סובלת מגידולי עטין ורחם, מדלקות רחם (פיומטרה) והחשוב מכל התוצאה - עוד גורים שבלתי אפשרי למצוא להם בית חם והם נזרקים לרחוב. את ניתוח העיקור והסירוס יש לבצע החל מגיל 7-8 חודשים.

 

הגעתי לתחום הוטרינריה מתוך אהבה לבעלי חיים ולכן שואפת לעשות למענם דברים טובים. לטעמי, הזריקה נגד ייחום גורמת לנזק. זו פעולה שלא אסכים לבצע אותה לעולם, בעיקר כשיש פתרון קל, פשוט (ואפילו זול יותר) כדוגמת ניתוח העיקור (ד"ר סתוית כהן)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים