שתף קטע נבחר

הגבלות על חופש הביטוי בבלוגים מאולימפיאדת בייג'ינג

בהודעה שהוציא הוועד האולימפי הבינלאומי ביום ו', הוא אישר לספורטאים המתחרים באולימפיאדה הקרובה בבייג'ינג לכתוב אודות המשחקים בבלוגים שלהם. אך השלטונות הסיניים ככל הנראה יימנעו דיווחים חופשיים - טכנית ותוכנית

הוועד האולימפי הבינלאומי אישר לראשונה לאתלטים המשתתפים באולימפיאדה לפרסם תכנים בבלוגים שלהם. בהודעה שהוציא הוועד האולימפי ביום ו' האחרון, אישר הוועד לספורטאים לכתוב באופן חופשי על אודותיהם מהאירוע - תחת מספר כללים. בכך תהיה אולימפיאדת בייג'ינג שתיפתח באוגוסט, האולימפיאדה הראשונה המסוקרת באופן מלא בבלוגים של משתתפיה. הבעייה העיקרית שנותרה היא הצנזורה שמפעילה ממשלת סין המארחת.

 

על פי הדיווח ב-ArsTechnica, הוועד האולימפי הוציא מספר כללים מנחים לספורטאים: הם יוכלו לכתוב על עצמם, אך לא לפרסם השמצות ודעות על ביצועיהם של מתחרים. בכל הנוגע לצילומים, הספורטאים יוכלו לפרסם צילומים באופן חופשי משטחי המגורים ומהשטחים שאינם מוגדרים כאזורים רשמיים של המשחקים. מהאזורים הרשמיים יוכלו הספורטאים לפרסם תמונות של עצמם בלבד – אך לא בזמן פעילות תחרותית.

 

סין תחסום

בהודעה שהוציא הוועד נאמר: “הוועד רואה ביומני רשת צורה לגיטימית של ביטוי אישי, אך לא סוג של עיתונות". הוועד אסר על הספורטאים לערוך ראיונות או להציג את תוכן המשחקים האולימפיים בזמן התחרויות, טקסי המדליות, הפתיחה והנעילה. עוד אסר עליהם הוועד להציג איזושהי חסות מסחרית לצד תכני המשחקים ובשם הבלוג שלהם אסור שתופיע המילה "אולימפיאדה", על הטיותיה.

 

אולם, לעומת ההנחיות המתירניות יחסית שפירסם הוועד האולימפי, השלטונות הסינים קשוחים יותר: פלטפורמות בלוגים כמו Blogger ו-WordPress חסומות לשימוש במדינה, כך שהבלוגרים האורחים שירצו לפרסם מתוך תחומי המדינה, עשויים להיתקל בקשיים טכניים לעשות זאת.

 

נוסף על כך, השלטון הסיני מפעיל צנזורה חמורה על תכנים. נושאים אסורים הם הממשלה המקומית על זרועותיה, אזכורים של תנועת הפאלון גונג, גרמניה הנאצית, שחרור טיבט ואירועי כיכר טיאננמן. בלוגרים ועיתונאים אשר דיווחו על נושאים אסורים, נחקרו או נעצרו בידי המשטרה הסינית ונשפטו לתקופות מאסר ממושכות.

פורסם לראשונה 19/02/2008 13:21

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
הכינו את יומני הרשת. משחקי בייג'ינג 2008
צילום: איי פי
מומלצים