שתף קטע נבחר

צילום: AFP

מקיין בשדרות: זו לא הדרך להעביר את פורים

לאחר סיור בשדרות עם שר הביטחון, אהוד ברק, אמר המועמד הרפובליקני לנשיאות ארה"ב, ג'ון מקיין, כי ירי הרקטות יוצר "לחץ בלתי נסבל על הילדים, שצריכים לחיות בטווח התרעה של 15 שניות". הסנאטור לינדזי גראהם: "נפגשתי עם אמא שנחושה להישאר כאן. זו רוח הנחישות שלנו"

המועמד הרפובליקני לנשיאות ארה"ב, הסנאטור ג'ון מקיין, ביקר אחר הצהריים (יום ד') בשדרות והתרשם ממצבם העגום של תושבי העיר. "900 התקפות טילים בפחות משלושה חודשים על שדרות. בממוצע נוחת כאן טיל כל שעתיים. זה לחץ בלתי נסבל על הילדים ועל האוכלוסיה, שצריכים לחיות בטווח התרעה של 15 שניות. זו לא הדרך שאנשים צריכים להעביר בחג פורים, שהוא כמו ליל כל הקדושים אצלנו".

 

 

לאחר סיור עם שר הביטחון, אהוד ברק, ציין מקיין ש"התרשם בצורה מאלפת מהסיור". לדבריו, "תהליך השלום צריך להימשך. צריך לצאת מהמעגל של התקפה ותגובה, ולכן אין לוותר על תהליך השלום. אני מבין את האתגרים שעומדים בפני ישראל, בפני הפלסטינים ובפנינו. הממשל האמריקני והקונגרס נחושים להתקדם בהליך השלום. דווקא בביקור הזה כאן, אני מאיץ בכולם להתקדם בתהליך השלום".

 

את מסיבת העיתונאים חתם מקיין כשנשאל האם הוא מעריך שאבו מאזן יכול להביא תוצאות: "אני חושב שהוא יכול להביא תוצאות. הוא יכול לשרת את הציבור שלו, ששואף שלום".

 

גם הסנאטור ג'ו ליברמן, מועמד לשעבר לתפקיד סגן הנשיא בארה"ב, השתתף בסיור: "ישראל וארצות הברית קשורות ביניהן מאז 1948, הקמת המדינה היהודית. היום אנו קשורים כי שתי המדינות הן מטרות לאיסלאם הקיצוני. מזעזע לראות את המקומות בהן נחתו הרקטות. זה דומה למה שאנו חווינו ב-11 בספטמבר. זו לא דרך בה אזרחים יכולים לחיות".

 

הסנאטור לינדזי גרהאם: "פגשתי אמא עם ילדה מדהימה, ואמרתי לה שהמצב הזה נורא עבור ילדתה. היא השיבה 'אני אוהבת את ארצי ואיני מתכוונת להפגין כל פחד'. זו רוח הנחישות הישראלית. זו רוח הנחישות שלנו. נמשיך לעמוד יחד מול האיסלאם הקיצוני. אני מוצא כאן אנשים שרוצים פתרון של שתי מדינות לשני עמים. ואמריקה צריכה לעודד את קולם של המתונים".

 

הסנאטורים הביעו זעזוע מהמצב

מקייין, ליברמן וגרהאם סיירו בשדרות במשך כ-45 דקות. הם ראו בית שנפגע מרקטת קסאם ברחוב סיני, דיברו עם תושבים שטיילו עם ילדיהם המחופשים במרכז המסחרי. בנוסף הם ביקרו בתחנת המשטרה בעיר, שם הוצגו לפניהם אלפי רקטות קסאם שנפלו על העיר בשבע השנים האחרונות. הסנאטורים האמריקנים הביעו זעזוע עמוק מהמצב. הם שמעו מראש העיר, אלי מויאל, אשר סייר עימם על המציאות הבלתי אפשרית של התושבים. הסנאטור מקיין סיכם כי יש לישראל זכות להגן על תושביה "זו חובתה הראשונה במעלה, שאזרחיה יחיו בביטחון. אי אפשר לחיות במציאות כזו".

 

שר הביטחון, אהוד ברק, אשר ליווה את השלושה אמר: "אין שום דרך למדינה נורמלית, שלא להגיב על פעולות הטרור ובראשון ירי קסאם. לכן ישראל תמשיך בפעולותיה נגד משגריי הטרור. כאשר יפסקו פעולות הטרור מעזה, כמו גם ההתעצמות ברקטות, שכל מטרתם לפגוע באזרחים – ייפתחו הדלתות ליחסים אחרים בינינו לבין השכנים".

 

ברק דחה אופציה למשא ומתן עם החמאס. בהתייחסו לסקר, לפיו איסמעיל הניה מנצח את אבו-מאזן והחמאס מתחזק גם באיו"ש: "אנו קוראים סקרים, אך אני אישית לא מאמין בהם. אנו מתייחסים לחמאס בהתאם לעמידתו בתנאי הקוורטט והקהילה הבינלאומית. על החמאס לשנות עצמו לחלוטין, ולקבל את התנאים הללו. לפני זה, לא נדבר איתו. איני רואה שהחמאס נוקט צעדים כאלה, אם בהקשר לעזה ואם באשר לשחרור החייל החטוף, גלעד שליט".

 

מוקדם יותר נפגש מקיין עם ראש הממשלה, אהוד אולמרט: "אני מסכים שמבחינת ישראל המצב בדרום שלכם בלתי נסבל. אם היו יורים על תושבי עיירה באריזונה, ארצות הברית היתה מגיבה על כך. התושבים ודאי היו דורשים להגיב", אמר מקיין. אולמרט אמר שישראל מתכוונת לפעול נגד הירי מעזה, אך לא להעניש את האוכלוסייה הפלסטינית. "חמאס כיום מצויד, מחומש וממומן על-ידי איראן וסוריה. כשישראל מגיבה על הירי בצעדים צבאיים מוקיעים אותה בעולם, אך אין לנו דרך אחרת להפסיק את הירי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסנאטור מקיין בשדרות
צילום: זאב טרכטמן
"סיור מאלף" עם ברק
צפה ברקטות קסאם
מומלצים