שתף קטע נבחר

הטיפ היומי: איך להפחית את כמות המלח בארוחות

סלרי, מיץ לימון ועשבי תיבול יחליפו בהצלחה את הגרגירים הלבנבנים בצלחת. אם ממליחים, הקפידו על שימוש במלח דל נתרן

אפשר גם בלי מלח. המלח, ידידו הטוב של האוכל המתובל, הוא אויב גדול של לחץ הדם. שימוש מופרז בו גורם לזינוק של מד הלחץ וגורר אחריו שאר תחלואים כמו כוסטרול רע ומחלות לב.

 

איך מפחיתים בכמות המלח?

בזמן הבישול כדאי להוסיף סלרי אמריקאי (שהוא צמח המלוח באופן טבעי), מיץ לימון ועשבי תיבול טריים - טעמים המעשירים את התבשיל במקום מלח. אם ממליחים בכל זאת, עדיף בסוף תהליך הבישול: המלח מפריע לטעמים הטבעיים לעבוד, וכמו כן הוא מקשה קטניות ודגנים, דבר הגורם להארכת משך הבישול. נוסף על כך, טעמו בבישול ארוך נעלם, מה שסופח אחר כך כמות נוספת, ומיותרת, של מלח.

 

איך בוחרים מלח?

מומלץ לבחור מלח דל נתרן המופק מצמחים ומאצות ים, ומכיל כמות גבוהה של אשלגן. מלח דל נתרן הקיים ברשתות השיווק מכיל 22 גרם נתרן ב-100 גרם מלח, לעומת המלח הרגיל המכיל 39 גרם נתרן.

 

ועוד טריק

הכינו גומסיו, מלח שומשו יפני: במחבת יבשה קולים כשתי דקות, תוך כדי בחישה, 5 כפיות שומשום לבן עם 2 כפיות מלח ים דל בנתרן. טוחנים קלות למרקם גס, מאחסנים בצנצנת ושומרים במקרר. 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קצת פחות ממנו. מלח
קצת פחות ממנו. מלח
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים