שתף קטע נבחר

פריצת דרך במיטה: גלולת חשק מהפכנית לנשים

לא בא לך? יבוא לך! בטח אם תקפידי לקחת את Fibanserin, התרופה שאמורה להחזיר את הלחלוחית לחיים. אבל לפני כן, כדאי להיות מוכנים רגשית. כמו פעם

אין מה לעשות, אנחנו הרבה יותר מורכבות מכם הגברים. עובדה. במחקר שנערך לפני כמה שנים נתנו ל־3,000 נשים הסובלות מבעיות של עוררות מינית ויאגרה במשך שלוש שנים. מנהלי המחקר קיוו שהמטופלות יקפצו בחום על בעליהן בכל פעם שיחזרו מהעבודה, מאחר שמבחינה עצבית וכלי דם המנגנון הנשי והמנגנון הגברי זהים.

 

אבל יוק. לא קפיצות ולא יער. אחרי שלוש שנים נפסק המחקר בטענה שהוא לא הניב תוצאות, ואנחנו והחשק שלנו נותרנו אניגמה.

 

אבל כל זה שייך להיסטוריה כי בכנס שנערך בפברואר 2008, בחסות החברה הבינלאומית למיניות האשה, הציגה חברת התרופות Boehringer תרופה פורצת דרך בשם Fibanserin, המשפיעה חד־משמעית על החשק המיני של האשה.

 

איך זה עובד?

עד היום הטיפול היחיד לנשים שסובלות מבעיות של ירידה בחשק המיני בגיל המעבר היו מינונים גבוהים של טסטוסטרון, שעזר - אבל גרר אחריו תופעות לוואי

 מורכבות ותהיות בנוגע להשפעות עתידיות על המטופלות. הטיפול הנוכחי מהווה פריצת דרך מאחר שלא מדובר בטיפול הורמונלי, אלא בתרופה שעובדת ישירות על מערכת המוח המרכזית ועניינה חומר כימי הנקרא דופמין. הדופמין משתחרר בזמן ההתאהבות ובזמן קיום יחסי מין, והתרופה משפיעה על מה שקרוי ברפואית ה־5HT – נוירוטרנסמיטורים עצביים במוח.

 

במחקר שבדק 333 נשים שסבלו מירידה בחשק המיני דווח על שיפור ניכר בחשק המיני, בלובריקציה ובהנאה המינית עם נטילת התרופה. רובכן בטח תוהות אם הן גם הגיעו לעתים קרובות יותר לאורגזמה. אז לא. לא נבדקה השפעת התרופה על הסוגיה הזאת. "אם התרופה תוכיח את עצמה אנחנו עדים למשהו שלא היה קיים עד היום: טיפול תרופתי בהפרעות חשק מיני אצל נשים", מכריז ד"ר יוז'ה חן, אורולוג ומנהל המרפאה לתפקוד מיני בבית החולים איכילוב. "מובן שיש צורך במחקרים מבוקרים שלא קשורים בחברת תרופות, אבל בכל זאת התרופה נותנת תקווה לנשים. אחרי הכל, עד היום לא היה עבורן מענה של טיפול תרופתי לבעיית חשק".

 

אבל רגע לפני שאתן רצות לבית המרקחת, עם כל התרגשות בכך שעולם המחקר משקיע זמן וכסף בלהפוך גם את חיי המין שלנו למספקים קצת יותר, קשה שלא לתהות למי מתאימה התרופה. הבעיה שהייתה קיימת עד היום, ועדיין לא נפתרה,

 היא הקושי להפריד אצל הנשים בין הבעיה הפיזיולוגית לבעיה הנפשית בתפקוד המיני. "שום תרופה לא עבדה עד היום אצל נשים, כי אי אפשר להפריד בין המורכבות הרגשית והנפשית של הנשים ולתת תרופה שתיתן מענה לכל", מצננת ד"ר ליאורה אברמוב, מנהלת המרפאה לטיפול מיני בבית החולים איכילוב, את ההתרגשות. "לעתים נדירות בעיית חוסר החשק אצל האשה היא פיזיולוגית נטו ולרוב קשורים בבעיה גם הרבה גורמים נסיבתיים וסביבתיים. לכן מבחינתי השמחה לא כל־כך גדולה".

 

במילים אחרות: במקרה של המין הנשי, כל בעיה של חוסר חשק מחייבת גם טיפול נפשי ובירור זוגי, כך שגם אם תימצא התרופה שתחזיר לחלוחית לחיינו – הבעיה עדיין לא נפתרה.

 

עניין נוסף הוא שמדובר בתרופה הנלקחת על בסיס יומיומי, בין אם אתם מזנקים למיטה או לא, כך שייתכן שהשפעתה עלולה לדעוך לאורך זמן – שלא לדבר על הטורח הכרוך בנטילת תרופה בקביעות. ואם תופעות הלוואי מטרידות אתכן, כדאי לדעת שהתופעה היחידה שדווחה עד כה הייתה בחילות אצל חלק מהנשים. בכל מקרה, ברור לכולם שהמחקר עדיין לא שלם והצפי הוא שייקח לתרופה בין שנה לשנתיים עד שתגיע למדפים.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לעבוד ישירות על המוח
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים