שתף קטע נבחר

שגרירות בעל כורחן

תואר "מלכת היופי" בשנות החמישים לא היה רק עמדת זינוק לקריירת דוגמנות, אלא עבודה במשרה מלאה בשירות המדינה. מיכל מודעי, מלכת היופי של 1951, חוזרת לימי הזוהר

 

בראשית שנות ה-50 נחשבו מלכות היופי לשליחות של ישראל הצעירה בעולם. הן סייעו לגייס כספים, סיפרו על מצוקות המדינה והיו לגאוות הישראלים, אבל גם – ואולי בעיקר – סייעו בהרחבת התפוצה של השבועון שיזם את התחרות.

 

בשנה הראשונה לקיומה של תחרות מלכת היופי, מספרים המארגנים, אפשר היה לספור על יד אחת את מספר הבנות שהחזירו למערכת 'לאשה' את טופס ההרשמה בצירוף המלצה. עורכי העיתון נאלצו ל'גנוב' תמונות של בחורות ממגזינים זרים ולפרסמן בעיתון כ"מועמדות ישראליות". רק אז, משהבחינו בנות ישראל החסודות שהן לא לבד במערכה – החלו לטפטף גם תמונות שלהן.

 

בשנת 1950 נבחרה מלכת היופי הראשונה של ישראל - מרים ירון. מי שרשם את ירון לתחרות היה בעלה, אלא שמיד לאחר הזכייה, מעידים המכרים, עלה לה השתן לראש, והיא, אבוי, פירקה את משפחתה. מארגני התחרות לא ידעו נפשם ממבוכה ועדכנו את הכללים. מעתה, הבטיחו לקוראי השבועון, אין יותר כניסה לנשים נשואות! כל המתמודדות על תואר 'מלכת היופי של ישראל' מוכרחות להיות עלמות חן צעירות ורווקות.

 

בשנה הבאה עלתה מלכה חדשה על הכס: מיכל הראל - לימים מיכל מודעי, נשיאת ויצ"ו. באותם ימים, ימי צנע, שטפונות וקשיי הסתגלות, שירתה הראל כמתנדבת במעברת זכרון יעקב. היא היתה המלכה הראשונה שידעה לדבר אנגלית, ויצאה מיד לאחר הזכייה למסע ציוני לגיוס תרומות עבור ישראל בקהילות היהודיות בארצות הברית ובאירופה.

 

מה היו תנאי העסקתן של הזוכות בתחרות בשנת המלכות? מתי נולד החלום של מלכות היופי הישראליות למצוא בעל שהוא גם מיליונר יהודי מאמריקה?

התשובות בקטע הוידאו.

 

דוד דרעי הוא במאי הסדרה "הרצל פינת רפאלי" של ערוץ HOT בידור ישראלי, ממנה לקוח הקטע. הפרק הראשון ישודר ב-7 במאי, ב-20:30. לקטעים נוספים בסדרה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיכל מודעי ובעלה יצחק, 1953
צילום: הנס פין, לע"מ
לאתר ההטבות
מומלצים