שתף קטע נבחר

זירת הקניות

פעילי פלמחים: "פקחי מנהל הציתו את המאהל"

מנהל מקרקעי ישראל מבקש זה תקופה ארוכה לפנות את פעילי מטה המאבק בחוף פלמחים. הבוקר הגיעו פקחיו לאזור והחלו בפינוי, אולם לטענת הפעילים "ציוד אישי רב הועלה באש". במנהל טוענים: "הציוד פונה, רק פסולת נשרפה"

מאהל המחאה שהוקם בחוף פלמחים לפני שבועות ארוכים, פונה הבוקר (ד') על-ידי פקחי מנהל מקרקעי ישראל, אולם חברי גרעין המאבק טוענים כי במהלך הפינוי שרפו הפקחים את חפציהם האישיים.

  

בפרקים הקודמים: 

 

"בסביבות השעה 09:30 הגיעו כעשרה ג'יפים לחוף, מתוכם יצאו מספר גברים חמושים והם פשוט התחילו לפנות חלק מהציוד ולשרוף את מה שנותר. כששאלתי אותם לזהותם הם אמרו שהם ממנהל מקרקעי ישראל", מספר א' אחד מפעילי המאבק ששהה באזור. לדבריו, "עד להגעתם היו באזור כחמישה אוהלים, שהיו חלק ממאהל המחאה, אבל עכשיו נותרו פה רק מזרונים חרוכים, אוהלים שרופים ושאריות של מדורה". 


"אדמה חרוכה". שאריות ציוד במאהל בפלמחים (צילומים: דודו אזולאי) 

 

א' מציין כי בשעת הגעתם של אנשי המנהל לא שהו הפעילים בשטח המאהל ולכן לא התקיים עימות בינם לבין הפקחים. "אני הייתי היחידי באזור והם ניצלו את המצב ולכן עשו מה שעשו", אמר. פעילים נוספים השוהים באזור ציינו כי לאחר האירוע הגישו תלונה במחוז מרכז של המשטרה אולם כי אין בכוונתם להתפנות מהאזור.

 

"לא יפנו אותנו ולא יפחידו אותנו עם בריונים ואקדחים", ציינה בשיחה עם ynet הדס, אחת הפעילות במאבק. את פעולת הפינוי הבוקר הגדירה כ"שריפה מכוערת", אולם ציינה כי בקרוב יקימו הפעילים אוהל מחאה נוסף על החוף.


רק הפסולת נשרפה? קפיצי מזרונים חרוכים בפלמחים

 

המנהל: "הציוד פונה; רק הפסולת נשרפה"

ממנהל מקרקעי ישראל נמסר כי מדובר בפולשים לא חוקיים, השוהים על אדמות מדינה ואשר קיבלו התראות חוזרות ונשנות על פינויים הקרוב. במנהל מבהירים כי פעלו על-פי נוהל פינוי פלישה הכולל התראות מרובות, וכן הצבת הודעות בכתב במקום על מועד הפינוי. היום בשעות הבוקר הגיעו כמתוכנן פקחי מנהל מקרקעי ישראל לאזור, ניהלו רישום מדויק של הציוד באזור, ופינו את תכולתו למחסן בגדרה. 

 

באשר לטענות על שריפת ציוד, במנהל מקרקעי ישראל מציינים כי רק הפסולת שנותרה במקום נשרפה וכי לא נשרף שום פריט אישי של הפעילים. לצד זה מציינים במנהל כי פעילי המאבק יכולים לקבל בחזרה את ציודם האישי. 

 

רקע

החוף המדובר נחשב בעיני רבים לפנינת נוף ייחודית - החוף הטבעי היחיד כמעט שנותר באזור המרכז. לכן קמה מחאה ציבורית כשהיזם החל ביישום התוכנית וגידר את השטח המיוחד לבנייה. היזם מצידו טען כי מדובר בתוכנית שעברה את כל הליכי האישור הדרושים.

  

ייעוד הקרקע שונה ל"תיירות ונופש" כבר לפני יותר מעשור וב-2004 יזמה המועצה המקומית גן רווה את הקמת הכפר בשטח שנמצא בתחום שיפוטה. התוכנית גם אושרה לפני כניסתו לתוקף של חוק שמירת הסביבה החופית, שאוסר כיום על בנייה במרחק 300 מטר מהמים. תמורת השטח שילמו היזמים, החברות "אוולון" ו"מעוז דניאל", שמונה מיליון שקלים - מהלך שעורר מחאה בקרב ארגוני הסביבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זה מה שנשאר. ציוד שרוף בחוף
צילום: דודו אזולאי
שריד בודד אחרי התופת
צילום: דודו אזולאי
מומלצים