שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    גם לדתיים מגיע: פסטיבל אוכל כשר
    בלי שרימפס בשמנת, בלי סטייק לבן, בלי ספגטי בולונז מוקרם. הכינו את הקיבות - פסטיבל האוכל הכשר הראשון יוצא לדרך בפתח תקווה. ועד אז, קבלו מתכון מנצח למלבי פרווה

    אם אתם מקפידים שלא לערבב בשר עם חלב, או נמנעים מאכילת חזירים, שרצים ופירות ים, ודאי יצא לכם לדלג על דוכן אחד או שניים, או שלוש או שבע או 20, בפסטיבל טעם העיר התל אביבי. אז הנה לכם בשורה: ב-17 עד ה-19 ביוני ייערך בפארק הגדול בפתח תקווה פסטיבל הגורמה הכשר הראשון, שם תוכלו לאכול מכל דוכן, באגף הבשרי או החלבי.

     

    מארגני הפסטיבל, שמתקיים ימים ספורים לפני תחילתו הרשמית של הקיץ, מבטיחים "חגיגה גסטרונומית איכותית וכשרה". בפסטיבל ישתתפו עשרות מסעדות כשרות, שיציגו תפריטים ומנות שמחירן נע בין 15 ל-25 שקלים.

     

    הפסטיבל ילווה במופעי זמר, כשהערב הראשון יוקדש לשירי רבי שלמה קרליבך תחת ניהולו המוזיקלי של יונתן רזאל. בערב השני יעלו בזה אחר זה שי גבסו ויהודה סעדו, ואחריהם משתתפים נוספים מ"כוכב נולד". ביום השלישי יתקיימו הופעות של הכלייזמרים איתן קירש ונשות חווה, וכן יתקיים הטיש הגדול של משה להב.

     

    השר לשעבר שאול יהלום, מיוזמי הפסטיבל: "היום כולם יודעים שהאוכל הכשר בישראל לא פחות טעים, מתוחכם וחדשני, ואין כלל מה להתבייש בו. מצד שני, בכל ירידי האוכל הגדולים, אוכלי הכשר נשארים וחצי תאוותם בידם, ללא אפשרות ליהנות מכלל המנות המוצעות. וכך, באווירת 'כל ישראל חברים', אנו יוזמים את פסטיבל הגורמה הכשר הראשון על מנת שכולנו נוכל ליהנות יחד מיריד אוכל ענק, איכותי ומהנה". 

     

    לכבוד הפסטיבל, ynet מגיש לכם מתכון קיצי במיוחד, באדיבות שף ריצ'י לוגין ממסעדת אוסקה. כך תכינו

     

    מלבי מחלב קוקוס

    (מתכון לכ-10 מנות)

     

    מצרכים:

    1/2 ליטר חלב קוקוס

    40 גר' קורנפלור

    100 גר' סוכר

    100 גר' מחית פירות יער

     

    לקישוט:

    קוקוס טחון

    בוטנים טחונים

    עלי נענע

     

    אופן ההכנה:

    להביא את חלב הקוקוס לרתיחה, יחד עם הסוכר. אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את הקורנפלור. משאירים על אש בעוצמה נמוכה למשך 10 דקות.

     

    לאחר מכן מורידים מהאש, מצננים ומכניסים למקרר ל-24 שעות לפחות.  

     

    להגשה:

    מקשטים תחתית גביע במחית פירות יער ומעליה מניחים מנת מלבי. מפזרים קוקוס, בוטנים ועלה נענע.

     

    • "לאכול כשר". הפארק הגדול, פתח-תקווה, 17-19 ביוני 2008. 18:00-23:00, הכניסה חופשית.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מלבי קוקוס. פרווה
    צילום: אורן שלו
    קרפלך, עכשיו בגרסת גורמה
    צילום: דניאל לילה
    צילום: מיכאל קרמר
    יהלום. "אין מה להתבייש"
    צילום: מיכאל קרמר
    מומלצים