שתף קטע נבחר

המפכ"ל דודי כהן: "אנחנו חדר המיון של החברה"

במכתב גלוי למפכ"ל המשטרה, תיארה אורנה ננר, עורכת "לאשה", את כל הפעמים בהן פרצו לביתה או גנבו לה חפצים במהלך חייה. הטוקבקים שלכם הגולשים, דיברו גם על הפגיעה במעמד השוטרים, והעונשים הקלים לפושעים. המפכ"ל דודי כהן לא נשאר אדיש לדברים, והוא עונה במכתב גלוי

לפני מספר שבועות פרסמתי בטור העורכת שלי בעיתון "לאשה" מכתב פנייה למפכ"ל המשטרה ובו תיארתי את כל הפעמים בהן פרצו לביתי או גנבו לי חפצים במהלך חיי. עשר פעמים בסך הכל! עד מתי, שאלתי אותו, ימררו את חיינו גנבים קטנים ומעצבנים, שאף אחד לא טורח לתפוס ולשלוח לכלא?

 

לשמחתי, מפכ"ל המשטרה קרא את מכתבי אליו ואף החליט לענות, שזה, בואו נודה, בהחלט יפה מצדו. אנחנו רגילים לכך שאנשי הציבור שלנו לא מי יודע מה טורחים להתייחס, והנה אחד שאכפת לו. תודה לדודי כהן, ולהלן תשובתו:

 

אורנה שלום,

 

בכאב אמיתי וברגישות תיארת במכתבייך (19.5.08, 26.5.08) תחושה המשותפת לאזרחים רבים: תחושה של פגיעה בביטחון האישי. הזדהיתי עם רבים מהדברים שכתבת ואני מבקש לשתף אותך ואת הקוראים במקצת מפעילות המשטרה בנושא.

 

מניעת עבירות וגילוין, תפיסת עבריינים והבאתם לדין ושמירה על הסדר הציבורי - הן אבני היסוד בפעילות המשטרתית. לכך

 התוספה ב־1974 גם האחריות על הביטחון בתוך גבולות המדינה, להגנה מפני פעילות טרור. אל מול משולש האתגרים העומד בפנינו - טרור, סדר ציבורי ומאבק בפשיעה - אנו שוקדים כל העת על יצירת האיזונים הנכונים בהפעלת הכוח המשטרתי, תוך התחשבות בצורכי השעה ובמחסור המהותי שלנו במשאבים.

 

את האהבה למשטרה ולמקצוע ספגתי כילד מאבי, שהיה שוטר. אני זוכר כיצד חבריי היו מסתכלים עליו בכבוד ובהערצה, ואני מצר על שמעמדו הציבורי של השוטר נפגע בשנים האחרונות. אני מחזק ומגבה את השוטרים, ובטוח שבעזרת עבודה קשה נצליח לשפר את הביטחון האישי של התושבים, העומד במוקד הפעילות המשטרתית בעת הזו.

 

לאחרונה חוזקו תחנות המשטרה והוגדרו יעדים ברורים בכל הנוגע לאכיפת עבירות שאותן אנו מגדירים כעבירות "איכות חיים". מרבית המשאבים הארגוניים מופנים לטיפול בעבירות האלה, הכוללות התפרצות לבתי דירות, גניבת כלי רכב ו"סל" של עבירות אלימות ובהן חבלה גופנית חמורה, שוד (כגון חטיפת תיק מעובר אורח), תקיפה לשם גניבה ועוד.

 

בנושאים אלה נרשמו מתחילת השנה הישגים לא מבוטלים, לרבות ירידה בעבירות אלימות גם נגד חסרי ישע, ועלייה משמעותית בהיקף העצורים.

 

ברמת הפשיעה האזורית, בבריכה בה שוחים חלק מאותם "דגים שמנים" (כפי שאת מכנה אותם במכתבך), עיקר הדגש

 מופנה כנגד עבירות הסמים. אנו יודעים כי הסמים נצרכים על ידי כל מגזרי האוכלוסייה, אולם בני הנוער והצעירים הם הפגיעים ביותר. לחזית חשובה זו יש השלכות מרחיקות לכת על יכולת התפקוד של דור העתיד.

 

גם את רמת הפשיעה הארצית, הכוללת את הפשיעה החמורה, הפשיעה המאורגנת והשחיתות הציבורית, לא ניתן להשאיר ללא שומרי סף אם אנו רוצים להמשיך להתקיים במסגרת דמוקרטית ומתוקנת.

 

המשטרה היא "חדר המיון" של החברה. פעמים רבות אנחנו נדרשים לטפל בנקודות הקצה של תחלואי החברה. אנו עושים מאמצים כנים ואדירים לשיפור הביטחון האישי של התושבים, ונמשיך לעשות כן במלוא כוחנו. במקביל, אנו פועלים להחמרת הענישה, כך שתרתיע עבריינים. אולם המאמץ לשינוי אקלים הפשיעה הוא מאמץ לאומי, ואני סבור כי לכולם יש בו חלק.

 

אני קורא להורים, למחנכים ולכל מערכת אכיפת החוק להתגייס לעזרתנו כדי שנוכל לפעול בנחישות למימוש רף היעדים שקבענו לעצמנו. אני משוכנע שהמאמץ המשותף יתרום לשיפור הביטחון האישי של כולנו ולחיזוק החוסן הלאומי של מדינת ישראל.

 

בברכה,

 

דודי כהן, רב־ניצב

המפקח הכללי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפכ"ל המשטרה דודי כהן. "את האהבה למשטרה ספגתי מאבי"
צילום: גיל יוחנן
עורכת "לאשה", אורנה ננר. עד מתי ימררו את חיינו גנבים קטנים?
צילום: יקי הלפרין
לאשה בפייסבוק
מומלצים