שתף קטע נבחר

 

הכי קל, הכי מרשים. אירוח בשבועות

נטשה מתכוננת לחג החלב ומגישה רעיונות שיעזרו לכם לארח בלי להתאמץ ולגרוף שפע של מחמאות

"יש לך רעיונות לאירוח בשבועות? מתכונים מעניינים עם גבינות? משהו חדש ומלהיב?", תחקרה אותי בקדחתנות חברה טובה. "יש, בטח שיש", הרגעתי אותה. חג שבועות התחיל עבורי כבר לפני חודשיים, כשלסטודיו שלי החלו לזרום עוגות גבינה עשירות, פשטידות משגעות ושלל מאפים עתירי גבינה, שמנת וחלב לצילום. השפים המצוינים מצוות מגזין "שף" של עיתון "לאשה" שלפו את המתכונים הכי מוצלחים שלהם לרגל החג ואנחנו בילינו ימים רבים בצילומים ברוח שבועות: הכל ענוג, לבן וחגיגי. מכל הצילומים והבישולים האלה יצאתי עם שלל רב של רעיונות וטריקים להגשה שאותם אני שמחה לחלוק איתכם: 

 

אירוח קליל אבל מאוד מרשים

בשבועות יש לגיטימציה מלאה להציע לאורחים תקרובת קלה מאוד להכנה של גבינה, פירות ויין. אני כוללת ב"ארוחה" כזו בדרך כלל:

  • לשתייה: גוורצטרמינר (יין לבן צונן ופירותי), מוסקט (יין קינוח מתוק ויבש), קאווה (שמפניה ספרדית קלילה), או פרוסקו (יין איטלקי מבעבע).
  • גבינת ברי שלמה על קליפתה ואפויה בתנור (15 דקות בחום של 180 מעלות) שעליה אני מפזרת אגוזי פקאן קלויים ומטפטפת רוטב שאני מכינה בצ'יק (אני פשוט מחממת על אש עדינה למשך כשתי דקות 2 כפות סירופ מייפל או דבש וכף אחת של חומץ בלסמי ומסירה מהאש כשמתחיל לבעבע מעט בשוליים).
  • פרוסות דקיקות של בגט טרי או לחם כפרי כהה עם אגוזים שאני מסדרת על צלחת גדולה מסביב לגבינה.
  • פירות כמו תאנים בשלות, אפרסקים, שזיפים וענבים שהולכים מצוין עם גבינת ברי.
  • מסביב להכל אני מניחה פרחים אכילים מהגינה כמו אמנון ותמר בגווני סגול או אפונה ריחנית ורודה.

הסידור הזה יוצר מראה שהוא חגיגה מיוחדת במינה לעיניים, האורחים מתענגים על שילוב הטעמים הלא צפוי ואני גורפת מחמאות למרות שלא בישלתי כמעט כלום.

 

איך חותכים מעוגת גבינה פרוסות מושלמות

לקינוח, איך לא, אגיש עוגת גבינה ופירורים. מי צריך יותר? גם ככה החג הזה עתיר קלוריות. אני מעדיפה את העוגות הקרות והלא אפויות, כמו עוגת הפירורים עם הטריק הגאוני של איילת הירשמן, אותה הכנתי כבר כמה פעמים.

איילת לימדה אותי גם טריק חכם לייצוב קרם הגבינה של העוגה. גבינות רכות מכילות נוזלים שמפריעים לייצוב הקרם. כדי להיפטר מהנוזלים המיותרים מעבירים את הגבינה למסננת דקה או לבד חיתול עדין ומניחים מעל קערה למשך חצי שעה עד שעה. העוגה שנכין עם הגבינה הזו תצא יציבה להפליא.

והנה טריק נוסף, הפעם שלי: כדי לחתוך פרוסה חדה ומושלמת מניחים את סכין החיתוך למשך דקה בכוס מים רותחים. מוציאים, מנגבים וחותכים. הפרוסות שלכם יעמדו כמו חיילים במסדר גבינתי.

 

חג שמח! 

 


רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: Gutte)

 

הקליקו כאן לכל הפוסטים של נטשה

הקליקו כאן כדי לגלות מה מחכה לכם בגיליון השבוע

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
חג ביכורים שמח!
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים