שתף קטע נבחר

סקירה: קאנון IXUS 90 IS

IXUS 90 IS אולי לא מצליחה לשחזר את קסם החדשנות של דורות IXUS הקודמים, אבל זו מצלמה חזקה ומתוחכמת, בעלת ביצועים ואיכויות תמונה ללא רבב וזמן סוללה מפתיע

מצלמת IXUS 90 IS של קאנון הגיעה ארצה בחודש שעבר, כחודשיים אחרי ארה"ב (שם היא מכונה SD790 Digitral Elph). זוהי התוספת האחרונה למשפחת האולטרא-קומפקטיות המצליחה של Canon, והיא די מזכירה את קודמותיה: קטנה, חזקה ומצלמת יופי של תמונות.

 

על רקע האינפלציה של דיגיטליות זעירות ועתירות תכונות, הדור הנוכחי של IXUS נראה אמנם קצת פחות זוהר וחדשני, אבל הוא מרשים כשלעצמו. IXUS 90 IS, באופן ספציפי, היא מצלמת 10 מגה-פיקסל קשיחה עם צג 3 אינץ' נאה, מנגנון פוקוס מצויין, תכונות כמו זיהוי פנים וייצוב תמונה אופטי, ואיכויות תמונה מהסוג שמקובל יותר למצוא במצלמות כפולות נפח.

 

היא גם זריזה, בעלת חיי סוללה ארוכים, עיצוב מצויין וממשק כפתורים ראשון מסוגו. הצד החלש של הדגם, כמו בהרבה אולטרא-קומפקטיות אחרות, הוא הזום האופטי של x3 בלבד (שווה ערך ל-35-105 מ"מ במונחי 35 מ"מ). למי שהפשרה הזו לא כואבת לו מדי ומוכן להשקיע, זוהי עיסקה בכלל לא רעה.

 

מעוצבת עד לפרט האחרון

בגודל של פחות מחפיסת סיגריות ובמארז מתכת בעיצוב רטרו, IXUS 90 IS מרגישה כמו מצלמה חזקה ועמידה, ובמהלך השימוש בה נוכחנו לדעת שהיא באמת כזו. מה

שתופס בה מייד את העין הם הצג הענק וממשק הכפתורים הלא-שגרתי.

 

הצג הוא בטכנולוגייית PureColor II, עם ציפוי אנטי-רפלקטיבי שאמור להיות גם עמיד לשריטות. רוב הזמן הוא נראה ממש מצויין. עם אור שמש הוא ישיר קצת התקשה, אבל בסך-הכל עשה את העבודה.

 

הכפתורים העיקריים מחופים תחת מעטה האלומיניום של הפאנל האחורי; כפתור הניווט הפך לחוגה (Dial), שמאפשרת לנוע בין תפריטים ותמונות (היא עדיין מגיבה ללחיצות כמו כפתור החמישה-מצבים המסורתי); הזום נשלט, כרגיל, באמצעות טבעת. להסביר איך ממשק הכפתורים הזה עובד קשה יותר מאשר להשתמש בו, אבל התחושה שלנו היא שיש עדיין מקום לשיפור בהנדסת האנוש.

 

ממשק התפריטים ומצב ה-Playback בסך-הכל דומים מאד למצלמות אחרות של Canon - עם כמה תוספות, אמנם - ולא מסובכים מדי לשליטה. אפשר להציג את התמונות כ-Thumbnails או Slideshow (מצגת שקופיות), להוסיף תגיות (מרשימה מוכנה), לחתוך או להקטין תמונות ולהוסיף פילטרים. רמת השליטה במאפייני הצילום בשביל דגם שהוא בסך-הכל Point & shoot די טובה.

 

מצבי צילום, איכויות וביצועים

IXUS 90 IS שומרת על המסורת ומצלמת תמונות חדות בצבעים מדוייקים, בוודאי בתנאי תאורה טובים ובדרך-כלל גם בצילומי פנים ובתאורה חלקית, עם ובלי מבזק, בצילומי

צילום: שוקי גלילי

לילה ומאקרו (למרות המגבלה של החל מ-3 ס"מ והיעדר מצב סופר-מאקרו).

 

מלבד המצב האוטומטי ומצב וידאו (עד VGA ב-30fps), ישנן 12 תוכניות צילום מוכנות (Scenes), שמכסות את רוב סיטואציות הצילום. דרך התפריטים ניתן לעבור גם למצב Stitch Assist לצילום תמונות פנורמיות. בכל הנ"ל קיבלנו תוצאות משביעות רצון, כולל תוכנית ה-ISO 3200, שמתאימה לצילומי לילה (עם הרבה רעש וברזולוציה נמוכה, אבל מפתיעה לטובה). עם ISO 800 קיבלנו תמונות כמעט נטולות רעש (Noise).

 

IXUS 90 היא גם מצלמה מהירה יחסית. היא נדלקת כמעט מייד ומצלמת תמונה ראשונה בתוך 1.5 שניות מההפעלה. תגובת הפוקוס ל"חצי לחיצה" היא קרובה למיידית, והוא מצליח להינעל על נושא הצילום בצורה מושלמת כמעט תמיד. השהיית צמצם (Shutter lag. הזמן שחולף מהלחיצה על הכפתור ועד לצילום בפועל) כמעט לא קיימת במצלמה הזו.

 

עוד נתונים: המרווח בין תמונה לתמונה עומד על כ-1.5 שניות בלי מבזק או כ-2.5 שניות עם. בצילום רצף היא מגיעה לקצב סביר בהחלט של 1.5fps או כ-1.2 עם מבזק (שזה כבר די מרשים). אפשר לצלם ללא הגבלה או שינוי בקצב עד שכרטיס הזיכרון מתמלא.

  

כמה מילים על הסוללה

Canon מבטיחה במפרט של IXUS 90 IS חיי סוללה של 300 צילומים, או 330 עם סוללת NB-5L כמו זו שסופקה לנו לבדיקה. מבחנים שערכו לה האתרים Steve Digicams, TrustedReviews, CNET ואחרים, אימתו את הנתונים האלה.

 

כל האתרים האלה כיוונו לתקן CIPA, שהמרכיב הכי חשוב שלו הוא שמספר התמונות עם ובלי מבזק צריך להיות זהה. אנחנו הגענו - בתנאים אמיתיים - לכ-420 תמונות, מהן 100 עם מבזק, תוך שימוש בברירות המחדל איתן המצלמה הגיעה ועם שימוש סביר ב-Playback.

 

אלו מספרים יפים, שמצליחים לפצות על כך ש-IXUS 90 משתמשת בסוללות ליתיום-יון קנייניות ולא בסוללות AA, שהן זולות ונגישות יותר.

 

למה ולמי היא מתאימה

יש אולטרא-קומפקטיות זולות ממנה וחלקן טובות כמעט כמוה. IXUS 90 IS גם לא מציגה אף חידוש דרמטי או גימיק מיוחד שיבטיח שתהיה פופולרית כמו קודמותיה. מה שהיא כן מציעה הוא שילוב תכונות די ממצה, עם ביצועים, איכויות תמונה וזמן סוללה שמעמידים אותה במקום טוב - בראש הטבלה או די קרוב לשם - כמעט מכל בחינה.

 

בסך-הכל היא תתאים לרוב סוגי המשתמשים והשימושים, אבל הביצועים, הסוללה והתכונות הפיזיות שלה מתאימות לשימוש אינטנסיבי יותר מאשר מצלמות חובבים אחרות.

 

המחיר המומלץ בישראל הוא 1699 ש"ח, ואם תתעקשו תמצאו אותה ב-15-20 אחוז פחות; קרוב מאד למחיר השוק הטיפוסי בארה"ב (350 דולר) ופחות מאשר באירופה. זהו מחיר קצת גבוה בשביל מצלמת Point & Shoot אבל סביר בהחלט בהתחשב בתכונות שלה וזול בהשוואה לדורות הקודמים של IXUS. בסך הכל מדובר בעיסקה מצויינת, למי שיכול ורוצה להשקיע.

 

Canon IXUS 90 IS

 

ציון: 


  

המחיר המומלץ: 1700 ש"ח (כולל מע"מ, 3 שנות אחריות עד הבית ע"י קרט, כרטיס 2GB ומתאם ל-USB)

הפצה בישראל: קרט

 

בעד: ביצועים ואיכויות תמונה טובים עד טובים מאד, גוף מתכת חזק, ידידותית, זמן סוללה ארוך, עיצוב מצויין, צג 3 אינץ' באיכות טובה.

 

נגד: זום אופטי x3, הצג מתמודד בקושי עם אור שמש ישיר, צילום מאקרו מ-3 ס"מ לפחות. ממשק כפתורים חדשני ומבטיח אך לא מספיק נוח.

 

השורה התחתונה: מרשימה, חזקה וטיפה יקרה.

 

מפרט טכני

מידות/משקל: 91.6x56.8x20.9 / 155 גרם

תכונות עיקריות: רזולוציה 10 מגה-פיקסל, CCD 1/2.3 אינץ', F2.8-4.9, זום X3 אופטי, ISO 80-3200, מהירות תריס 1/1500-15 שניות

תכונות נוספות: צג LCD בגודל 3 אינץ', מייצב תמונה, זיהוי פנים, מאקרו החל מ-3 ס"מ, 12 תוכניות צילום (Scenes), 6 מצבי פלאש, 7 מצבי איזון-לבן (כולל אחד מותאם אישית)

רזולוציות סטילס: 6 מצבים מ-VGA עד 10MP כולל מצבי 16:9 ו-4:3

רזולוציות וידאו: עד VGA ב-30fps או 160x120 ב-15fps

אחסון: SD/SDHC, מצורף כרטיס 16MB

ממשקים: USB2, AV, DC

אספקת חשמל: סוללת ליתיום-יון נטענת (מטען מצורף)

 

מפרט מלא באתר היצרן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים