שתף קטע נבחר

הילדה קטנה מדי - ולא מקבלת טיפול רפואי בגן

הוריה של מ', פעוטה בת שלוש וחצי, נאלצים להגיע כמעט בכל יום לגן הילדים, על-מנת לתת לבתם זריקה נגד מחלת הסוכרת. הסיבה: בשל המחסור בתקציב משרד החינוך מוכן להעניק סיוע רפואי לילדים רק כאשר הם עוברים את גיל חמש. המשרד בתגובה: "בוחנים את הסוגיה"

הביורוקרטיה והמחסור בתקציב של משרד החינוך עלולים לסכן את הילדה. מ', פעוטה בת שלוש וחצי החולה בסוכרת, לא מקבלת את זריקות האינסולין החיוניות לבריאותה בגן הילדים. הסיבה: הגננות לא קיבלו את ההכשרה לתת את הזריקה ואילו משרד החינוך מאפשר להעסיק סייעת עבור ילדים חולי סוכרת, רק כאשר הם מגיעים לגיל חמש.

 

אמה של הילדה מספרת כי מאז, שבתה חלתה, היא ובעלה נאלצים להחמיץ ימי עבודה בכדי להזריק לביתם את התרופה בגן הילדים "כשביתי היתה בת שנתיים וחצי היא לקתה בסוכרת נעורים", אומרת האם, "קיבלנו את המחלה הזאת בצורה קשה זו התמודדות שכוללת מתן זריקות אינסולין כל יום 4 פעמים. מעבר לטראומה, נתקלו בדלתות אטומות מצד משרדי הממשלה והרשויות בקבלת עזרה".

 

האם הוסיפה: "אנו עובדים לפרנסתנו ונמצאים מחוץ לבית במשך רוב שעות היום. למעשה זה אומר שאין באפשרותנו להזריק לביתי. בגן הילדים אוסרים על הגננות והסייעות להזריק לה ומצד שני המדינה מספקת סייעת רק החל מגיל 5. זה אומר שאנו ההורים נמצאים בבעיה".

 

מ' והוריה הם לא היחידים שסובלים מהבעיה התקציבית של משרד החינוך. במשרד לא מחזיקים רישום מסודר של מספר הילדים מתחת לגיל חמש, הסובלים מבעייה רפואית המסכנת את חייהם. עד כה הגיעו רק 200 פניות של הורים, שילדיהם לא זוכים לסיוע הנדרש. 

 

לטענת גורמים במשרד החינוך, היעדר הפרטים המדוייקים על מספר הילדים החולים, נובע מכך שהורים מעדיפים להסתיר מידע ולא לציין את כל הבעיות הרפואיות בטופס "הצהרת בריאות הילד".

 

"הגבלת הגיל - בגלל היעדר תקציב"

לאחרונה הגישה חברת הכנסת זהבה גלאון שאילתה לשרת החינוך, בה תהתה מדוע ילדים מתחת לגיל 5 לא זוכים לטיפול הרפואי המתאים. השרה יולי תמיר ענתה לה כי: "הגבלת הגיל נקבעה בשל היעדר תקציב מספיק". תמיר הוסיפה כי ישנה הסכמה על הצורך להרחיב את שירותי הסיוע גם לילדים מתחת לגיל חמש, אך טרם נמצא התקציב המתאים לכך.

 

ח"כ גלאון אמרה כי: "יש להוריד את רף הגיל שממנו מאפשר משרד החינוך סיוע לילדים חולי סוכרת. אין שום סיבה שסוכרת תהיה מגבלה שתמנע

מילדים להשתתף במערכת החינוך, ולא משנה באיזה שלב ועל כן על המשרד לאפשר לסייעות וגננות להשתלם במתן אינסולין. לא ייתכן שמגבלה תקציבית תמנע מילדים החייבים אינסולין פתרון פשוט ומתבקש".

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה, כי "סוגיית הילדים במצבי בריאות מסכני חיים הינה בעלת רגישות וחשיבות גבוהה אשר דורשת מתן מענה הולם".

 

באשר למצבה של מ', נמסר מהמשרד כי "מנכ"לית המשרד, שלומית עמיחי, הנחתה את גורמי המקצוע של המשרד לגבש פתרון בהקדם האפשרי כדי לאפשר את שילובה של הילדה בגן הילדים בשנת הלימודים הקרובה. כמו כן, הנחתה עמיחי את גורמי המקצוע לבחון את מכלול הסוגיה על כל היבטיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
אילוסטרציה
צילום: שאול גולן
מומלצים