שתף קטע נבחר

עוגת חלבה וסילאן בחושה

נוסחה אחת מנצחת לבחושה שתמיד מצליחה, והפעם בגרסה מובילה: עם חלבה וסילאן

   

"עוגת מאתיים" עם חלבה וסילאן

בעמוד זה מופיעה העוגה הבחושה הכי קלה לזכירה ולהכנה. מדובר, תודו, במצרך חיוני למדי בחיים עסוקים, שבהם רוצים, בכל זאת, לאפות לפעמים ולו בשביל התחושה המספקת, נטולת התחליף - של עוגה בתנור. קל כל-כך לזכור איך מכינים את העוגה הזאת (שבאנגלית קוראים לה "פאונד קייק") כי משקל כל מרכיביה הבסיסיים זהה לחלוטין - 200 גרם. לעוגה הבסיסית, החמאתית והנהדרת, אפשר להוסיף תוספות ולאפות בשלל צורות שונות קלות מאוד להכנה, שנראות כאילו הגשתם עוגה חדשה לגמרי. מבחר תוספות אפשריות מחכות לכם בגליון "לאשה" השבוע, ובגרסה שלהלן משתתפים חלבה וסילאן, צמד מושלם.

 

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

200 גרם (1 כוס) סוכר

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות, בטמפרטורת החדר

4 ביצים (200 גרם)

200 גרם (כוס ושליש + 2 כפות) קמח תופח

1/2 1 כוסות חלבה מפוררת גס

לציפוי

1/3-1/4 כוס סילאן (דבש תמרים)

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.

2. שמים את החמאה ואת הסוכר בקערת המערבל ומקציפים כמה דקות, עד שמתקבל קרם אחיד. ממשיכים להקציף, ומוסיפים פנימה את הביצים, זו אחר זו, וממשיכים להקציף דקה-שתיים, לעיסה אחידה. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומקציפים עוד כחצי דקה, רק עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים כוס מפירורי החלבה פנימה (שומרים את השאר לציפוי) ומערבבים ידנית, רק עד שהגושים נטמעים בעיסה אבל לא יותר. יוצקים לתבנית, כך שהעיסה תגיע עד לשני-שליש מגובה התבנית ואופים 40-35 דקות. העוגה מוכנה כשהיא זהובה ומוצקה, מגעה קפיצי וקיסם הננעץ בתוכה יוצא כשעליו פירורים. מוציאים ומצננים כמה דקות.

3. הציפוי: כשהעוגה עדיין חמימה, מחוררים את חלקה העליון בכמה מקומות בעזרת קיסם, ויוצקים עליה את הסילאן, כך שיצפה את החלק העליון וינטוף גם לצדדים. מפזרים מלמעלה את פירורי החלבה. מגישים (או שומרים עד יומיים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר). 

 

מה מחכה לכם השבוע במגזין "לאשה"? הקליקו כאן כדי לגלות

 


 

בחושה קלה עם חלבה וסילאן
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים